ناشناس ( تحصیلات : فوق دیپلم ، 29 ساله )

سلام. چند سال قبل در دانشگاه با دختری 19 ساله و محجبه که چهارسال از من کوچک تر و در رشته دندانپزشکی مشغول به تحصیل بود آشنا شدم. پدر این دختر جانباز 70 درصد بودن و وقتی 3 ساله بودن پدرشون به رحمت خدا رفتند. با شناختی که در این مدت از او پیدا کردم متوجه شدم ایشان می توانند برای من تا حدود زیادی همسر ایده آلی باشند. من علاوه بر گفتگو با او تحقیقات بسیار زیادی هم درباره آن دختر انجام دادم حقیقتا همه از او تعریف کردند و نه تنها کسی از او و خانواده اش بد نگفت بلکه همه من را تشویق به ازدواج با او کردند و اتفاقا من هم به ایشان علاقمند بودم. چندین مرتبه او را تعقیب کردم و متوجه شدم این دختر به ایتام و کودکان کار کمک بسیاری می کند جالب اینجاست که درباره آن به کسی چیزی نگفته بود و کسی اطلاعی هم نداشت و این باعث شد که علاقه من به او بیشتر از قبل هم بشود ‌دختری بسیار مهربون و دلسوز و مودب هستند. هفته گذشته به همراه خانواده به خواستگاری رفتیم و همانطور که گفتم به علت فوت پدرشون عموی بزرگ ایشان حضور داشتند و گفتند مهریه 114 سکه باشد و من و پدر و مادرم هم مشکلی نداشتیم. با خود دختر هم صحبت کردم از من عروسی و سرویس طلا نخواستند اما شروط ضمن عقد ( وکالت در طلاق ، حق اشتغال ، حق تحصیل ، حق تعیین مسکن ) را درخواست کردند و از من خواستند در صورتی که ازدواج کردیم این مسئله بین خودمان باقی بماند زیرا ممکن است خانواده ها با این مسئله مخالفت کنند و ما را مورد سرزنش قرار دهند... راستش این دختر متفاوت ترین دختری هست که من تا به الان دیدم هیچ دختری را نه در دانشگاه نه محل کار نه بین فامیل و اطرافیان که مثل این خانم باشه ندیدم ... ویژگی های خوب زیادی داره. نظرتون درباره ازدواج با ایشون چیه؟ آیا با این دختر ازدواج کنم؟


مشاور (احسان فدایی)

با سلام و سپاس از همراهی شما با مشاورین «راسخون»، از اینکه ما را به عنوان راهنمای خود انتخاب نمودید سپاسگزاریم.

همانطور که می‌دانید ازدواج یکی از مهمترین حوادث و رویدادهای زندگی است و نقش مهمی ‌در سرنوشت و سعادت و خوشبختی انسان دارد، مضافاٌ بر اینکه اگر به نحو صحیح انجام پذیرد بسیاری از نیازهای انسان را اعم از نیازهای عاطفی و جنسی را تاْمین و باعث آرامش روحی انسان می‌شود بنابراین در عین حال که نباید در انتخاب همسر خیلی وسواس گونه عمل کرد اما دقت، شناخت و اتخاذ تصمیم حساب شده و بالاخره انتخاب صحیح از شرایط ضروری یک ازدواج موفق است. مهمترین مسئله در ازدواج و انتخاب همسر رعایت ملاک‌های اصلی ازدواج است که در روایات نیز بر آن تأکید فراوان شده است. رعایت این معیارها ضامن اصلی سعادت و خوشبختی در ازدواج است و عدم رعایت آن عواقب سنگینی برای زوجین در پی خواهد داشت. از همین لحظه دقت کنید که عاقلانه بیندیشید که آیا او این معیارها را دارد یا خیر؟ این معیارها را می‌توان به دو بخش عمده تقسیم کرد: 

الف) معیارهای اساسی: ملاک‌هایی که حتماً آن‌ها را باید در نظر داشته باشیم تا زندگیمان توأم با سعادت باشد. در نظر نگرفتن این معیارها موجب بروز مشکلاتی در زندگی ما خواهد شد. مانند:‌ دین داری، اخلاق نیکو، شرافت خانوادگی (نجابت و پاکی)، عقل.

ب) معیارهایی که موجب کاملتر شدن زندگی ما می‌شود. این معیارها اگر رعایت شوند زندگی ما بهتر و کاملتر خواهد شد. البته این معیارها به سلیقه و موقعیت افراد بستگی دارد و در افراد مختلف، متفاوت می‌باشد. از جمله این ملاک‌ها می‌توان سلامت جسم و روح، زیبایی، علم و سواد و کفو همدیگر بودن را نام برد؛ در نتیجه معیارهای دینی اسلام فقط ایمان و اخلاق نیست و موارد دیگر را نیز شامل می‌شود. بنابراین در گام اول باید دید این فرد معیارهای کافی را دارا است یا خیر؟ اگر این معیارهای اخلاقی را دارا است می‌توانید با او ازدواج نمایید. و البته حتما از مشاوره ازدواج نیز غفلت نکنید. در مورد حقوقی که ایشان از شما تقاضا نموده است توصیه می کنیم برخی از آنها را نپذیرید و حق را برای خودتان حفظ کنید.  مثلا حق وکالت در طلاق  و حق مسکن را برای خود حفظ کنید ولی حق اشتغال را مشروط به  منزل و یا حضور در محیط مناسب زنانه و مشروط به انجام امور منزل و اولویت دادن به آن کنید. در مورد تحصیل نیز با ادامه آن باز هم مشروط به اولویت در رسیدگی به امور منزل و تربیت فرزند کنید. در هر صورت مراقب باشید امتیاز قانونی بیجا ندهید چون در آینده با مشکل مواجه خواهید شد. در عین حال تلاش کنید خانم را قانع کنید که سخت گیر نیستید ولی به دلایلی نمی توانید مطلقا با این موارد موافقت نمایید.

موفق باشید.