ناشناس ( تحصیلات : فوق دیپلم ، 21 ساله )

من یه خانم21ساله هستم که یه فرزند دختر ۷ماهه دارم، یه چند ماه دیگه قراره بیاییم منزل خودمون که طبقه پایین پدر شوهرمه و ما ازشون خریدیم زندگی کنیم. البته درب منزل جداگانه است. از اونجایی که خانواده شوهرم و خواهر شوهرام که ازدواج کردن خیلی همینطوری الکی بدون دلیل خونه هم رفت و امد میکنن و به این معتقدم که نباید تنهایی جایی رفت و حس میکنم دخالت های و تصمیم گیری های افراطی من رو اذیت کنه، ولی من و شوهرم برعکس معتقدیم طرف باید استقلال و ازادی که به اندازه باشه رو داشته باشه مثلا اشکال نداره من با دخترم تنها بریم خونه دوستم. نمیخوام این رفت و امدها چارچوب زندگی ما رو بلرزونه و توی تربیت فرزندم اونها دخالت کنن و احترامشون هم واجبه نمیخوام ازم ناراحت بشن و با اینکه ما خونه رو خریدیم نمیخوام هنوز حس مالکیت داشته باشن روی خونه. من میخواستم شما اتفاق های احتمالی رو برام بگید ون حوه برخورد رو، مثل اوقتی مهمون براشون میاد تا ازم نخواستن نرم بالا منزلشون و اگر هم خواستن و من رفتم با لباس بیرون برم و بعد از چند دقیقه برگردم پایین. اگه میشه راهنمایی کنید ممنون میشم.


مشاور (احسان فدایی)

با عرض سلام و تقدیم احترام خدمت شما پرسشگر محترم! ارتباط شما با ما گویای این است که در صدد انتخاب مسیر صحیح هستید و امیدواریم ما نیز راهنمای خوبی برایتان باشیم.

خواهر محترم! بهترین نوع تعامل عروس با خانواده شوهر حفظ احترام و فاصله‌هاست، احترام گذاشتن به اصول ارتباطی و پرهیز از صمیمی شدن بیش از اندازه است تا از دخالت خانواده‌ شوهر و کینه کدورت‌های احتمالی جلوگیری شود. اگر آنها رفتار نادرستی با شما دارند، طبیعتاً شما نمی توانید مقابله به مثل کنید و یا شما تا ابد نمی‌توانید با خانواده شوهرتان به دشمنی برخیزید و یا به مقابله با آنان بپردازید و یا این بخش از وجود شوهرتان را از وجودش جدا کنید و مانع ارتباط و یا تعامل شوهرتان با خانواده‌اش شوید، پس هوشمندانه و هوشیارانه با خانواده شوهرتان رفتار کنید و بکوشید به جای حساسیت‌های افراطی با آنها تعامل نیکو و مطلوبی داشته باشید و در همه حال حرمت و احترام آنها را نگه دارید، این طوری آنها نیز متقابلاً به شما احترام می‌کنند و حتی اگر در صدد دشمنی بربیایند، در ظاهر ناچارند اظهار دوستی کنند؛ همین مسئله از بسیاری از ناراحتی‌ها و کینه کدورت‌ها می‌کاهد. این نکته را بدانید اخلاقاً هر چقدر شما به خانواده شوهرتان نیکی کنید و ارتباط تان را همچنان با آنها ادامه دهید، مأجور خواهید بود و در حقیقت نیکی به خانواده شوهر نوعی نیکی به خود شوهرتان تلقی می شود که در افزایش صفا و صمیمیت بین شما نقش دارد. هرگز نباید از آنها توقع داشته باشید که دائماً به شما احترام کنند. همین که شما به اصول ارتباطی پایبند هستید و احترام آنها را نگه می دارید، کافی است. البته اگر خدای ناکرده آنها با شما به بدی هم رفتار کردند و یا دچار خطا شدند باز ادب اسلامی همواره اقتضا می‌کند که شما با خانواده شوهرتان و دیگر انسان‌ها حتی اگر با شما به بدی رفتار نمودند، خوش‌رفتار و با محبت باشید تا به‌تدریج در دل آنها نفوذ کنید و سبب اصلاح سوء رفتار آنها شوید. ضمن اینکه شما با این کار موجبات خشنودی و رضایت خالق آفرینش را فراهم می‌آورید و تمام آثار ارزشمند و مثبت رفتار پسندیده را برای خویش جلب می‌نمایید. اما در مورد رفت و آمدها تأکید می کنیم که تا می توانید خودتان مدیریت داشته باشید و نگذارید آنها برای شما تصمیم بگیرند و یا زدائم وارد زندگی شما شوند. شما نیز لازم نیست در زمان حضور مهمان ها دائم آنجا حضور داشته باشید بلکه سعی کنید در حد معقول و مطلوب ارتباط داشته باشید تا احترام شما همیشه حفظ شود. مابقی موارد را خودتان باید با سنجش شرایط حل و فصل نمایید.

موفق باشید.