ناشناس ( تحصیلات : دیپلم ، 28 ساله )

سلام. من دختر دارم 28ماهه و تازه اقدام به از شیر گرفتنش کردم. البته چند ماهه که روزها بهش شیر نمیدم و الان تصمیم دارم که شب ها هم کامل از شیر بگیرمش. در ضمن کودک من زیاد میلی به غذا نشون نمیده و زیاد هم وزن اضافه نمیکنه. میشه واسه از شیر گرفتنش و تغذیه اش کمکم کنید و شبها هم خیلی بی قراری میکنه"


مشاور (خانم ضیایی)

سلام و احترام خدمت شما مادر گرامی. بیان کردین "دختر 28 ماهه ای دارید که تازه اقدام به شیرگرفتنش کردید، زیاد میلی به غذا نشان نمی دهد": شیرگرفتن، یکی از رویدادهای مهم زندگی کودک هست و سینه ی مادر، برای او تنها یک وسیله ی تغذیه نیست بلکه در نظر او منبع امنیت و آرامش و لذت است. حالا که کودک را از این ابزار باارزش و دوست داشتنی اش جداکردید، طبیعی هست که برای مدتی آشفته و بدقلق شود.
شما مادرگرامی، باید شرایط و موقعیت هایی را برای کودک خود ایجاد کنید که جای آن حس های خوب را برایش بگیرد. بهترین چیزی که می تواند به او حس امنیت دهد، تعاملات مثبت شما با کودک هست. برای اینکه پذیرش این شرایط برای اوآسان تر باشد لازم هست شما بزرگوار، وقت با کیفیت بیشتری را با او سپری کنید. و محبت خود را به صورت کلامی و فیزیکی به او ابراز کنید.
- حذف شیر شبانه، از شیرگرفتن در روز سخت تر هست و ممکنه تبدیل به چالشی بزرگ شود و کودک نخوابد. لازم هست قبل از خواب کارهایی مانند حمام کردن، قصه خواندن و تکنیک‌ های آرامبخشی انجام دهید و یا بدن کودک را ماساژ دهید و او را برای خوابی آرام آماده کنید.
- اگر شب‌ها شما از کودک مراقبت می‌کنید، احتمال دارد که بوی شما یا بوی شیرتان باعث شود که او باز هم شیر بخواهد. در این زمینه بهتر است از همسرتان بخواهید که در آرام کردن کودک کمکتان کند. شاید وقتی به آغوش پدر برود کمتر بی تابی کند و بتواند خودش را زودتر با این شرایط سازگار کند
- در این مدت لباسی بپوشید که جلویش دکمه یا زیپ نداشته باشد یا یقه اش بسته باشد تا کودک نتواند به سینه شما نزدیک شود.
- برای اینکه کودک به غذا خوردن راغب شود، لازم هست آن را با رویدادهای خوشایند همراه کنید. مثلا برای او سرویس غذاخوری جداگانه‌ای، با طرح‌های کودکانه و رنگ‌های شاد بخرید. می‌توانید به فروشگاه بروید و برای کودک به انتخاب خودش، بشقاب و لیوان رنگی بخرید. این وسایل حواس بچه‌ها را پرت و به دلیل جذابیت‌هایی که دارد، آن‌ها را به خوردن غذا و نوشیدن مایعات تشویق می‌کند.
- غذای او را متنوع، خوشرنگ، خوشبو و با قوام و غلظت مناسب و به صورتی اشتها آور تهیه کنید و زمان خوردن را برای او دلپذیر و لذت بخش نمود. اصلا نباید به کودک به زور غذا داد چون در درازمدت خوردن غذا را در نظرش به میدان جنگ و نزاع تداعی می کند.
- کودکان در این سن استقلال خود را نشان می دهند و می خواهند که خودشان غذا بخورند. زیراندازی برای کودک پهن کنید و اجازه دهید خودش غذایش را بخورد. احتمالاً او ابتدا با غذا بازی می‌کند و اطرافش را هم کثیف خواهد کرد، اما غذایش را هم خواهد خورد، چون این عمل برایش لذت بخش هست و احساس خودمختاری می کند. و در نهایت، اغلب کودکان موقع از شیر گرفتن، پرخاشگر و بدقلق و بدخواب می شوند، بنابراین صبر و حوصله ی شما والدین عزیز را می طلبد که با کمترین تنش و بحرانی، کودک را از این مرحله ی رشدی با موفقیت همراهی کنید.
باآرزوی شادکامی برای شما