ناشناس ( تحصیلات : دیپلم ، 31 ساله )

با سلام خدمت شما. پسر 11ساله من یه اخلاق بدی داره که من و باباش درگیر کرده و اون اینکه خودش از نظر انواع اسباب بازی وسایل بازی رایانه‌ای همه چیز و از همه بچه های فامیل زودتر داشته ولی با این حال هر وقت خونه عمو یا خاله و دایی ش میره اسباب بازی های بچهه ای اونها رو میبینه کلا فراموش میکنه که خودش از همه اینها ولی یه نوع دیگه ش رو داره و میاد خونه تا چند روز بهم میریزه و گریه میکنه میگه اونها چنین اسباب بازی دارن من ندارم. در صورتی که شوهر من از نظر مالی وضعش خوبه و از همون بچگی خیلی وسیله بازی برای پسرم میگرفته و هنوز هم که یه کم کمتر شده ولی باز هم هنوز براش میخره اسباب بازی حتی از همه بچه های فامیل زودتر تبلت خرید براش ایکس باکس که یه دستگاه بازی رایانه ای است براش خرید که هنوز هیچکدوم ندارن بهترین و گرونترین سرویس خواب و کتابخانه و میز تحریر خریده که هیچکدوم ندارن. نمیدونم چرا این همه وسیله خوب که خودش داره رو نمیبینه. وقتی خونه اونها میره اسباب بازی های قدیمی و یا شاید کم قیمت اونها رو میبینه. خواهش میکنم راهنماییم کنید دیگه اعصابمون بهم ریخته چطوری بهش یاد بدم که از داشته هاش لذت ببره؟


مشاور (خانم ضیایی)

سلام و احترام خدمت شما والد گرامی. بیان کردین "پسر 11 ساله ای دارید که علیرغم وسایل و اسباب بازی هایی که دارد، اگر در منزل اقوام وسیله ی جدیدی ببیند با گریه خواستار آن می شود": بعضی والدین تصور می کنند معنای دوست داشتن این هست که نگذارند فرزندشان حسرت چیزی را بخورد و در رفاه کامل باشد و هر گونه وسایل و اسباب بازی که خواست برای او تهیه کنند. همانگونه که برآورده نکردن نیازها و خواسته های کودکان به آن ها آسیب می زند، بیش از حد برآورده کردن نیازها و خواسته ها در آن ها هم به شدت برای کودک مضر هست و در دراز مدت تبعات جبران ناپذیری دارد. چون او را به یک موجود پرتوقع و بی مسئولیت تبدیل می کند که به راحتی و بدون هیچ تلاش و صبر و انتظاری خیلی سریع به خواسته های خود می رسد. شاید در سنین پایین تر تا حدی بتوانید نیازهایش را برآورده کنید، ولی با افزایش سن و در دوران بلوغ و پس از آن، دیگر نمی توان به راحتی خواسته هایشان را اجابت کرد.
- انتخاب سبک فرزندپروری در تربیت کودک اهمیت بسزایی دارد. بهترین سبک تربیتی مقتدرانه هست. در این سبک، فرزند هم توجه و محبت کافی را دریافت می‌کند و رابطه عاطفی قوی بین فرزند و والدین هست، هم والدین کنترل به‌ موقعی روی رفتار فرزندان دارند و می‌توانند قوانین را در خانه پیاده کنند. فرزند شما باید یاد بگیرد که گریه کردن، قهر کردن، دعوا و جر و بحث راهی برای درخواست خواسته ها و نیازهایش، نیست و اگر این شیوه را در پیش گیرد، به آنچه می خواهد نمی رسد.
- مهارت خود کنترلی و توانایی خویشتن داری از مهارتهای مهم برای رشد و پیشرفت کودک است. برای اینکه آستانه ی تحمل کودک بالا برود، باید گاها خواسته های کودک را نادیده بگیریم و در برخی مواقع خواسته های او را به تاخیر بیندازیم. برای مثال خرید یک خوراکی را می توانیم به چند ساعت بعد موکول کنیم یا وقتی کودکانمان درخواست اسباب بازی دارد گاه از خرید آن خودداری کنیم این کمک می کند تا کودک متوجه شود در همه مراحل زندگی خود ‌نمی تواند فورا به خواسته‌هایش برسد و در برابر ناکامی، باید صبور باشد.
- لازم هست به کودکان مدیریت مالی را آموزش داد و آن ها را با مفهوم پس انداز کردن، آشنا کرد. مثلا اگر فرزندتان یک اسباب بازی خاص می خواهد، به او بگویید اگر هر هفته این قدر پس انداز کنی ، من هم این مبلغ به تو کمک خواهم کرد تا بتوانی فلان اسباب بازی را بعد از سه هفته بخری! پس انداز کردن نیاز به صبر و شکیبایی هست و یکی از بهترین عادت های اخلاقی است که می توانید به او بیاموزید.
- یکی از علت هایی که شاید کودک علاقه به خرید دارد، این هست در زندگی اش شور و هیجان وجود ندارد و یا برای اوقات فراغتش برنامه ای چیده نشده. گاهی به خاطر اینکه حوصلش سر رفته، و یا بخاطر کسب توجه این کار را می کند. به همین دلیل اینقدر روی اوقات فراغت کودک و نوجوان تاکید می شود که از نیرو و قوای جسمی و ذهنی خود در مسیرهای درست استفاده کنند. زیرا بیکاری و وقت های خالی آدم را به بیراهه می کشاند. و در نهایت، بهتر است والدین حداقل نیم ساعت وقت با کیفیت برای فرزند خود اختصاص دهند و با او بازی یا فعالیت مورد علاقه اش را انجام دهند، این امر ارتباط بین والدین و فرزند را تا حد زیادی بهبود می بخشد و بسیاری از مشکلات رفتاری آن ها را برطرف می کند.
با آرزوی موفقیت برای شما