با شوهر مشروب خور و اهل قمار چگونه برخورد کنم؟
ناشناس ( تحصیلات : دبیرستان ، 24 ساله )
سلام همسر من مرد خانواده دوستی هست مخصوصا عاشق بچه هامون هست اما متاسفانه یک سالی میشه با کسانی رفت و امد میکنه که مشروب خور و اهل قمار هستند و ایشان منو به خونه مامانم برده حداقل ماهی یکبار به مهمونی شبانه میرن اونجا شراب میخورن... من واقعا نمیدونم چیکار کنم... از طرفی نمیخوام شوهرم ازم دور بشه... چند بهش تذکر دادم شراب مضرر و ایشون باگفتن اینکه شراب بدون الکله و ضرری برای بدن نداره... منم دیگه نتونستم حرفی بزنم بخاطر اینکه جر و بحث نشه... لطفا راهنماییم کتید من چیکار کنم؟
مشاور (قربان منتظمی)
سلام. با تشکر از مراجعه شما به سایت راسخون و عذرخواهی بابت تاخیر در پاسخگویی به دلیل وجود مشکلات فنی؛
خواهر بزرگوار متاسفانه این مشکل مختص شما نیست، متاسفانه از این موارد زیاد هست، چیزی که مهم هست نوع برخورد شما با شوهرتان است. درک نگرانی از طرف شما و درک اینکه شوهرتان هم چقدر به ناراحتی شما اهمیت می دهد بسیار مهم است. نوع عکس العمل ها و شیوه رفتار با این نوع افراد بسیار سازنده است.
کار درست شما همین است که شوهر شما فهمیده است که در حال خلاف است. لذا باید با هوش و درایت خودتان به راحتی از این موضوع چشم پوشی نکنید و بی خیال آن نشوید. اما با صبر و حوصله باید پیش بروید. همین که شوهرتان میداند شما نگران او و آینده زندگی هستنید مقدمه ی خوبی برای درمان است.
از طرفی صحبت کردن در مورد این موضوعات، و عجله کردن برای درست کردن این موضوع میتواند به راحتی به مشاجره و دلخوری و برخوردهای بدتری را منجر می شود. بنابراین، انتخاب کلمات و زمان مناسب برای صحبت بسیار مهم است.
گفتگوی آرام و صمیمانه
زمان مناسب: زمانی را انتخاب کنید که هر دو آرام و بدون استرس باشید.
مکان مناسب: مکانی خلوت و خصوصی را برای صحبت انتخاب کنید.
بیان احساسات: به جای سرزنش کردن، احساسات خود را به طور شفاف بیان کنید. برای مثال، بگویید: "وقتی میبینم که با این افراد رفت و آمد میکنی، نگران سلامتیات و آینده خانوادهمان میشوم."
گوش دادن فعال: به حرفهای همسرتان گوش دهید و سعی کنید دیدگاه او را درک کنید.
این موارد را در خلوت به آرامی به ایشان توضیح دهید:
برای فرار از کار خلاف نباید دروغ هم بگوییم یعنی علاوره بر گناه مشروب نباید گناه دروغ هم اضافه کنیم. سعی کنید در حرف زدن خودتان هم مخاطب حرفتان باشید و او را مورد خطاب قرار ندهید.
شوهر شما حتما باید بداند که دوست خوب شما کسی است که با او رابطه خانوادگی داشته باشید نه اینکه این دوستان ارزش ها و باورهای متفاوتی داشته باشند.
شوهر شما حتما می داند که مصرف مشروبات الکلی علاوه بر آثار مخرب روحی و روانی، می تواند عوارض جبران ناپذیری بر سلامتی فرد داشته باشد. از طرفی او باید درک کند این رفتارها نه تنها به سلامت جسمی و روانی فرد آسیب می رساند بلکه می تواند به بنیان خانواده نیز لطمه بزند.
ظاهرا شوهر شما حرمت شرعی را می داند اما دنبال توجیه و فرار از اصل گناه است، زیرا دوستان و افراد لا ابالی و بی قید در این گونه جلسات معمولا از مشروبات حرام استفاده می شود. لذابرای گفتن این موارد و یاد آوری این موارد درحالی که میدانید این موارد را هم شوهرتان میداند باید صبورانه برخورد کنید و صبورانه تذکر و یاد آوری کنید.
پس باید خیلی صبور باشید زیرا تغییر عادات جدا کردن این افراد از دوستان لا ابالی زمانبر است، چه بسا خودش هم به مرور زمان و با تذکرات به جای شما این مسئله را زودتر می فهمد. در این رابطه هرگز امید خود را از دست ندهید و به تلاش خود ادامه دهید.
مهمترین نکته این است که شما تنها نیستید و بسیاری از افراد با مشکلات مشابه روبرو شدهاند. با کمک و حمایت دیگران، میتوانید این مشکل را حل کنید و به یک زندگی آرامتر و شادتر دست پیدا کنید.
پیشنهاد جایگزین:
به جای تمرکز بر روی ممنوعیت، پیشنهادهای جایگزین ارائه دهید. مثلاً بگویید: "چه طور است به جای رفتن به این مهمانیها، آخر هفتهها با هم به سفرهای کوتاه، دید و بازدید، رستوران، پارک... برویم."
به دنبال کمک حرفهای باشید:
اگر احساس میکنید که به تنهایی نمیتوانید این مشکل را حل کنید، مراجعه به یک مشاور خانواده میتواند به شما کمک کند تا بهتر با این مشکل کنار بیایید و راه حلهای مناسب را پیدا کنید.
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}