ناشناس ( تحصیلات : لیسانس ، 29 ساله )

سلام خسته نباشید.لطفا راهنماییم کنین.من الان سه چهارسالی میشه که افسردگی دارم و به همون ترتیب اعتماد به نفس ندارم.توی این مدت هی خوب میشم و با خودم کنار میام باز اتفاقی میفته ک دوباره افسردگی برمیگرده کامل درمان نشده...طوری که همسرم میگه تو برنامه نداری هدف نداری اعتماد به نفس نداری هیجان ندار...هر موقع همسرم این حرفا رو بهم میگه به خودم میام و یه ماه خودم کنترل میکنم وخوب میشم ولی باز یه دفه فروکش میکنم برمیگردم روال قبل...خسته شدم از حرفای همسرم واطرافیان خسته شدم فک میکنم انگیزه دیگه ندارم و امیدی ندارم...لطفا کمکم کنین چیکار کنم
ممنونم


مشاور (مهدیس حسینی)

حداقل یک پنجم افراد بالغ در طول زندگی خود دچار افسردگی می شوند. افسردگی تمام گروه های سنی را درگیر می کند و زنان غالبا دو برابر مردان از افسردگی رنج می برندکه یکی از دلایل آن می تواند مربوط به نشخوارهای ذهنی زنان در این رابطه باشد. افکاری که مدام در ذهنمان به شکل های گوناگون آنها را دسته بندی می کنیم و از زوایای گوناگون در مورد آنها فکر می کنیم.

افسردگی همانند این است که ابر سیاهی آسمان زندگی شما را پوشانده و بر همه ی جنبه های زندگی شما سایه ی سیاهی افتاده است.برخی از افراد افسرده احساس می کنند که عواطف خود را بطور کامل از دست داده اند این یکی از دردناکترین علایم افسردگی است.

هیچ احساسی حتی به عزیز ترین اعضای خانواده تان ندارید و نمی توانید کاری بکنید.افکاری منفی همچون من انسان به درد نخور و بیعرضه ای هستم مدام در ذهن شما بالا و پایین می شود.در تمامی مسائل خودتان را مقصر می دانید و روی مسائل منفی تمرکز می کنید. بیایید و به قضیه اینگونه نگاه کنید، افسردگی هشداری است از طرف مغز و بدن که به ما در مورد اشکالات موجود زندگی اخطار می دهد این علامت به شما می‌گوید که در سبک زندگی تان باید تغییراتی ایجاد کنید .

این طبیعی است که وقتی شرایط زندگی نرمال نیست از مشکلات فاصله بگیریم و خودمان را پنهان کنیم در این زمان تلاش می کنیم تا از خودمان محافظت کنیم اما یادتان باشد این کار باعث تشدید مشکلات می شود .نادیده گرفتن افسردگی تان باعث تشدید افسردگی میشود . یکی از موثرترین راههای درمان افسردگی تغییرات اساسی در سبک زندگی تان است .

سعی کنید به میزان کافی استراحت کنید و بخوابید .  نامه منظمی برای قبل از خوابیدن داشته باشید فعالیت هایی را انجام دهید که آرامش بخش هستند و برای شما استرس ایجاد نمی‌کنند. قبل از خواب کتاب بخوانید و از تلفن همراهتان، تلویزیون و... دوری کنید. ویتامین دی بیشتری دریافت کنید، کمبود ویتامین دی می تواند در بروز علائم افسردگی نقش مهمی را ایفا کند. اگر در منطقه ای زندگی می کنید که محیط زندگی تان ابری و بارانی است. مصرف این ویتامین از اهمیت بالایی برخوردار است.

برای بهبود  خلق و خوی تان تلاش کنید تا حداقل روزی نیم ساعت در فضای باز و هوای تازه ورزش کنید. اگر شرایط انجام این کار را ندارید، در کلاسهای ورزشی ثبت نام کنید و در کنار ورزش گروهی برای این منظور کمک بگیریدفعالیت های ورزشی می تواند کمبود انرژی و بی حالی شما را رفع کند. از دوستان یا همسرتان بخواهید برای خوشگذرانی، گردش یا ورزش در طی هفته به طور مستمر برای شما وقت بگذارند.

ارتباطات اجتماعی به شما کمک می کند تا پر انرژی شوید. یک رژیم غذایی متعادل و غنی از مواد مغذی داشته باشید. ماهی ها سرشار از امگا ۳ هستند که در تقویت انتقال دهنده های عصبی مانند سروتونین در مغز نقش موثری دارند، انواع آجیل و مغزها مثل  مغز گردو در این راستا می‌تواند کمک زیادی به شما بکند. غذاهای سرشار از پروبیوتیک مثل ماست، کفیر در بهبود علایم افسردگی نقش مهمی را ایفا می کنند. فکر کردن به افکار خوب نیز می تواند به شما کمک کند تا احساس بهتری نسبت به زندگی تان داشته باشید .

 مصرف دمنوش هایی مثل گل گاوزبان ، خار مریم ، و سنبل الطیب را در برنامه غذایی تان بگنجانید . فراموش نکنید افسردگی بیماری جدی است که در صورت عدم درمان می تواند یک شخص را به سمت خودکشی سوق دهد پس اگر با تلاش های بالا به نتیجه نرسید حتماً برای دریافت دارو با درمانگر و پزشک خود صحبت کنید.