برای پاک کردن محل نجاستی که حدود آن را میدانیم چه باید کرد؟
ناشناس ( تحصیلات : راهنمایی ، 15 ساله )
درباره اینکه اگر نجاستی بر روی قالی بریزد و فرد از محل دقیق آن اطلاع نداشته باشد برا پاک کردن محل چه باید بکند؟ (از محل حدودی آن با خبر است)
مشاور (قربان منتظمی)
سلام. با تشکر از مراجعه شما به سایت راسخون و عذرخواهی بابت تاخیر در پاسخگویی به دلیل وجود مشکلات فنی؛
اگر محل دقیق نجاست مشخص نیست اما محدودهای که احتمال آلودگی در آن وجود دارد، مشخص است، بهتر است کل آن محدوده را تطهیر کرد. با این کار اطمینان حاصل میشود که هیچ قسمت نجسی بر روی قالی باقی نمانده است. و لزومی به شستن کل فرش نیست.
پس از تطهیر کردن آن قسمت، به هر قسمت دیگری که مشکوک باشید اگر با دست یا پای خیس تماس پیدا کند،پاک است و اصل بر پاکی اشیا است هنگامی که شک دارید.
در زمستان و سرما و نبود شرایط شستشو، لازم نیست فرش را برای نماز شستشو دهید. بلکه اگر همین فرش نجس، خشک باشد، نماز بر روی آن صحیح است. و فقط باید محل سجده (مهر یا جایی که بر روی آن سجده میشود) پاک باشد. و می توانید با انداختن سجاده یا هر چیزی دیگری روی فرش نجس نماز بخوانید.
طهارت فرش نجس
1- اگر فرشی نجاست غلیظ (مانند خون یا مدفوع، یا منی زیاد و حجم دار) روی آن باشد، ابتدا باید به طور کامل از روی فرش پاک شود.
2- اگر فرش نجسی را بخواهید با آب لوله کشی(شلنگ) تطهیر کنید، با رسیدن آب به مکان نجس، حرکت غساله از جای خود به وسیله دست کشیدن بر فرش هنگام اتصال آب به آب شهر، طهارت حاصل می شود. برای احتیاط دوبار دست بکشید.
3- اگر بخواهید چیزى مثل فرش و مانند این ها را که به بول (ادار) نجس شده است، با آب قلیل آب(پارچ و کتری) بکشید، چنانچه یک مرتبه روى آن آب بریزید و از آن جدا شود، در صورتى که بول در آن چیز نمانده باشد، دو مرتبۀ دیگر که آب روى آن بریزید، پاک مىشود.
باید بعد از هر دفعه ، فشار دهید تا غسالۀ آن بیرون آید. غساله آبى است که معمولًا در وقت شستن و بعد از آن ، از چیزى که شسته مىشود، خود به خود یا به وسیلۀ فشار بیرون مىریزد.
اگر فرش با غیر بول (مثلًا خون) نجس شود، پس از برطرف کردن نجاست، با ریختن یک بار آب روى آن و جدا شدن آب ، پاک مىشود. اگر در بار اول که آب روى آن ریخته مىشود، نجاست آن برطرف شود، بعد از برطرف شدن نجاست هم آب روى آن بیاید، پاک مىشود. در فرش پس از شستن، باید فشار داد تا غساله جدا شود. (امام خمینی، توضیح المسائل، مسئله 162 - 160. مطابق با فتوای مقام معظم رهبری)
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}