اطلاع و بازدارندگی والدین از ادامه رابطه فرزند با دوست مجازی
ناشناس ( تحصیلات : دیپلم ، 13 ساله )
سلام خدمت شما من در روبیکا با یک پسر آشنا شدم و مادرم فهمید و حالا ایشون شماره ی منو گرفت و بعد از خود پیام رسان گوشی به من پیام داد اونم مامانم فهمید و الان از سابقه سیمکارت من پیرینت گرفته و میگه میخواد از پسره شکایت کنه من چندین بار مجازی دوست پیدا کردم و حالا نمیدونم چیکار کنم و منو اون آقا خیلی حرف های بدی بهم زدیم
مشاور (فاطمه ترکاشوند)
سلام و احترام، مسأله ارتباط دختر و پسر (صحبت کردن، دوستیهای خیابانی، رابطه تلفنی و اینترنتی و...) از زوایای مختلفی قابل ارزیابی است که به دو نکته مهم آن اشاره میکنیم:
نکته اول: ایام جوانی دوره شور احساسات، شوق جنسی و نشاط جسمی است. با بیدار شدن قوای مختلف جسمی، توجه به مسائل عاطفی و جذابیتهای ظاهری جنس مخالف زیادتر میشود. این بلوغ طبیعی، در پیدایش دوستیها و روابط دختر و پسر تاثیر به سزایی دارد.
نکته دوم: همه ما معتقدیم که انسان موفق کسی است که اهداف مشخص در زندگی داشته باشد و برای رسیدن به آن برنامهریزی نماید و راه مناسب را انتخاب کند. یک جوان نیز، باید سعی کند راهی را انتخاب نماید که او را به یک زندگی ایدهآل و سرشار از آرامش، کمال و شادی برساند.
انسان دارای نیازمندیهای روحی و جسمی بسیاری است و برای رسیدن به تکامل و آرامش باید به هر دو بعد مادی و معنوی خود بپردازد؛ از طرفی دین اسلام دارای مجموعه قوانین کامل و جامعی است که به همه نیازمندیهای انسان توجه نموده و در تعالیم خود، مصالح عمومی و سعادت دنیا و آخرت را مدّ نظر قرار داده است.
بر این اساس، اسلام برای پاسداری از حریم پاک و جلوگیری از انحرافات، رعایت ضوابطی را در روابط دختر و پسر ضروری دانسته و آزادی مطلق و بدون حساب و دوستیها و عشق بازیهای مصطلح امروزی را ناپسند و مردود شمرده است. اسلام صحبت کردن زن و مرد را در مواردی ضروری و در جریان رسیدگی به کارهای روزمره زندگی حرام ندانسته است؛ اما برای پیشگیری از پیامدهای سوء احتمالی، آنان را از اینگونه روابط بر حذر داشته است.
دوست گرامی، شما باید به این نکته توجه داشته باشید که ورود به روابط مجازی، به خصوص وقتی هنوز شناخت کافی از فرد مقابل ندارید، میتواند مشکلاتی برای شما ایجاد کند. با توجه به اینکه مادرتان از این موضوع اطلاع پیدا کرده و واکنش نشان داده، بهتر است به جای مخفی کردن یا پنهانکاری، سعی کنید با مادرتان صحبت کنید و نگرانیها و احساسات خود را با او در میان بگذارید. شفافیت و صداقت در این شرایط میتواند تا حد زیادی از شدت برخوردهای او بکاهد.
در ادامه، به شما پیشنهاد میکنم که با در نظر گرفتن امنیت خود و احساسات خانوادهتان:
1. روابط مجازی را محدود کنید و حد و مرز مشخصی برای خود تعیین کنید. به این فکر کنید که آیا اینگونه روابط واقعا برای شما مفید هستند یا نه.
2. در مواقع نیاز به صحبت یا برقراری ارتباط، با افراد مورد اعتمادی در خانواده یا دوستان نزدیکتان مشورت کنید تا از اشتباهات احتمالی جلوگیری شود.
3. بهدنبال مشاوره باشید تا بتوانید راهکارهای مناسب برای مدیریت احساسات و رفتارهای خود پیدا کنید. گفتگوی حضوری با یک مشاور خوب میتواند به شما کمک کند تا هم روابط مجازی و هم روابط خانوادگی خود را بهتر مدیریت کنید.
4. در صورت نیاز، با مادرتان در حضور فرد سومی که از شما حمایت میکند صحبت کنید و نگرانیهای خود را بیان کنید تا بتوانید فضایی امنتر برای بحث ایجاد کنید.
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}