ناشناس ( تحصیلات : دبیرستان ، 16 ساله )

سلام وقتتون بخیر. من تقریبا هشت سال خودارضایی کردم بعد شکل واژنم کلا تغیر کرده، چیکار باید کنم؟


مشاور (سیدامیرحسین موسوی‌‌ تبار)

با سلام، احترام و تشکر از مراجعه شما به سایت راسخون


کاربر گرامی، به سوال شما در دو بخش پاسخ می دهم، بخش اول پیرامون شناخت عوارض و پیامدهای جسمی و روحی خودارضایی و راهکارهای ترک این عمل مخرب و گناه کبیره است چرا که وظیفه خود می دانم به شما که در عنفوان جوانی هستید این مطالب را عرض نمایم تا ان‌شاءالله از انجام این عمل مخرب و عادت ناپسند متنبه شوید و توفیق توبه و ترک این گناه بزرگ را پیدا نمایید و اما در بخش دوم، به پاسخ سوال خاصی که پرسیدید، خواهم پرداخت.


بخش اول: عوارض خودارضایی و راهکارهایی برای ترک آن

خودارضایی در دختران
به طور کلی، خودارضایی در دختران (و همچنین در پسران) عوارض بسیاری را در پی خواهد داشت و در صورتی که به صورت رفتار روزانه درآید، پرخطر می شود و مثل هر اعتیادی، روح و جسم و روان شخص را به هم می ریزد و زمانی که شخصی اقدام به خودارضایی می کند، خیلی سریع فاز هیجان جنسی اتفاق می افتد و جنبه های مهم و عاطفی در یک رابطه درست جنسی را دریافت نمی کند و دچار خلأ عاطفی، بیماری افسردگی، استرس و عدم اعتماد به نفس می شود و پس از ازدواج در یک رابطه جنسی دیگر تحریک نمی شود و در به ارگاسم رسیدن دچار مشکل می شود به دلیل آن که با خودارضایی شرطی شده است تا در یک وضعیت خاصی که خویش را تحریک می کند به ارگاسم برسد و به هنگام نزدیکی به همسر خویش به یاد رفتارهای خود می افتد و گمان می کند تنها در آن شرایط می تواند به ارگاسم برسد.

در ادامه عوارض و آسیب‌های خودارضایی که شامل: آسیب‌های جسمی، آسیب‌های روحی_ روانی، آسیب‌های اجتماعی و آسیب‌های معنوی و اخروی می‌باشد را بیان می‌نمایم که این آسیب‌ها بین دختران و پسران مشترک است.
 

عوارض و آسیب های خودارضایی
آسیب های جسمی خودارضایی

زودرس ترین عوارض ناشى‏ از خودارضایى عبارتند از:

الف. خستگى و کوفتگى.

ب. عدم تمرکز حواس.

ج. ضعف حافظه.

د. استرس و اضطراب.


 

در مرحله گرفتارى شدید، بروز علایم زیر در فرد گرفتار، نشان دهنده آن است که شدت ابتلاى وى یا مدت آن بیش از مرحله اول است و در نتیجه عوارض شدیدترى ظاهر شده است:

الف. خستگى و کوفتگى.

ب. نوسان خلق یا تغییرات سریع خلقى.

ج. حساسیت بیش از حد و زودرنجى.

د. کمردرد.

ه. نازک شدن موها.

و. ناتوانى جنسى زودرس در جوانى.

ز. بى ‏خوابى یا بدخوابى و مشکلات مشابه


 

در مرحله گرفتارى بسیار شدید یا حالت اعتیاد به خودارضایی، عوارض آن عبارتند از:

الف. خستگى و کوفتگى.

ب. ریزش شدید موها.

ج. تارشدن دید چشم ‏ها.

د. وز وز گوش.

ه. انزال زودرس و غیرارادى یا خروج منى به صورت قطره قطره.

و. درد کشاله ران و ناحیه تناسلى.

ز. دردهاى قولنجى در ناحیه لگن و استخوان دنبالچه.
 

آسیب ‏های روحی - روانی خودارضایی
1. ضعف حافظه، حواس‌پرتی و ناتوانی در تمرکز فکری‏؛ همان‌گونه که بیان شد، یکی از پیامدهای خودارضایی، ضعف و تحلیل قوای جسمانی است و این به‌ نوبه خود ناشی از اختلال در عملکرد سیستم مغز و اعصاب است. اختلال در این سیستم موجب می ‏شود که بخش حافظه کارایی لازم را نداشته باشد. علاوه بر این، شخص مبتلا به خودارضایی به خاطر تمرکز در این عمل و توجه نسبتاً مداوم به موضوعات جنسی، حواس‌پرت و ناتوان در تمرکز فکری است که این خود عامل دیگری برای کاهش مستمر حافظه است.

2. اضطراب؛ دلهره و دلواپسی از ویژگی ‏هایی است که دائماً فرد مبتلا به خودارضایی را رها نمی ‏کند، او مرتب با خود درگیر است و نمی تواند با خود کنار آید. افکار آشفته، وسواس فکری، بی‌ثباتی، درهم‌ریختگی فکری دامن‌گیر اوست: «نکند کسی بفهمد»، «کی و چگونه این کار را تکرار کنم»، «کی می شود نجات پیدا کنم» و. لحظه‏ ای آرام و قرار ندارد، سرزنش و تحقیر خود به علت ارتکاب گناه، شخصیت او را در هم می کوبد. گاهی تأخیر در ترک و این‌ که بعد از ترک چه می شود، امان او را می گیرد.

3. افسردگی و ناامیدی از زندگی‏؛ بی‌احساسی و بی‌تفاوتی، بی‌نشاطی و بی‌ذوقی، سستی و گوشه‌‏گیری، غم و اندوه، عدم علاقه به امور هنری، ورزشی، مسائل معنوی و... همگی از نشانه‏ های بارز و حتمی افسردگی است.

4. پرخاشگری و بداخلاقی‏؛ شخص مبتلا به خودارضایی نسبت به کوچک ‏ترین محرک محیطی حساس است، حوصله گفتگو با دیگران را ندارد، زودرنج است و سریعاً از کوره در می‌رود، به نور زیاد، صدا، رفت‌وآمد و... حساسیت فوق ‏العاده دارد.

از بین رفتن خلاقیت ‏ها، توانایی‏ ها و سرکوب شدن استعدادها، عدم میل به تحصیل، مطالعه، تحقیقات علمی و فعالیت‏ های فکری، هوس‌باز و بی‌بندوبار شدن و اعتیاد به ارضای جنسی نامشروع، بی‌عاطفه، کم‌رویی، عدم اعتمادبه‌نفس و احساس حقارت، ضعف اراده، احساس گناه، عذاب وجدان و ... از دیگر آسیب‌ های روانی خودارضایی است.

آسیب‏ های اجتماعی‏ خودارضایی
خودارضایی یک حس گریز از اجتماع پدید می آورد که در اثر افراط و تکرار در او ریشه‏‌دارتر خواهد شد. فرد در گوشه‏‌ای خود را منزوی و به افکار دور و دراز می‏ پردازد. توجه به لذات شخصی، سبب سستی روابط اجتماعی می گردد و حیات جمعی را دچار مخاطره می ‏سازد.

فرد مبتلا به خودارضایی به‌ غیر از میل به انزواجویی در عرصه اجتماعی نیز با مردم جوششی ندارد و از زندگی در جمع احساس لذت نمی کند. اینجاست که نه‌ تنها شخصیت اجتماعی و انسانی چنین افرادی تدریجاً متزلزل شده بلکه جامعه نیز از وجود نیرو جوان و پرانرژی محروم گردیده است و در درازمدت موجب اختلال در نظام اجتماعی می شود.

برخی از آسیب‌ های اجتماعی عبارتند از: بی‌آبرویی، مشکلات خانوادگی، انزوای اجتماعی و طرد شدن از جامعه، مشکل در دوست‌یابی، مشکلاتی در ازدواج از قبیل: بی‌میلی به ازدواج و تأخیر در آن‏، بی‌میلی به همسر، ناتوانی در مقاربت صحیح و ارضای جنسی خود و همسر، سرد بودن کانون خانواده‏، طلاق و ... ازجمله عوارض اجتماعی خودارضایی است.

آسیب‏ های معنوی و اخروی‏ خودارضایی
اسلام به‌ شدت از انجام خودارضایی نهی کرده است، شاید از همین بابت باشد که اثر در قلب و دل آدمی می ‏گذارد. آثار روحی و روانی خودارضایی که بیان گردید، عمدتاً از بیماری دل ناشی می ‏شود. به طور قطع خودارضایی یکی از گناهان است و هر گناهی متناسب با آن مجازات اخروی خود را دارد.

حضرت امام صادق (علیه السلام) می‌ فرمایند: «روز قیامت خداوند با شخصی که خودارضایی می کند، گفتگو نمى کند و از چشم خدا مى افتد.» (میزان الحکمه، ح ۱۸۷۴۹)
 

ایشان در روایتی دیگر می‌فرمایند: «براى کسى که خودارضایى کند، در قیامت عذاب دردناکى در نظر گرفته شده است.» (همان، ح ۱۸۷۴۹)
 

همچنین رسول خدا (صلّی الله علیه و آله) فرمودند: «لعنت خدا و ملائکه خداوند و تمام بشر بر شخصی است که خودارضایی می کند.» (همان، ح ۱۸۷۴۸)

 

روش های موثر برای ترک خودارضایی
سه نکته‌ مهم مشترک برای تخفیف و درمان میان همه‌ امراض و عادات وجود دارد:
• در درمان هر بیماری یا ترک هر عادت، مهم‌ ترین قسمت عزم و اراده‌ فرد برای درمان و ترک عادت است.
• عدم یأس و ناامیدی برای ترک و ایمان به علاج آن.
• در نظر گرفتن زمان برای ترک و درمان.

 

1. نخستین گام برای درمان یا ترک خودارضایی، اعتقاد و ایمان به درمان‏‌پذیری خودارضایی و دوری از یأس و ناامیدی است. اما رسیدن به نتیجه و ایجاد هرگونه تغییر و دگرگونی نیازمند گذشت زمان، انتخاب راه صحیح و به کارگیری دقیق دستورها است. از همه اینها مهم ‏تر، اراده و خواست فرد، نقش کلیدی و محوری را ایفا می‏ کند. درمان و چاره جویی باید منطبق با خواست فرد باشد؛ زیرا تا وقتی که او نخواهد، می ‏توان با قاطعیت گفت که درمان نخواهد شد. بنابراین بیمار اگر بخواهد، می ‏تواند بر بیماری اش غلبه کند و جمله معروف - خواستن توانستن است - عین حقیقت است.

 
2. تلاش برای تقویت اراده از گام ‏های مهم در ترک خودارضایی است. نگویید اراده از ما سلب شده است! ممکن است اراده انسان ضعیف شود؛ ولی هیچ گاه از بین نمی‏ رود. نشانه این که هنوز اراده باقی است، این است که شخص عمل خودارضایی را در حضور دیگران و در هر شرایطی انجام نمی ‏دهد. برای تقویت اراده، راه‏ های زیادی پیشنهاد شده که از جمله آنها تلقین به خود است. اراده همچون نهالی است که باید آن را پرورش داد تا به مرحله خودشکوفایی و ثمردهی برسد.

ویکتور پوشه - روان شناسِ فرانسوی - می‏ گوید: افراد مبتلا به خودارضایی، هر روز به دفعات مختلف با تمرکز فکر به خود بگویند: «من به خوبی قادرم این اعتیاد را از خود دور کنم، من قادرم». تکرار این عبارت ساده، اثر عجیبی در تقویت اراده و روحیه دارد.

پل ژاگو بر آن است که: تلقین، قبل از خواب نیز مؤثر است. برای ترک خودارضایی بهتر است ورزش کنید. معروف است که ورزشکاران نسبت به مسائل جنسی کم علاقه هستند. چون ورزشکاران مقدار فراوانی از انرژی های فکری و بدنی خود را به ورزش اختصاص می دهند، به همین دلیل برای جلوگیری از تحرکات جنسی برنامه ورزشی بسیار مهم است. افراد معتاد به خودارضایی معمولا آدم های منزوی و کم تحرک و گوشه گیری هستند که همین عوامل تحرک جنسی را در آنها تشدید می کنند که راه مبارزه با آن ورزش است.
 

3. سعی شود شکم به هنگام خواب، بیش از حد معمول پر نباشد.
 

4. برای ترک خودارضایی بهتر است از پوشیدن لباس‏ های تنگ و چسبان اجتناب گردد.
 

5. برای ترک خودارضایی بهتر است از نگاه کردن به مناظر، فیلم‏ ها و تصاویر تحریک کننده، خودداری شود.
 

6. از شنیدن و خواندن مباحث و مطالب جنسی و حتی شوخی‏ های تحریک‏ کننده و فکر کردن در این امور، دوری شود.
 

7. از خوردن مواد غذایی محرک، مانند خرما، پیاز، مرچ، تخم‏ مرغ، گوشت سرخی، و غذاهای چرب اجتناب و به میزان ضرورت اکتفا شود.
 

8. قبل از خواب مثانه تخلیه شود.
 

9. از نوشیدن افراط گونه آب و مایعات پرهیز شود.
 

10. برای ترک خودارضایی باید از دست ‏ورزی با اندام جنسی اجتناب نمود و در هیچ شرایطی نباید دست‏ ورزی کرد.
 

11. هرگز نباید به رو خوابید.
 

12. به منظور تخلیه انرژی زاید بدن، به طور منظم و زیاد باید ورزش کرد.
 

13. برای ترک خودارضایی بهتر است برای اوقات فراغت خود، برنامه داشته باشد و آن را با مطالعه، ورزش، عبادت و … پر کند.
 

14. برای ترک خودارضایی بهتر است سعی کنید کمتر در مکانی خلوت و تنها و دور از نظر دیگران باشید. هرگاه مورد هجوم افکار جنسی واقع شدید، باید بلافاصله از مکان خلوت و دور از نظر دیگران خارج شوید و خود را به کاری سرگرم کنید. در این زمینه گفتگو با دوستان، مشارکت در برنامه های جمعی بسیار مفید است. تلقین به شخص کمک می‌کند تا اراده‌ خود را تقویت کند و به خود بگوید که می‌ تواند خودارضایی را کنار بگذارد.
 

15. منحرف کردن فکر بسوی دیگری در صورتی که تحریکی برای استمناء (خودارضایی) اتفاق افتاد.
 

16. تنهایی، کلید اقدام به خودارضایی است. لذا برای ترک خودارضایی تنها نمانید.
 

17. هر وقت به فکر خودارضایی افتادید به خود بگویید که آلان خدا من را می بیند.
 

18. هر وقت به فکر این کار افتادید به خود بگویید که می خواهید در مقابل چه کسی گناه کنید.
 

19. هر کاری که شما را به فکر خودارضایی بیندازد آن کار را سریع ترک کنید.
 

20. هر صحنه ای که شما را تحریک می کند آن صحنه را ترک کنید.
 

21. به خدا توکل کنید.
 

22. قاطعانه برای ترک خودارضایی تصمیم بگیرید. (اگر قبلاً نیز تصمیم به ترک خودارضایی گرفته باشید اما موفق نشده باشید، اراده شما تا حدی ضعیف شده است. در این صورت باید به خود تلقین کنید که اراده قوی ای دارید. برای این کار موفقیت های خود در زندگی را در ذهن مرور کنید و مرتب به خود بگویید که من بسیار پر اراده هستم و تصمیم به هر کاری که بگیرم، آن کار را انجام خواهم داد.)
 

23. از رفت و آمد با کسانی که شما را مستقیم و غیرمستقیم به خودارضایی دعوت می کنند، دوری کنید و رابطه خود را با این گونه دوستان قطع کنید.
 

24. برای ترک خودارضایی از صحبت کردن در مورد مسایل شهوت انگیز دوری کنید.
 

25. از بودن در مکان های تنها خودداری کنید و وقتی به حمام و دستشویی می روید، در را قفل نکنید. بعد از شستشو حمام را سریع ترک کنید.
 

26. از نگاه کردن به بدن عریان خود نیز اجتناب کنید.
 

27. سعی کنید تماس بدنی با دیگران و لو در شوخی های دستی پرهیز کنید.
 

28. برای ترک خودارضایی بهتر است روزه بگیرید، روزه گرفتن دو روز در هفته برای کم کردن حس شهوت جویی شما بسیار مفید است. اگر قادر به روزه گرفتن نیستید، غذای خود را به حداقل برسانید و وعده غذایی ظهر را نخورید. سعی کنید به هنگام خواب شکم شما بیش از حد معمول پر نباشد.
 

29. برای ترک خودارضایی بهتر است، شبها قبل از خواب مطالعه کنید و با لباس کامل بخوابید و بعد از بیدار شدن سریع رختخواب را ترک نمایید. همچنین هرگز به رو نخوابید.
 

30. سعی کنید دائما وضو داشته باشید.
 

31. از ذکر خدا ولو در دل غافل نشوید.
 

32. شبها تنها نخوابید و یا در جایی بخوابید که فرصت انجام این عمل نباشد.
 

33. بیاد داشته باشید که تصمیم دارید عمل خودارضایی را ترک کنید.
 

34. بعد از تصمیم حتی یک بار هم سراغ عمل خودارضایی نروید زیرا اراده شما را سست خواهد کرد.
 

35. یاد مرگ انسان ساز است.
 

36. پشیمانی بعد از عمل را بیاد داشته باش.
 

37. این احتمال را بده که دیگر زنده نمانی و بدون توبه در پیشگاه خدا حاضر شوی.
 

38. مضرات عمل خودارضایی را بیاد داشته باش.
 

39. این را بدان که بخاطر لذت چند لحظه ای از رحمت خدا دور می شوی.


 

بخش دوم: تأثیر انجام خودارضایی بر شکل ظاهری واژن
خودارضایی در دختران با تحریک قسمت های خارجی دستگاه تناسلی رایج تر است که آسیب چندانی به دستگاه تناسلی نمی رساند ولی زمانی که استمنا دختران با تحریک قسمت های داخلی تر دستگاه تناسلی باشد، بسته به نوع فشار و ناحیه لمس شونده ممکن است در صورتی که به صورت مداوم خودارضایی تکرار شود، آسیب های جدّی به دستگاه تناسلی دختران وارد سازد.
 

خواهر گرامی، متوجه نگرانی شما هستم. مهم است بدانید که خودارضایی به خودی خود معمولاً باعث تغییرات دائم در ظاهر اندام تناسلی نمی‌ شود. تغییراتی که ممکن است مشاهده کنید اغلب به دلایل دیگری مانند ژنتیک، تغییرات وزنی، فعالیت‌ های جسمانی، یا تغییرات هورمونی مرتبط با سن رخ می‌ دهند.

اگر نگران تغییراتی در ظاهر یا سلامت واژن خود هستید، مهم‌ ترین گام، مشورت با یک پزشک متخصص زنان و زایمان است. او می‌ تواند شما را بررسی کرده و راهنمایی‌ های لازم را ارائه دهد.

در کنار مشاوره پزشکی، حفظ بهداشت مناسب، ورزش منظم، و تغذیه سالم نیز می‌ تواند به بهبود وضعیت عمومی بدن و اعتماد به نفس شما کمک کند. 


در پایان امیدوارم با توجه به توضیحات و عوارض جسمی و روحی فراوانی که در مورد انجام عمل خودارضایی بیان نمودم و همچنین راهکارهایی که برای ترک آن ارایه شد، تصمیم جدی برای ترک این گناه بزرگ بگیرید. با توبه و استعانت از خدا و اهل بیت (علیهم السلام) و به کار بستن راهکارهایی که ذکر شد، تا زمانی که شرایط ازدواج برای شما فراهم نشده، خویشتنداری نمایید و از این پس دیگر مرتکب این عمل مخرب نشوید چرا که زندگی زناشویی موفق و کامیابی طبیعی از ارتباط با همسر را در آینده نیز از دست خواهید داد. موفق باشید