اعتیاد به رمانخوانی آنلاین دارم، چکار کنم لطمه درسی نخورم؟
ناشناس ( تحصیلات : دبیرستان ، 16 ساله )
سلام خسته نباشین
مشکل من استفاده زیاد از موبایل برای رمان خوندنه
مدت زیادی بود که تونسته بودم ترک کنم ولی تمام این مدت فکرم مشغول رمان های نصفه ای بود که داشتم یا همش وسوسه میشدم که یه رمان جدید شروع کنم، واقعا از خوندنشون لذت میبرم و تنها کاریه که واقعا خوشحالم میکنه ولی دلم میخواهد رمان خواندن را ترک کنم.
برای ترک دو دلیل دارم، اول اینکه درسم برام خیلی مهمه و اصلا دوست ندارم به درسم لطمه ای وارد بشه، حتی مشاور تحصیلی هم دارم و به دلیل اینکه چند وقتیه که دوباره رمان میخونم، چند روزه همش دارم گزارشکار دروغ بهش میدم و خودم عذاب وجدان میگیرم از طرفی خودم متوجه افت تحصیلیم توی این دو هفته شدم و دلیل دوم اینه که بعد خوندن رمان ها احساس بدبختی میکنم و حس میکنم زندگی مزخرفی دارم یا اینکه بی دلیل میشینم گریه میکنم، چون واقعا آدمی هستم که زود تاثیرمیگیره، میشه برای ترک رمان خوندن بهم راهکار بدین؟
خودم سعی کردم برنامه هایی که رمان میخونم رو پاک کنم ولی هر سری خودم یه راه جدید برای خوندن رمان پیدا میکنم، دچار دو شخصیتی شدم، یه شخصیتم عاشق رمان خوندنه و شخصیت دیگم عذاب وجدان میگیره و دوست نداره از طرفی میخواستم گوشیم رو کلا بزارمش کنار ولی خیلی از مطالب درسیم توی گوشیمه و اصلا امکانش وجود نداره، خانوادهام هم خبر ندارن، واقعا خیلی به کمک نیاز دارم.
مشاور (سیدامیرحسین موسوی تبار)
با سلام، احترام و تشکر از مراجعه شما به سایت راسخون
کاربر گرامی، متوجه نگرانی و چالشهایی که از آنها صحبت میکنید هستم. اعتیاد به رمانخوانی بهویژه زمانی که این کار بر تحصیل و زندگی روزمرهتان تأثیر بگذارد، میتواند دشواریهای خاصی ایجاد کند. در ادامه چند راهکار جامع برای مدیریت این مشکل را بررسی میکنیم:
1. تعیین اولویتها:
- هدفگذاری: مشخص کنید که دلیل اصلی شما برای تحصیل چیست و چه اهدافی دارید. نوشتن این اهداف به شکل یادداشت میتواند به شما کمک کند تا در دوران وسوسه، به یاد بیاورید که به چه چیزی اهمیت میدهید.
- مرور اهداف تحصیلی: هر هفته نگاهی به پیشرفتهای تحصیلیتان داشته باشید و بررسی کنید که آیا رمانخوانی روی آن تأثیر گذاشته است یا خیر.
2. مدیریت زمان:
- برنامهریزی روزانه: زمان خاصی را برای مطالعه دروس و زمان خاصی برای استراحت، که شامل رمانخوانی باشد، تعیین کنید. میتوانید از تکنیکهای مدیریت زمان مانند «پومودورو» استفاده کنید (25 دقیقه مطالعه + 5 دقیقه استراحت).
- محدود کردن زمان: سعی کنید زمان خاصی را برای خواندن رمانها تعیین کرده و از نرمافزارهای تایمر استفاده کنید تا به خودتان کمک کنید که به زمان تعیینشده پایبند بمانید.
3. تغییر عادات:
- حذف برنامهها: تلاش کنید تا برنامههای رمانخوانی را حذف کنید و بهجای آن، از کتابهای کاغذی استفاده کنید. این کار میتواند به شما کمک کند که بیشتر با یک کتاب واقعی ارتباط برقرار کنید و از «فرار به دنیای رمان» جلوگیری کنید.
- کتابهای غیررمان: سعی کنید به جای رمان، کتابهای غیرداستانی، خودآموز یا کتابهای مرتبط با مهارتهای زندگی بخوانید که هم سرگرمکننده باشند و هم آموزنده.
4. ایجاد سرگرمیهای جایگزین:
- فعالیتهای اجتماعی: زمانهایی را به فعالیتهای مختلف مانند ورزش، هنر، یا حتی کارهای اجتماعی داوطلبی اختصاص دهید. ارتباط با دیگران میتواند به کاهش احساس تنهایی و افسردگی کمک کند.
- خلاقیت: سعی کنید به نوشتن یا سایر فعالیتهای هنری بپردازید. این میتواند به شما کمک کند تا احساسات خود را تخلیه کنید و در عین حال خلاقیتتان را تقویت کنید.
5. مدیریت احساسات:
- آگاهی از احساسات: وقتی حس میکنید که پس از خواندن رمانها احساس بدبختی میکنید، سعی کنید با خود صحبت کنید و به این فکر کنید که چرا این احساسات به وجود آمدهاند. یادداشت کردن احساساتتان میتواند به شما کمک کند تا بفهمید چه عواملی باعث ایجاد این احساسات میشوند. از طرفی سعی کنید رمانهایی با موضوعات شاد و انگیزهبخش برای موفقیت مطالعه نمایید.
- مشاوره: اگر احساسات منفی شما شدت دارد، ممکن است خوب باشد با مشاور تحصیلی خود به صورت حضوری درباره این مسائل صحبت کنید. او میتوانند شما را در مدیریت احساسات و استرسهای مرتبط با خواندن رمانها راهنمایی کنند.
6. حمایت اجتماعی:
- صحبت با خانواده: اگر میتوانید، با خانوادهتان درباره چالشهایتان صحبت کنید. ممکن است آنها بتوانند به شما در تنظیم زمان و عادات کمک کنند.
- گروههای حمایتی: به گروههای مرتبط با مطالعه یا حتی کتابخوانی بپیوندید که میتوانند به شما در ایجاد انگیزه و برقراری ارتباط با دیگران کمک کنند.
7. مطالعه فقط برای لذت:
- تنظیم مرز: اگر ممکن است از رمانهای کوتاهتر یا داستانهای کوتاه استفاده کنید که به شما احساس لذت دهند اما زمان کمتری بگیرد. این کار میتواند به شما کمک کند عادت تکراری رمانخوانی را کاهش دهید.
نتیجهگیری:
یادآوری اینکه همه ما در زندگیمان با چالشها و وسوسهها روبرو هستیم، میتواند مفید باشد. سعی کنید صبور باشید و به خودتان اجازه دهید تا تدریجی تغییراتی ایجاد کنید. هدف نهایی این است که تعادل میان مطالعه و تحصیل را حفظ کنید و از هر دو لذت ببرید. به نکاتی که بیان نمودم، عمل نمایید و در هر مرحلهای دچار مشکل شدید، مشاوره و حمایت اجتماعی را فراموش نکنید. موفق باشید
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}