حمیدرضا مرادیان ( تحصیلات : فوق لیسانس ، 25 ساله )

با سلام و خسته نباشید
من یک لب تاپ Sony Vaio دارم که از ابتدا ویندوز اورجینال Vista روی آن نصب بود. موقع نصب ویندوز جدید Seven ، درایو حاوی ویندوز Vista ( درایو C ) را Format کردم. نصب ویندوز 7 به خوبی تمام شد و بعد از Genuine کردن ویندوز 7 (در محیط ویندوز)، خواست که Restart کنم. این کار را کردم. اما قبل از اینکه ویندوز جدید 7 بالا بیاید. گویا نرم افزاری به نام Vaio Recovery بالا می آید که گزینه‌هایی مثل: Recovery Drive C ، Recovery Windows و مشابه اینها دارد. که بعد از بستن پنجره مربوطه دوباره Restart شده و باز همین برنامه بالا می آید طوری که به هیچ وجه نمی توان به ویندوز 7 دسترسی داشت. مشکل از کجاست؟ آیا می‌توان این برنامه را غیرفعال کرد؟ آیا به اینکه ویندوز قبلی لب تاپ Original بوده مرتبط است؟
با تشکر


مشاور (محمود عالي نژاديان)

فایل های بازیابی ویندوز اورجینال سیستم شما به همراه سایر نرم افزار ها و اطلاعات لایسنس ویندوز در یک پارتیشن مخفی از نوع Primary در سیستم وجود دارد تا درصورت بروز مشکلات در ویندوز امکان بازیابی آن وجود داشته باشد. از آنجا که شما درایو ویندوز را فرمت نموده اید، طبیعی است که پس از ریستارت، برنامه بازیابی فعال و از شما بخواهد گزینه مورد نظر جهت بازیابی را انتخاب نمائید. اما از آنجا که می گویید، پس از نصب ویندوز 7 موفق به ورود به ویندوز 7 شده اید و پس از فعالسازی و ریستارت با پیغام بازیابی مواجه شده اید، احتمال وجود اشکال در برنامه فعالساز ویندوز 7 شما وجود دارد بطوری که با اجرا موجب ایجاد نقص در لود ویندوز مثلا ایجاد مشکل در فایل های سیستمی و بوت ویندوز می گردد که منجر به ظهور برنامه بازیابی می گردد، در اینصورت از CD ویندوز دیگر یا برنامه فعالساز(کرک) دیگر بهره بگیرید. همچنین می توان با نرم افزار های مدیریت پارتیشن مثل partitionmagic قابل بوت، به مشاهده و مدیریت ، ادغام یا حذف پارتیشن های مخفی پرداخت و از لود این برنامه در هر حالت جلوگیری نمود و کل فضای هارد دیسک را بنحوی مدیریت کرد که قابل دسترس باشد و شامل درایو سیستم(درایو بوت) و سایر درایوهای منطقی باشد. لازم بذکر است در صورت حذف یا تغییر در پارتیشن های مخفی مذکور، اطلاعات مرتبط با License و اطلاعات بازیابی و نصب نرم افزارهای ارجینال سیستم از قبیل ویندوز ویستای سیستم شما از بین خواهد رفت و امکان بازگشت دوباره آنها و بازیابی سیستم نخواهد بود. از طرفی در صورتیکه تخصص کافی در مورد استفاده از نرم افزار های مدیریت پارتیشن و اطلاعات کافی در مورد پارتیشن بندی ندارید، هر گونه تغییرات نادرست و غیر فنی می تواند منجر به از دست رفتن تمام یا بخشی از اطلاعات هارددیسک شما گردد.