ناشناس ( تحصیلات : فوق لیسانس ، 28 ساله )

با سلام و احترام
پسری 17 ماهه دارم که به دلیل اشتغالم حدود 2 ماه است که مجبور شدم او را مهد ببرم (از 6ماهگی تا 16 ماهگی افراد مورد اعتمادم از او نگهداری میکردند)، متاسفانه در طول این مدت بسیار نگران و ناراحتم. بیم آن را دارم نکند مربی مهد با او بدرفتاری کند یا خوراکی هایش را به او ندهد. با اینکه هر وقت بچه ام را از مهد می آورم مربی اش می گوید پسر خوبی بود و همه خوراکی هایش را خورد باورم نمیشود، نمیدونم چیکار کنم ؟(ناگفته نماند که بچه ای بسیار بهانه گیر است و خیلی اذیتم میکند به طوری که مدام منتظر است که بغلش کنم یا کنارش باشم که به کارهای منزل نمیرسم)
سوال دیگری داشتم آیا برای بچه ای در این سن طبیعی است شب حداقل 4 بار برای خوردن شیر از خواب بیدار شود
؟ سعی میکنم شیرخشک زیاد به او بدهم ولی مقداری که خورد شیشه را کنار میزند.
با توجه به اینکه زود عصبی و پرخاشگر میشوم و نمیتوانم رفتارهای بچه ام را تحمل کنم آیا دارویی هست تا مصرف کنم با توجه به اینکه شیر خودم را بر حسب تقاضای کودکم حداقل دو یا سه بار در طول روز و شب حداقل 3 بار در کنار شیرخشک به او میدهم ؛ آن دارو ضرری برای کودک ندارد؟
پیشاپیش از شما کمال تشکر را دارم.


مشاور (خانم سعیده صفری)

باسلام. خواهر عزیزم نمی دانم با این جمله تا چه اندازه موافقید، که اگر کودکی تحت مراقبت یک مادر آرام و با محبت قرار بگیرد ولو با شیر خشک تغذیه شود بهتر از کودکی که از مادر پرخاشگر و ناآرام با شیر مادر تغذیه می شود رشد می کند؟ پرخاشگری و کم حوصلگی دلایل متعددی می تواند داشته باشد که با کشف دلیل آن و به کار بردن راهکارهای متعدد می توان آن را کاهش داد به همین دلیل توصیه می کنم ابتدا به یک روانشناس بالینی مراجعه کنید تا به صورت حضوری وضعیت شما را بررسی نمایند، چه بسا نیاز به دارو نداشته باشید و با تکنیک های روان درمانی بتوانید بر خشمتان فائق آیید و اگر نیاز بود شما را به یک روانپزشک برای مشورت دارویی ارجاع می دهند. فرزند شما در سنی قرار دارد که می تواند با غذای معمولی به خوبی تغذیه شود و اگر داروی شما با شیر دادنتان منافات داشت نیاز نیست نگران تغذیه فرزندتان باشید، به تدریج او را از شیر بگیرید و به وضعیت روحی خود رسیدگی کنید. در مورد مهد کودک فرزندتان نیز توصیه می کنم برای آنکه خیالتان از هر بابت جمع شود بدون اینکه این بدگمانی را نسبت به مسئولین مهد به ایشان منتقل کنید یک روز سرزده به آنجا بروید و از مسئولین محترمانه بخواهید چند ساعت اجازه دهند شما مراقبت از بچه ها را توسط مربیان مهد نگاه کنید. می توانید این کار را چند بار انجام دهید و اگر خیالتان از بابت کیفیت نگهداری توسط مربیان راحت شد و فرزندتان مطابق جدول زمان بندی از رشد جسمی، کلامی و حرکتی خوبی برخوردار بود، به آن مهد اطمینان کنید و نگرانی از بابت فرزندتان به دل راه ندهید ولی اگر این اطمینان حاصل نشد و مراقبت از فرزندتان مطابق میلتان نبود، می توانید فرزندتان را به مهد کودک دیگری منتقل کنید.