پرسش :

همتايى اعتقادى در ازدواج چقدر اهميت دارد؟


شرح پرسش :
پاسخ :
اصل همتايى در ازدواج كه در متون روايى ما از آن به «كفويت» تعبير شده، بسيار مهم است. رسول خدا (صلى الله عليه وآله) فرمود:(انكحوا الاكفاء).
با همتايان خود ازدواج كنيد.در بين همه ملاك‏هاى همتايى، همتايى اعتقادى مهم‏ترين ملاك براى ازدواج به شمار مى‏رود و يكى از عوامل مهم طلاق،عدم همتايى در همين مسأله است.
اگر دختر و پسر در اعتقادات به هم نزديك و همتا باشند، ممكن است بتوانند با عدم همتايى در مسائل ديگر (البته به سختى) كنار بيايند، اما اگر در بقيه جهات تشابه داشته و در اعتقادات مخالف هم باشند، احتمال تداومزندگى بسيار كم است؛ بدين جهت، نخستين محور در گفت‏گوى جلسه اول پس از معرفى، همين مسأله مطرح مى‏شود و اين سؤال چه از سوى متدين و چه از طرف غير متدين بايد مطرح شود؛ زيرا ممكن است فردى با سطح پايين اعتقادى، با كسى كه در سطح بالايى از اين لحاظ قرار دارد ازدواج كند و در زندگى مشترك دچار مشكلات جدى شوند.
رواياتى كه از امامان معصوم (عليهم‏السلام) در تأكيد بر ديندارى طرف براى ازدواج رسيده، براى متدينان است كه با غير متدين ازدواج نكنند.
امام صادق (عليه‏السلام) فرمود:(من خطب اليكم فرضيتم دينه و امانته كائنا من كان فزوجوه) .
كسى كه (دختر مؤمنتان را) از شما خواستگارى كرد و از ديندارى و امانتدارى او راضى بوديد، هرطور بود دخترتان را به ازدواجش درآوريد.
اين روايت بر اهميت ديندارى تأكيد دارد و مقصود از اين كه «هر طور بود، دخترتان را به ازدواجش درآوريد»، بى‏ توجهى به ملاك‏ هاى ديگر نيست.
اگر خودتان ديندار هستيد، با ديندار ازدواج كنيد؛ چرا كه پرهيزكار و خداترس است و به فرموده امام حسن (عليه‏السلام) اگر همسرش را دوست داشته باشد، او را گرامى مى‏ دارد و اگر از او به خشم آيد، ستم روا نمى‏ دارد..
منبع:سایت انوار طاها