پرسش :
این جانب به لحاظ فقر مالى یک باب خانه مسکونى به انضمام سه باب و نیم مغازههاى متّصل به آن را در قبال ده هزار و پانصد تومان به بیع شرط به یکى از ربا خواران معروف به مدت ده ماه گذاشتم- که البته در سند مبلغ هفده هزار و پانصد تومان نوشته شده- بقیه را به عنوان ربا بر روى پول خود اضافه کرده است، البته در متن سند حق فسخ هم براى من گذاشتهاند، بعد از انقضاى مدّت قادر نبودم که تمامى مبلغ را یکجا تهیه و پرداخت و معامله را فسخ کنم، طرف مقابل هم مهلت نمىداد و با سوء استفاده از قوانین طاغوتى و ظالمانه و بر خلاف شرع مقدّس با مراجعه به اداره ثبت، اقدام به رشوه و تبانى کرده و تمامى ملک مرا برده و رسما به نام خود انتقال داده، هر چقدر به مقامات فاسد گذشته شکایت برده و به دادگسترى مراجعه کردم احقاق حق نشد، چون حقّى براى آنها مطرح نبوده. اولا بر طبق احکام اسلام معامله بیع شرطى از انواع معاملات ربوى و بر خلاف شرع و به حکم قرآن باطل است یا خیر؟
پاسخ :
اگر بیع شرط حیله و وسیله براى فرار از ربا باشد حکم ربا دارد و معامله باطل است هر چند بیع شرط جدّى اگر حیله نباشد، از معاملات شرعیه است.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج2، ص138
اگر بیع شرط حیله و وسیله براى فرار از ربا باشد حکم ربا دارد و معامله باطل است هر چند بیع شرط جدّى اگر حیله نباشد، از معاملات شرعیه است.
منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، ج2، ص138
تازه های پرسش و پاسخ
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}