پرسش :

استفاده از موسیقی غربی برای موزیک متن فیلم و برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی چه حکمی دارد (با توجّه به این‌که به جهت انس نداشتن ذائقه‌ی ایرانی با آن، طرب‌انگیز هم نیست)؟


پاسخ :

همه مراجع: اگر از نوع موسیقی حرام باشد، جایز نیست و تفاوتی بین زبان‌ها و کشورهای محل تولید نیست.[۱]

پی نوشت ها:
[۱]ـ امام، استفتائات،‌ ج ۲، (مکاسب محرمه)، س ۲۸؛ خامنه‌ای، اجوبه الاستفتائات، س ۱۱۴۱؛ مکارم، استفتائات، ج ۱، ص ۵۱۷ و ۵۳۳؛ تبریزی، صراط النجاه، ج ۱، ص ۱۰۰۶؛ سیستانی،‌sistani.org، موسیقی ش ۱۰؛ دفتر: نوری، صافی، وحید و بهجت.

منبع: پرسشها و پاسخهای دانشجویی احکام موسیقی؛ دفتر نشر معارف – تدوین و تألیف: سید مجتبی حسینی (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)

پرسش های مرتبط: 

امروزه موسیقی برای معالجه بعضی از بیماری‌های روانی (مانند افسردگی، اضطراب، مشکلات جنسی و سرد مزاجی زنان) به کار می‌رود، حکم آن چیست؟

گاهی از صدا و سیما و یا نوار ضبط صوت، آهنگ‌هایی پخش می‌شود که به نظر من مناسب با مجالس لهو و خوش‌گذرانی است؛ در حالی‌که در نظر دیگران این چنین نیست! آیا می‌توانم آنان را از گوش دادن به آن منع کنم؟

بعضی از موسیقی‌های تلویزیون، همان موسیقی غربی است که تنها آوازش برداشته شده است! آیا گوش دادن آن به صرف این‌که در نظام اسلامی پخش می‌شود. جایز است؟ به تعبیر دیگر آیا ممکن است مکان پخش موسیقی در حکم تأثیر...

با توجّه به نظارت رهبری بر سازمان صدا و سیما، موسیقی آن چه حکمی دارد؟

اگر فتوای ولی فقیه با مرجع تقلید، در گوش کردن به بعضی از موسیقی‌های صدا و سیما تفاوت داشته باشد، تکلیف چیست؟

بیشتر وقت‌ها در عروسی‌ها به پخش نوارهای موسیقی می‌پردازند که بعضی از آن‌ها از صدا و سیما هم پخش می‌شود؛ آیا نیروی انتظامی و یا بسیج و یا نهاد دیگری می‌توانند آن‌ها را از این عمل باز دارند و نهی از منکر...

در مورد کسانی که در خوابگاه‌های دانشجویی به موسیقی‌های مبتذل گوش می‌دهند، چه باید کرد؟

آیا ملاک در تشخیص موسیقی حرام، نوع مردم است یا شخص؟

ملاک و مرجع تشخیص موسیقی و غنای حرام، در نظام اسلامی کیست: وزارد ارشاد، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، کارشناسان موسیقی، فقیهان و یا عرف؟