پرسش :

آیا شیوع ویروس کرونا با گرم‌تر شدن هوا فروکش می‌کند؟


پاسخ :
قبل از اینکه بتوان به این سوال پاسخ داد، بیایید در نظر بگیریم که چگونه فصول و دما در انتشار ویروس‌ها تأثیر دارد.

الیزابت مک گرا، مدیر مرکز بررسی بیماری‌های عفونی در دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، توضیح می‌دهد:
"ویروس‌های کرونا به دلیل شیوع انتشار خود در زمستان مشهورند، شاید به خاطر این که افراد در فصل‌های سرد بیشتر در محیط‌های سربسته و بدون منافذ هوا دور هم جمع می‌شوند و در نتیجه جمع شدن تعداد زیادی از افراد در کنار یکدیگر باعث می‌شود نرخ مسری بودن این ویروس افزایش یابد."

ویروس‌ها از طریق قطرات تنفسی پخش می‌شوند که فرد مبتلا با سرفه یا عطسه پخش می‌کند و احتمالاً قطرات تحت شرایط خاص پخش می‌شوند. مک گرا می‌گوید:
"آنچه ما می‌دانیم این است که وقتی هوا سرد و خشک است، آن‌ها [قطرات]بهتر منتشر می‌شوند و وقتی هوا مرطوب و گرم است، [قطرات]سریعتر به زمین می‌افتند و انتقال آن را سخت‌تر می‌کند."

جالب است بدانید که همه ویروس‌های خانواده کرونا ویروس قوانین یکسان ندارند. برای مثال فردی که با سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) مواجه می‌شود با مشکلاتی متفاوت از دیگر ویروس‌ها مواجه می‌شود، اما اگر ثابت شود الگوی فصلی این ویروس‌ها یکسان است، می‌توان به کنترل ویروس در بهار و تابستان سال جاری میلادی امیدوار بود. مک گرا می‌گوید:
"من فکر می‌کنم فصل واقعا در کنترل بیماری نقش دارد. از آنجا که این شیوع گسترش می‌یابد و به بهار و تابستان نزدیک می‌شویم، فکر می‌کنم در این فصل‌ها شاهد موارد کمتری خواهیم بود."

به محض این که چین و بقیه کشور‌های نیمکره شمالی به فصل بهار می‌رسند می‌توان امیدوار بود ویروس کاهش یابد. گرچه نیمه جنوبی کره زمین در پاییز و زمستان قرار می‌گیرند و بنابراین باید نگران باشیم. برای مثال استرالیا و کشور‌هایی با شرایط مشابه استرالیا نیز در خطر شیوع قرار می‌گیرند.

دکتر آنتونی فاشی، مدیر انستیتوی ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی، به ان پی آر گفت:
"این غیر منطقی نیست که فرض کنیم روند پیشرو ویروس کرونا در فصل بهار و تابستان کاهش یابد. با این حال نباید با این نوع امیدواری منکر اهمیت این بیماری باشیم."