پرسش :

پدر من در اثر تصادف خودرو با ایشان که عابر پیاده بوده است دچار شکستگی از ناحیه ساق پا شده است. در حال حاضر در بیمارستان بستری می باشد. در ناحیه ساق دچار تاول شده اند که جراحی را به تعویق انداخته است. آیا توصیه ای وجود دارد که ترمیم تاول ها را سریعتر کند؟ در حال حاضر پزشک معالج شستشو با بتادین و قراردادن پا در کیسه استریل را دستور داده است. با توجه به این که سن پدر من ۷۳ سال است آیا بعد از جراحی استخوان ها ترمیم می شود؟


پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر مهرداد منصوری، متخصص ارتوپدی:
تاول اندام که به دنبال شکستگی ایحاد میشود نشانه شدت زیاد ضربه ایست که به اندام وارد شده است. تاول بدنبال تورم اندام ایجاد میشود. بدنبال هر شکستگی اندام تا حدی متورم میگردد. وقتی این تورم زیاد باشد ممکن است با تاول همراه شود.

تورم شدید اندام میتواند همراه با سندروم کمپارتمان باشد. سندروم کمپارتمان ساق از عوارض مهم شکستگی است که بدنبال تورم شدید ایجاد شده و موجب کاهش و یا حتی قطع خونرسانی به اندام میشود. این عارضه باید سریعا و بصورت اورژانس درمان شود. پس هر گاه بیماری که شکستگی ساق دارد تاول میزند باید حتما به فکر سندروم کمپارتمان بود و وجود آنرا بررسی کرده و در صورت وجود درمان کرد.

بدترین نوع تاول ها آنهایی هستند که حاوی خون بوده و به آنها تاول خونی میگویند.

عمل جراحی در ناحیه ای که پوست تاول دارد خطر عفونت محل جراحی را بیشتر میکند. وقتی پوست ساق تاول دارد پزشک معالج تا مدتی جراحی را به تعویق میندازد تا تاول برطرف شود. این زمان ممکن است یکی دو هفته طول بکشد. بیمار به هیچ وجه نباید تاول را بترکاند. در صورتیکه نیاز باشد پزشک این کار را با مراقبت های ویژه انجام میدهد. پوست روی تاول بهترین محافظ برای اندام است.

اما در مورد ارتباط سن با جوش خوردن شکستگی باید گفت گرچه در سنین بالا جوش خوردن شکستگی ها ممکن است با مشکلاتی همراه باشد ولی شکستگی های ساق حتی در افراد مسن در غالب موارد با یک درمان خوب، جوش میخورند.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: ایران ارتوپد