پرسش :

اگر عضوى در حزب در معرض تنگ نظرى و حسادت عضو یا اعضاء دیگر قرار گیرد، به طورى که این حسادت ظهور عملى داشته باشد، در حالات ذیل کار فرد حسود چه حکمى دارد و چگونه باید جبران کند؟ الف) ضرر شخصى (مالى، آبرویى، شغلى و مانند آن) به محسود وارد کرده باشد. ب) در انجام کارهاى حزب کندى و صعوبت ایجاد نموده و در نتیجه موجب تضییع اموال حزب و تأخیر در رسیدن حزب اسلامى به اهدافش گردیده باشد. ج) در انجام کارهاى حزب سنگ اندازى نموده و موجب عقیم ماندن کوشش و جهاد مسؤول یا حزب شده باشد. د) به جاى ایجاد همدلى و محبّت اهل ایمان نسبت به یکدیگر، کدورت و دلگیرى واحیاناً دشمنى و خصومت پدید آورده باشد. ضمناً اگر حاسد از اهل ایمان نباشد یا غیر مسلمان باشد، آیا در حکم مسأله اثرى دارد؟


پاسخ :
هرگونه حسادت که موجب ضرر و زیانى از نظر مالى، آبرویى و شغلى و غیر این ها شود جایز نیست و از سوى هر کس بوده باشد باید جبران گردد ومسلمانان، مخصوصاً اعضاى حزب باید به محسود کمک کنند تا از عواقب آن در امان بماند.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.