پرسش :

چرا در ایران زنان اجازه ندارند همانند زنان آمریکایی آزاد باشند و چرا والدین نسبت به دخترانشان سخت گیری می کنند؟


پاسخ :
از اینکه اخبار و مسائل ایران برای شما اهمیت یافته خوشحالیم، امیدواریم با برقراری ارتباطات مداوم با مراکز اسلامی و ایرانی بتوانید تصویر مناسبی از آنچه در ایران می گذرد بدست آورید.

در جواب سؤالتان خاطرنشان می کنیم که در انقلاب شکوهمند اسلامی ایران در سال 1357 شمسی (1979 میلادی) که زنان در آن دوشادوش مردان و در مواردی حتی مقدم بر آنان شرکت داشتند، آزادی یکی از خواسته های اساسی مردم مسلمان ایران بود که در شعارها کنار استقلال و جمهوری اسلامی عنوان می شد. اما از همان دوران؛ آزادی را در چهارچوب موازین اسلامی می خواستند که آن را کاملترین و بهترین تفسیر از آزادی می دانستند.

آنان نیک می دانستند که آزادی اسلامی بمعنای بی بند و باری و گسستن حریمها و حرمتها و بی اعتنایی به ارزشهای والای انسانی نیست بلکه بمعنای ایجاد زمینه برای رشد و تربیت، مشارکت در فعالیتهای اجتماعی و سیاسی، مشارکت در روند تصمیم گیریها و آزادی در بیان آراء و عقاید و مانند این امور است.

و همین تلقی از آزادی است که در قانون اساسی جمهوری اسلامی که در اولین سال بعد از پیروزی انقلاب توسط نمایندگان ملت تدوین و سپس با رأی ملت تصویب شد منعکس شده است.

اصل بیستم قانون اساسی:
همه افراد ملت اعم از زن و مرد یکسان در حمایت قانون قرار دارند و از همه حقوق انسانی، سیاسی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردارند.

اگر منظور شما از عدم آزادی، مسئله پوشش اسلامی است، باید گفت زنان مسلمان بر اساس اعتقادی که به دین مبین اسلام دارند و همچنین براساس عقیده به کرامت انسانی و لزوم حفظ حرمت ها در ارتباط با سایرین این پوشش را بهترین و مناسب ترین پوشش می دانند و در این پوشش است که احساس آزادی می کنند. زنان مسلمان، پوشش را محدودیت نمی دانند بلکه آن را بعنوان سپری می دانند که آنها را از چشمان هوسرانان و اذیت و آزار احتمالی دیگران در امان نگه می دارد. زنان مسلمان “عفت“ و پاکدامنی را یک فضیلت  و پوشش اسلامی را وسیله مناسبی برای حفظ عفاف می دانند.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی زنان بطور فعال و در عرصه های گوناگون اجتماع شرکت داشته اند و هیچگاه این پوشش مانعی برای آنها نبوده. هم اکنون بیش از 50% قبولی های دانشگاه را دختران تشکیل می دهد و درصد قابل توجهی از اساتید دانشگاه، مدیران و ... را زنان تشکیل می دهند، زنان در جمهوری اسلامی از حق رأی و حق انتخاب شدن برای مجالس گوناگون برخوردارند.

در مورد سختگیرها باید بگوئیم که این مسئله نیز واقعیت ندارد و این مسئله حاصل تبلیغات مغرضانه مخالفین جمهوری اسلامی ایران می باشد. زنان در اسلام و جمهوری اسلامی از احترام و منزلت خاصی برخوردارند که شما با مراجعه به کتاب مقدس مسلمانان، زندگانی و سخنان پیشوایان دینی و کتبی که دانشمندان مسلمان در این زمینه نوشته اند، می توانید صدق این مدعا را دریابید.

البته ممکن است موارد نادری از خلافکاریهایی که گاه منجر به تضییع حقوق زنان می شود همچنانکه در همه جوامع معمولاً اتفاق می افتد، در ایران نیز اتفاق بیفتد اما این گونه وقایع عمومیتی ندارد و برجسته نمودن آن موارد و تسری دادن به کل جامعه از روی صداقت نیست و مطمئن باشید که روح اسلام و مردم مسلمان ایران نیز از اینگونه امور جزئی بیزار است.

منبع: حوزه نت