پرسش :

چند درصد از مردم علایم کرونا را بروز نمی دهند؟


پاسخ :
طبق تحقیقات اولیه، بیش از ۸۰% از افراد ۲۰ یا زیر ۲۰ سال پس از قرار گرفتن در معرض ویروس کرونا هیچ علامتی از خود نشان نمی­ دهند. این مورد در زمینه­ ی شیوع و انتقال ویروس اهمیت می­ یابد چرا که نشان می دهد از هر ۱۰ نفر ناقل کرونا، ۸ نفر علائمی نشان نمی دهند. در صورتی که علائمی از خود بروز می دهید، می توانید از تست هوشمند کرونا درمانکده برای تخمین ابتلا استفاده کنید.

متخصصان موسسه­ ی برونو کسلر در ترنتو، ایتالیا، طی همکاری با کارمندان و نیروی وظیفه­ ی کووید-۱۹ در لمباردی و چند موسسه­ ی تحقیقاتی دیگر، هدایت تحقیقی را بر عهده گرفتند که تخمین می­زند چند درصد از افراد که در معرض ویروس کرونا قرار گرفتند از خود علامت نشان می­ دهند.

این تحقیق هنوز در مجله منتشر نشده و مورد بازبینی قرار نگرفته است اما مولفان آن یافته­ های خود را روی پلتفرم arXiv به­ صورت آنلاین منتشر کرده ­اند.

نویسندگان این تحقیق اشاره می­ کنند احتمالا نرخ افرادی که بدون بروز علامت ناقل بیماری هستند تاثیر مهمی در همه ­گیری ویروس کرونا داشته است.

یکی از نویسندگان این تحقیق به نام استفانو مرلر، که در زمینه­ ی تهیه ­ی مدل ریاضی از انتقال بیماری­ های مسری تخصص دارد، می­ گوید: «این تحقیق به ما اجازه می­ دهد مشکلات تشخیص بیماری از طریق نظارت را روشن کنیم زیرا اکثر موارد بیماری فاقد علامت تنفسی یا تب هستند.»

محققان اطلاعات ۵۴۸۴ نفر از منطقه­ ی لمباردی ایتالیا را که با افراد مبتلا به ویروس جدید کرونا در تماس بودند مورد بررسی قرار دادند. از بین این افراد، آزمایش کرونا ۲۸۲۴ نفر مثبت بود.


کرونا بدون علامت

محققان از بررسی اطلاعات سنی به این نتیجه رسیدند که احتمالا ۸۱.۹% از افراد زیر ۲۰ سال پس از ابتلا به ویروس کرونا هیچ علامتی از خود نشان نمی دهند.

بنابر تحقیقات، تنها ۳۵.۴% از افراد بالای ۸۰ سال پس از ابتلا به ویروس جدید کرونا هیچ علامتی ندارند.

نویسندگان این تحقیق به این نکته اشاره می­ کنند که ۷۳.۹% از افراد زیر ۶۰ سال که ابتلای آن­ها به کووید-۱۹ مورد تایید قرار گرفته بود، دچار تب (دمای حداقل ۳۷.۵ درجه­ ی سانتی ­گراد) یا علائم تنفسی نشدند.

محققان درمجموع نتیجه گرفتند که احتمال تجربه­ ی علائم کووید-۱۹ با بالا رفتن سن بیشتر می­ شود. با این وجود همه ما می توانیم از واکسن کرونااستفاده و بهره ببریم.

همچنین توضیح می­ دهند که ۶.۶% از افراد بالای ۶۰ سال درنتیجه­ ی ابتلا به ویروس جدید کرونا دچار وضعیت حاد شدند و خطر بروز وضعیت بحرانی در مردان بیشتر از زنان بود.

به­ گفته­ ی مرلر، یکی از مواردی که بر اهمیت این تحقیق می­ افزاید وجود این نکته است که «اطلاعات مهمی برای درک بهتر نقش کودکان در همه­ گیری کووید-۱۹، که هنوز اطلاعات کمی درمورد آن داریم، در اختیار ما قرار می­ دهد.»

او می­گوید:«همه می­ دانیم که طی این پاندمی تعداد کمی از کودکان به بیماری مبتلا شده ­اند اما این تحقیق به ما اجازه می­ دهد سهم شیوع پایین بیماری در کودکان را، که در تحقیق قبلی چین به آن رسیدیم، در مقایسه با احتمال بروز علائم بالینی پس از ابتلا مشخص کنیم.»

با این حال، این تحقیق زمینه­ ساز سوالات بیشتری شد که تا به امروز پاسخی برایشان وجود ندارد.

«در پایان، سوالات جالب دیگری هم وجود دارد. ما احتمال بروز علائم بالینی پس از ابتلا به بیماری را مورد بررسی قرار دادیم و همان­طور که انتظار می­ رفت متوجه شدیم نرخ بروز علایم در افراد مسن بیشتر است. درعین حال متوجه شدیم که خطر کم­تری متوجه زنان است و با این­که منتظر تحقیقات دیگر هستیم تا این نتیجه را تایید کند، دلیل این امر هنوز مشخص نیست.»

منبع: darmankade.com