پرسش :

بنده آقایی هستم که سه سال است ازدواج کردم و یک فرزندی دو ساله دارم. خانم من نه آشپزی بلد است نه بچه داری و نه شوهرداری، خیلی عذاب می کشم بعضی وقتها کنترلم را از دست می دهم و به او فحش و ناسزا میگویم. از طرفی دلم به حال او می سوزد. لطفا راهنمایی بفرمایید؟


پاسخ :
حتما از رفتار خارج از کنترل و استفاده از کلمات نامناسب نسبت به همسرتان ناراحت هستید و خودتان از این وضعیت و رفتارهای ناشایست ناراحت هستید. علاوه بر اینکه همسرتان نیز ناراحت و رنجیده‌خاطر می‌شود. ناراحتی‌ها روی ناراحتی‌های دیگر جمع شده و فضای سرد و بی‌روحی را ایجاد می‌کند. بنابراین هرچه زودتر باید این فضا را شکست.

اطلاعات ما از وضعیت زندگی شما، سن فعلی، سن وقت ازدواج، سن همسرتان، نحوه آشنایی، انتظارات، توقعات، انگیزه ازدواج و خیلی مسائل دیگر ناکافی است.

توجه داشته باشید سال‌های ابتدایی زندگی مشترک در کنار اینکه ایام شیرین و تکرار ناشدنی هستند،‌ سال‌هایی پرتنش بوده و نیازمند به داشتن تحمل و صبر از سوی زن و شوهر می باشد. چرا که دختر و پسر تازه کار هنوز با سیاست ‌های مدیریت زندگی، سلایق و خواسته‌های طرف مقابل به‌طور کامل آشنا نشده‌اند. دو انسان مختلف که بعضا از دو شهر با فرهنگ های مختلف به هم رسیده‌اند، زمان زیادی نیاز دارد که بتوانند با هم منطبق شده و زندگی را در تفاهم سپری کنند.
بنابراین اولین نکته قابل توجه متعادل کردن سطح انتظارات طرفین از یکدیگر است. اگر شما توقع داشته باشید همسر جوان‌تان همچون مادر با تجربه‌تان غذا بپزد، زندگی را اداره کند، خانه‌داری کند، بچه را تر و خشک کند و ...، چنین توقعی باعث می‌شود خیلی زود از کوره در رفته و رفتارهای ناشایستی را انجام دهید. اما اگر توقع و انتظارتان را متعادل کنید. به این صورت که به او فرصت دهید تا به توانمندی‌های لازم دست یابد و در دل قبول داشته باشید که او به زمان نیاز دارد تا در آشپزی و خانه‌داری مهارت لازم را به دست آورد، در این صورت آستانه تحملتان بسیار بالا خواهد رفت و دیگر عصبانیت باعث بروز رفتارهای ناشایست که هم خودتان، هم همسرتان و هم فرزندتان را آزرده می‌کند، نخواهد شد.

لازم است برگه‌ای تهیه کرده و در ضمن لیستی نقاط قوت، توانمدی‌ها و صفات شخصیتی مثبت همسرتان را بر آن یادداشت کنید.

خوبی‌های ایشان را برایش بازگو کنید.

زمانی که غذایی را به خوبی تهیه کرد یا درست به امور منزل یا بچه رسیدگی کرد، برایش هدیه‌ای تهیه کنید و با استفاده از کلمات تحسین برانگیز و محبت‌آمیز، ایشان را تشویق کنید.

هر بار که از کنترل خارج شدید و خشم‌تان را ابراز کردید مبلغ معینی پول را به عنوان جریمه کنار بگذارید و در نهایت مبالغ جمع شده را در راه خیر صرف کنید.

هروقت احساس کردید در حال عصبانیت هستید موقعیت فیزیکی خود را عوض کنید. آب به صورت بزنید یا از یک اتاق به اتاق دیگر بروید.

تنفس بسیار عمیق برای راحت شدن و رهایی از شر عصبانیت بسیار کمک می‌کند.

لازم است آگاهی‌های خود را با مطالعه کتاب‌های مفید در این موضوعات بالاتر ببرید:
- « زندگی مشترک بدون فریاد» (هال ادوراد رانکل، جنی رانکل، ترجمه: اکرم قیطاسی، ناشر: صابرین)
- رضایت زناشویی. مولف: عباس پسندیده. انتشارات: دارالحدیث.
- «معجزه گفت و گو»، سوزان هیت‌لر، ترجمه: اکرم کرمی. ناشر: صابرین
- همسران سازگار؛ راهکارهای سازگاری، علی حسین زاده، نشر: موسسه امام خمینی

منبع: www.soalcity.ir