پرسش :

از انار چه استفاده هایی می توان کرد؟


شرح پرسش :
پاسخ :
اگر انارشيرين را سوراخ کرده،آن را از روغن بادام شيرين پرکرده وسوراخ آن را با خميرگرفته و کنار آتش درتنوريا فربگذاريد و چندين مرتبه حرکت داده تا روغن جذب انار شود و سپس آن را صاف کرده و در شيشه اي بريزيد و هر بار که دچاردرد و خشکي سينه و سرفه هاي خشکي شديد مقداري از آن را بمکيد اثر قابل توجهي در درمان بيماريهاي مذکور دارد.
جهت رفع شوره سرکافي است 20 گرم پوست اناررا با 15 گرم پوست بيد و 15 گرم پوست پرتقال خشک شده مخلوط کرده و نيم کوب نماييد و به اندازه لازم آنها راجوشانده و آب آنها را با روغن کرچک مخلوط کرده بر سر بماليد.
چنانچه انارترش و شيرين را به طورکامل همراه با پوست و شحم آن خوب پخته و له نماييد و آن را برپوست بماليد جهت درمان جرب و خارش پوست مفيد است.
چکاندن روغني که دستور تهيه آن در زير شرح داده شده در گوش جهت تسکين درد گوش مفيد است.

دستور تهيه:


مقداري روغن گل سرخ يا روغن بادام تلخ را در انار سوراخ شده بريزيد و در کنارآتش در تنور يا فربگذاريد تا روغن جذب انار شود،سپس روغن را صاف نماييد و چند قطره آن را در گوش بچکانيد.
چنانچه آب انار را گرفته و با آب جوشانده و عناب،زرشک و آلوچه خشک مخلوط کرده و ميل نماييد دررفع نفخ معده و صدا کردن آن مؤثر است.
انار(به خصوص انار ترش)به دليل داشتن درصد بالاي پلدتيرين کرم هاي معده و روده را نابود کرده و آنها را به خوبي دفع مي کند.5 گرم از پودر شده انار که تمام آن را خشک کرده باشند را با کمي آب گرم مخلوط کرده ميل نماييد.
جهت سفيد کردن دندانها،رفع جرم آنها و بدبويي دهان و خوشبو کردن آن کافي است 7 مثقال گل انار را با 1/5 مثقال نشادر،2 مثقال مويز کوهي، 1 مثقال مازو،7 مثقال پونه سوخته و 7 مثقال نمک و عسل سوخته را مخلوط کنيد و بکوبيد وبه دندانها بکشيد.
اناراز جمله ميوه هاي پرخاصيت است.انار داراي مقدار فراواني ويتامين هاي B2،B1،C و مواد قندي،اسيدهاي آلي،پتاسيم،منيزيم و کلسيم است.وجود پتاسيم و منيزيم در شستشوي خون مؤثر است.چون فعاليت سلولهاي کبد را زياد مي کنند و دررفع گرفتگي کبد و دفع اوره و کلسترول و سموم از بدن و همچنين درحفظ تعادل مايعات بدن به خصوص خون آب انار نقش مهمي دارد.آب انار ضد سرما خوردگي است و بهتر است قبل از غذا ميل شود تا اشتها را باز کند،املاح آب انار چون با مواد آلي ترکيب شده است زود جذب شده و دربيماري راشيتيسم و کم خوني و ضعف اعصاب و تقويت عمومي بدن بسيار مؤثر است.خاصيت ديگري که براي انار در روايات بيان شده رفع سنگيني معده و گرفتگي قلب و حالات بد روحي است.اسيد تارتاريک که به اندازه ي کافي در انارموجود است ترشحات لوزالمعده را زياد مي کند،قندهاي اضافي را مي سوزاند و دياستازهاي مربوط به کار هضم را زياد مي کند. انارچون مي تواند معده ها و روده ها را پاک کند جدار روده را براي دفاع و دور نمودن ويروسها آماده مي کند.بنابراين سموم به خون و قلب نمي ريزد و قلب رونق و حيات تازه اي مي يابد و بدين وسيله سلولهاي کبد را فعال مي سازد و اوره و کلسترول و سموم ديگر دفع مي گردند و در مايعات خون تعادل به وجود مي آيد.آب انار کبد و معده و روده ها و خون را اصلاح مي کند و از اينرو بوي بد دهان از ميان مي رود به خصوص که انار به واسطه ي داشتن اسيدهاي مخصوص زردي دندان را که ايجاد بوي بد مي کند برطرف کرده و با اصلاح خون در رفع حالات بد روحي موثر است.در رواياتي آمده است که براي آنکه زبان کودک زودتر باز شود و خوب صحبت کند آب انار مي دهند. انار به خاطرداشتن طبيعت سرد براي مداواي ورمهاي گرم داخلي مانند ورم کبد، و کليه و ورم ساير اعضاء داخلي مصرف مي شود.در زنان باردار از گرگرفتگي جلوگيري مي کند.ميگرن را برطرف مي سازد و گاهي در اثر زياده روي دربعضي اغذيه يا ادويه هاي تند خروج ادرار با سوزش همراه مي شود و يا ممکن است خون آلوده شود که درهر دو حالت بايد آب با آب انار يا رب انارمداوا گردند.انار صفرا را روان و ترشح و دفع آن را آسان مي کند.جوشانده ي پوست ريشه ي و ساقه انار در دفع انواع کرمهاي روده اي به خصوص کرم کدو و يا اسکاريس بسيار کار ساز است.آب انار براي افراديکه دراثرزخم با ديگر ناراحتي هاي معده استفراغ شديد و مداوم مي کنند و هر چه مي خورند بالا مي آورند مفيد است.
منبع:خواص ميوه ها و گياهان در درمان بيماريها