پرسش :

راه‌های انتقال و شیوع آنفلوانزای خوكی چيست؟


پاسخ :
آنفلوانزای خوکی از دهان و بینی منتقل می‌شود و یک بیماری مجاری تنفسی است با این وجود دانشمندان هنوز نمی‌‎دانند که گونه تازه H1N1 که در مکزیک پیدا شد، چگونه به انسان انتقال یافت.
ویروس‌هاى آنفلوانزای خوکی می‎تواند به طور مستقیم از خوک‌ها به انسان‌ها سرایت کند. آلودگى انسان با ویروس‌هاى آنفلوانزای خوک‌ها در هنگامی که انسان‌ها در کنار خوک‌ها قرار می‌گیرند اتفاق می‌افتد از قبیل کار در انبارهاى خوك‌ها و در کشتارگاه دام‌ها و یا مراکز نگهداری و پرورش خوک‌ها.
همچنین انتقال انسان به انسان آنفلوانزای خوک مى‌تواند اتفاق بیفتد. این به همان طریق آنفلوانزای فصلى انسان‌ها اتفاق می‌افتد و انتقال انسان به انسان اساساً رو در رو و به وسیله سرفه كردن یا عطسه انسان‌های آلوده با ویروس آنفلوانزا اتفاق می‌افتد.
مردم با دست زدن به چیزهایی که با ویروس‌هاى آنفلوانزای خوکی آلوده است و سپس دست زدن به دهانشان ممكن است آلوده بشوند.
محققان هنوز اطلاعات کاملی را از نحوه انتقال ویروس آنفلوانزای خوکی به دست نیاورده‌اند. سازمان بهداشت جهانی برآورد خود مبنی بر سهولت انتقال این ویروس میان انسان ها منتشر کرده است. اگر با کسی در تماس هستید که سرماخوردگی دارد، با او دست ندهید و روبوسی نکنید. ویروس آنفلوانزا در اماکن عمومی وجود دارد و تماس با سطوحی مانند دستگیره اتوبوس و صفحه کلید کامپیوتر به راحتی شما را آلوده می‌کند. اگر دستان خود را به دستگیره در یا اتوبوس زده‌اید، آن را به دهان و بینی خود نزنید.
دانشمندان هنوز نمی‌دانند كه ویروس این بیماری در صورت تماس زیاد و طولانی مدت از بیمار به افراد سالم انتقال می‌یابد یا این‌كه حتی كوچك‌ترین تماس می‌تواند باعث انتقال ویروس شود. ویروس‌های آنفلوانزا می‌توانند تا چندین ساعت روی سطوح باقی بمانند و از دست و صورت بیماران منتقل شوند. طریقه شیوع این بیماری به هر صورت که باشد نتیجه این است که در حال حاضر بسیاری از کشورهای دنیا را در بر گرفته و انتظار می رود تمامی کشورها را در بر بگیرد.
فراگیری گسترده این ویروس در سطح جهانی نیز از خطرهای دیگری است كه در مورد آن هشدار داده شده و سازمان بهداشت جهانی وارد شدن آن به مرحله شش یا شیوع جهانی را تایید کرده است.
ویروس یادشده می‌تواند از راه مسافران به دیگر كشورها نیز منتقل شود. مارگارت چان، رئیس سازمان بهداشت جهانی گفته بود که مشاهده بیماری خود می‌تواند خطر بالقوه‌ای برای انتشار جهانی آن باشد. این احتمال قوی است كه بسیاری از مردم در برابر نوع جدید ویروس ایمن نباشند.
بر اساس اعلام مركز پیشگیری از بیماری‌های واگیر ایالات متحده، آنفلوانزای خوكی از راه مواد غذایی منتقل نمی‌شود.