پرسش :

بعد از ورود به زندگی زناشویی ، موارد اختلاف زیاد داریم. چه کار کنیم ؟


شرح پرسش :
پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی:
اختلاف سلیقه واقعیت است. طبیعی است . دو تا تربیت ، دو تا ژن، دو تا محیط، ویژگی های اخلاقی متضاد، شیوه های رفتاری این چیز عجیبی نیست و کاملا طبیعی است. فایده هم دارد. حضرت علی(عليه السلام) مي فرمايند: لا یزال الناس باخیرما تفافتوا فتساوا هلکوا ؛خیر مردم پیوسته در تفاوت های ایشان است و اگر مساوی می شدند، نابود می شدند. حالا اشکالاتی ایجاد می کند ممکن است این اختلاف سلیقه کار را به اختلاف خانوادگی بکشاند. من دست از سلایقم بردارم و سازش کنم . خیر. دست از سلیقه هایتان برندارید و سازش نکنید. در روایات ما به سازش، مداهنه می گویند یعنی فریبکاری، چیز بدی است. لازم نیست دست از همه سلایق بردارید و سازش کنید بلکه سازگاری کنید. در روایت داریم رفق و مدارا کنید یعنی خودتان را با شرایط زندگی انطباق دهید. سلیقه خود را به همسرتان نزدیک کنید تا جلوی اختلافات بزرگ گرقته شود البته باید دوسویه باشد یعنی هم آقا و هم خانم بهم نزدیک شوند . دست از سازش برندارید چون دل مردگی می آورد .
ابتدای زندگی روی مسائل بیهوده جرو بحث می کنیم بعضی ها می گویند سال اول سال تنش است. من تاکید بر رفق و مدارا است . امام کاظم (عليه السلام) فرمودند: رفق نصف العیش؛ مدارا نصف زندگی است . و در جايي ديگر مي فرمايند: الرفق نصف الایمان؛ مدارا نیمی از ایمان است .
حضرت علی فرمود(عليه السلام) فرمودند:سلامة الدین و الدنیا فی مدارا الناس؛ سلامت دنیا و دین در مدارا با مردم است . سازگاری را زیاد کنید و اگر سازگاری کنید آرام آرام به یک تعادل می رسید . یکی از ویژگی های خانواده متعادل این است که سلیقه هایشان را بهم نزدیک کنند تا به مجادله کشیده نشود. این حرفها چون معرف اهل بیت است اثر بخشی آن بخاطر این است . امیدوارم درهای رحمت الهی به سوی شما گشوده شود .

ch3.iribtv.ir