پرسش :

آيا زنان دنيا در بهشت برتري بر حوريان بهشتي دارند؟


شرح پرسش :
پاسخ :
از منابع اسلامي برمي‌آيد كه همسران بهشتي دوگونه‌اند: برخي از آنان همين زنان مؤمن دنيوي هستند كه در آن جهان به شكل حوريه‌، بلكه بهتر با شوهران مؤمنشان زندگي مي‌كنند و يا به ازدواج افراد مؤمن ديگر در مي‌آيند و عده‌اي از حوريه‌ها نيز آفريده شدند تا در اختيار بهشتيان قرار گيرند.
از روايات استفاده مي‌شود كه مقام زنان دنيوي برتر از حوريان بهشت است‌. در روايتي از پيامبر اكرم‌6 پرسيده شده است آيا زنان دنيا برترند يا حوريان‌؟ پيامبراكرم‌6 فرمودند: زنان دنيا برتر از حوريان هستند. پرسيده شد براي چه‌؟ حضرت فرمود: به خاطر نماز، روزه و عبادتشان خداوند صورت‌هايشان را از نور و تنشان را از حرير مي‌پوشاند.(الدر المنثور، سيوطي‌، ج 7، ص 633، داراحيأ التراث العربي‌.)
همچنين در روايتي در بحارالانوار، مراد از "خيرات حسان‌" در آيه 70 سوره الرحمن‌، زنان دنيا دانسته شده و تأكيد شده است كه اين زنان از حوريان برترند.(بحارالانوار، ج 8، ص 81، مؤسسه الوفأ.)
eporsesh.com