پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
اَوَّلُ شَخصِ یدخُلُ الجَنَّةِ فاطِمَةُ بِنتُ مُحَمَّدٍ وَ مَثَلُها فی هذِهِ الأُمَّةِ مَثَلُ مَریمَ فی بَنی‌إسرائِیلَ؛

اوّلین کسی که وارد بهشت می‌شود، فاطمه دختر محمد است و او در میان این امّت مانند مریم در بنی‌ اسرائیل است.
کنزالعمّال، ج 6، ص 219، از اهل سنّت؛ در بحارالانوار، ج 43، ص 44 قسمت اوّل حدیث آمده که رسول اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند: «اوّل شخص تدخل الجنّة فاطمة»
شرح حدیث:
شرح حدیث توسط حضرت آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی مدظله‌العالی:

آیا این اولویت، مطلق است یا نسبی؟ ظاهر این است که مطلق است و مفهومش این است که حتّی قبل از پیغمبر صلّی ‌الله ‌علیه و آله و علی علیه ‌السلام و انبیا و امامان وارد بهشت می‌شود، چرا که انبیا ممکن است در قیامت در مقابل امّت مسئولیت داشته باشند.
چنین مقامی بسیار والاست و نشان می‌دهد که حضرت زهرا علیها السلام برترین افراد و زنان است و این بهشت است که مشتاق چنین افرادی است، وآغوش باز می‌کند، و با وجود حضرت فاطمه علیها السلام و امثال آن حضرت، عظمت پیدا می‌کند.
قرآن می‌فرماید: («مَثَلُ الْجَنَّةِ الَّتِی وُعِدَ الْمُتَّقُونَ...»؛ توصیف بهشتی که به پرهیزکاران وعده داده شده چنین است...).(1)
و فاطمه اوّلین کسی است که وارد بهشت می‌شود و کسی است که دارای برترین تقواست، و ما نیز به آن مقدار که تقوا داریم به فاطمه علیها السلام نزدیک و جزء پیروان او هستیم.

پی‌نوشت‌:
1. محمّد، آیه‌ی 15؛ رعد، آیه‌ی 35.

منبع: گفتار معصومین علیهم‌السلام، جلد اول (درس اخلاق حضرت آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی)، گردآوری: سید محمد عبدالله‌زاده، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام، چاپ سوم، 1391.