امام علی علیه‌ السلام فرمودند:
خُذْ مِنَ الدُّنْیَا مَا أَتَاکَ وَ تَوَلَّ عَمَّا تَوَلَّى عَنْکَ فَإِنْ أَنْتَ لَمْ تَفْعَلْ فَأَجْمِلْ فِی الطَّلَبِ.

از دنیا آن را بگیر که ثروت می آید و از آنچه بر تو پشت کند روی برگردان و اگر چنین کاری را نمی کنی پس در طلب کردن زیاده روی مکن.
نهج البلاغه: حکمت 387
شرح حدیث:
دسترسی به مواهب دنیا امکان پذیر است هر کس طالب هر چیزی باشد به آن می رسد ولی وقتی در یک کاری شرایط آماده نمی شود اصرار به رسیدن به آن صحیح نیست و چقدر خوب است کارهای دنیا به روال طبیعی و از کانال درست جلو رود چون در غیر این صورت پای رابطه گری و رشوه و اقداماتی مشابه آنها پیش می آید امام می فرماید از آنچه در مورد دنیا بر تو پشت کرده روی برگردان چرا برای آنکه مجبور می شوی از مسیر غیرعادی و خلاف به اهداف مادی خود برسی و بعد حضرت می فرماید حالا که به اهدافت رسیدی در طلب کردن زیاده روی مکن.

چون دیده شده بعضی که عقده حقارت دارند وقتی با زد و بندها به جایی می رسند رانت خوار می شوند. یعنی قانع به حقوق قانونی خود نمی شوند و با برقراری ارتباط با آنهایی که امضا و دستوراتشان راه های قانونی را دور می زنند زیاده خواهی می کنند.

در مکتب اسلام ثروتمند شدن ضابطه دارد این طور نیست که افراد با برقراری ارتباط هر چه خواستند از ثروت مردم به جیب بزنند و کسی با انها کاری نداشته باشد.

منبع: حدیث زندگی: شرح حکمت های نهج البلاغه، کاظم ارفع، تهران: پیام عدالت، 1390.