استفاده از ده راهکار ساده و عملی برای بهتر غذا خوردن کودک، ضروری است.
 
چکیده: یکی از دغدغه های والدین تغذیه کودکان و به دنبال آن رشد مناسب آن ها است. در مقاله ذیل ده راهکار ساده و عملی را به شما آموزش می دهیم؛ ده راهکاری که در نگاه اول پیش پاافتاده به نظر می رسد، اما رعایتآن ها بسیار مهم است.

تعداد کلمات 481 / تخمین زمان مطالعه  2 دقیقه
 

مقدمه

حتما تا به حال برایتان اتفاق افتاده که خواسته‌اید به فرزند خودتان غذا بدهید، اما او از این کار سر باز زده و در مقابل اصرار شما سرش را بعد از خوردن هر لقمه غذا بر‌گردانده است. شرط لازم برای دستیابی به توانمندی های ذهنی و جسمی کودکان، مراقبت از تغذیه آنان است و مراقبت تغذیه ای درکودکان به ارتقای شاخص­های رشد، دریافت غذای سالم و مغذی و ایجاد باورها و عادت صحیح غذایی درکودکی و بزرگسالی منجر می شود.


این راهکارها را برای غذاخور کردن کودک خود امتحان کنید

1. استفاده از قاشق برای کودک نوپا ضرورت دارد ولی ممکن است نیاز به کمک داشته باشد.
2. کودک نوپا نیاز به مکان نسبتا خلوت برای خوردن غذا دارد چون تمرکز کوتاه‌مدت دارد، یعنی صدای بلند رادیو، تلویزیون یا رفت و آمد خواهر، برادر یا مشاجره می‌تواند توجه او را از خوردن غذا منحرف کند.
3. دادن استراحت قبل از خوردن غذا و زمان ثابت مصرف غذا برای این کودکان اهمیت خاصی دارد.
4. اجرای برنامه‌ی ثابت سبب آرامش کودک می‌شود یعنی بشقاب و قاشق همیشگی، مکان ثابت و حتی نحوه‌ی آماده کردن او برای غذا همگی در این مورد اهمیت دارند.
 5. اشتهای کودک همانند خلق و خوی او نوسان دارد. بهتر است روزی که غذا کم می‌خورد اصرار نشود که حتما غذایش را بطور کامل استفاده کند.
6. قدرت تقلید کودک در این سن و سال زیاد است و رفتارهای اعضای خانواده را تقلید می‌کند، لذا نباید رفتار  نامناسب در هنگام خوردن غذا صورت گیرد.
7. کودک غذای گرم را دوست دارد، البته نباید غذا داغ یا سرد باشد
8 .کودک غالبا با غذا بازی می کند، ریخت و پاش کرده و آداب غذا خوردن را رعایت نمی کند.
9.کودک نوپا فقط 5 تا 10 دقیقه حالت نشستنی را تحمل می‌کند و قبل از اتمام غذا، سفره را ترک کرده و مجددا برگشته و به مادر خواهد گفت: من گرسنه‌ام
10. رنگ و ظاهر غذا توجه آن­ها را جلب کرده و لذا غذا را دستکاری خواهند کرد.

گردآوری : خانم اسفندیار
 
منبع : برگرفته از سخنان دکتر رامین تبرایی، روانشناس بالینی
 

بیشتر بخوانید:
* سالم ترین عادت غذایی برای کودکان
* بچه ­ام بی اشتهاست، دکتر
*تنفر کودکان از برخی غذاها​​​​​​​
*اصول غذا دادن به نوزاد