استفاده از واژه ‏های مناسب برای بیان خواست خود را، هیچ‏گاه فراموش نکنید.
 
 چکیده : یکی از مواردی که زوج‏ های جوان با مشکل مواجه می ‏شوند این است که خواسته‏ ای از همسر خود دارند و در مقابل آن درخواست، از همسرشان پاسخ منفی می ‏شنوند و این تبدیل می‏شود به ماراتونی از لجاجت‏ ها و مقابله به مثل ‏ها .

تعداد کلمات 510 / تخمین زمان مطالعه 3 دقیقه
 
 

بیان درخواست‏ه ای روشن و کوتاه

 اگر به یک زن بگویم اگر از شوهرت چیزی در دلت هست؛ بگو: چند ساعت حرف خواهد زد و انواع شکایات و انتقادات را خواهد گفت. اما اگر مجدداً به او بگوییم : شکایت نکن ، فقط درخواستت رو بگو، خواهیم دید که فقط چند درخواست روشن و ساده بیشتر نخواهد داشت. خیلی تکنیک ساده ای است. اما معجزه می کند. اگر زوجین بجای شکایت، انتقاد، سرزنش و تهدید که فقط باعث دوری از یکدیگر و کاهش عشق و علاقه می شود، فقط درخواست های روشن و کوتاه خود را بدون سرزنش و شکایت و زیر سئوال بردن شخصیت طرف مقاابل ارائه دهند، بهتر خواهد بود.


مثال ارتباط نامناسب ، که فقط شکایت می کند

زن در آشپزخانه مشغول شستن ظرف هاست که مرد شروع می کند: خانم ؛ گوش کن ؛ تو اصلا برای من ارزش قائل نیستی ، دائماً به من توهین میکنی، دائما سر و صدا و غر میزنی ، این یعنی اینکه من رو حساب نمی کنی، خسته شدم از دستت. اگه بچه نداشتم ولت می کردم و خودمو نجات می دادم . اینم شد زندگی، صبح تا شب اعصاب خوردی ، بسه دیگه ، خستم کردی ، خدا لعنت من کنه با این زن گرفتنم.
 

عواقب ارتباط نامناسب

اولاً درخواست مرد روشن نیست، و دوما مدام با سرزنش و شکایت و تهدید، باعث می شود که زن نیز مقابله به مثل کند و شکایت و سرزنش و تهدید متقابل نماید و همچنین باعث کاهش علاقه زن به مرد می شود. یعنی مرد برای این سرو صدا راه انداخت که بگوید در خانه برای من ارزش قائل نیستی، اما نحوه شکایت و تهدید و سرزنش مرد باعث کاهش بیشتر ارزش او در نزد زن گردید.
 

مثال ارتباط مناسب، ارائه درخواست بجای شکایت و سرزنش

مرد در یک زمان و مکان مناسب می‏ گوید: من یک سری خواسته از تو دارم، آنها را مطرح میکنم. وقتی که درخواست هایم تمام شد به تو می گویم حرفم تمام شد، آن وقت تو شروع به صحبت کن و نظرت را بگو: من دوست دارم وقتی به خانه می آیم به استقبالم بیایی و خوشحال ببینمت و وقتی من مطالعه میکنم یا اون سریال رو می بینم باهام شروع به حرف زدن نکنی و من را به حال خودم بگذاری.
همچنین دوست دارم وقتی که تو از من کاری میخواهی با خواهش بگویی، مثلاً بگویی: امکان دارد آشغال ها را دم در بگذار. یا خواهش میکنم بیا کمک بده، و حالت دستوری و عتاب کردن نباشد. همچنین درخواست دارم که وقتی با من حرف میزنی صدایت آرام باشد و تند تند و بلند و تهدید آمیز حرف نزنی و انگشت اشاره ات را به نشانه تهدید دائماً تکان ندهی. من در این مواقع  احساس بدی میکنم. حرفم تمام شد، حالا نظرت را بگو.
 
 
منبع: پایگاه اطلاع رسانی تنظیم خانواده
 

بیشتر بخوانید : 
مهارت‌های کاربردی برخورد با همسر
تعدیل خواسته ها از همسر
مهارت درخواست جرأتمندانه از شوهر (بخش اول)
مهارت درخواست جرأتمندانه از شوهر (بخش دوم)
رمز ارتباط صمیمانه با همسر