ملاقات های دوران نامزدی باید به گونه ای باشد که باعث آشنایی بیشتر دو طرف شود.
 
چکیده:  یکی از مهمترین چارچوب هایی که باید در دوران نامزدی بدان توجه داشت، مکان هایی است که همسران با هم قرار دیدار می گذارند. این مکان ها گاه خانه داماد است و گاه خانه عروس و گاه در مکانی دیگر. با ما همراه باشید تا در این مورد بیشتر بدانید.

تعداد کلمات 1055 / تخمین زمان مطالعه 5 دقیقه

 

محل ملاقات

گاه پیش می آید که همسران جوان به دلیل محدودیت هایی از سوی خانواده، در مورد محل ملاقات به مشکل دچار می شوند. برخی خانواده ها درباره دوره نامزدی باورهایی غیرمنطقی دارند که پیش تر مطرح شد و از عمیق شدن رابطه نامزدها نگران اند، برخی نیز نگران تأثیرات منفی این رابطه، بر فرزندان مجرد دیگرشان هستند.
بهتر است خانوادها به یاد داشته باشند که اکنون فرزندان آنها از نظر شرع، قانون و عرف، زن وشوهر یکدیگر هستند و برای ارتباطشان هیچ محدودیتی ندارند، مگر اینکه چنین محدودیتی در عقد، شرط شده باشد. خوب است نامزدها هم سعی کنند با درک شرایط خانواده ها (حضور خواهر یا برادر مجرد) توقعات و روابط خود را متناسب سازی کنند؛ برای مثال بر ملاقات های خارج از منزل بیفزایند یا زمان ملاقات ها را طوری برنامه ریزی کنند که خواهر یا برادر در منزل نباشند. با این شرایط بهتر است:
  1. تا زمان ازدواج کمی صبور و شکیبا باشید؛
  2. طوری عمل نمایید که باعث حساس شدن بقیه نشوید؛
  3. ارتباط تلفنی و مکاتبه ای خود را افزایش دهید؛
  4. خوب است والدین شما بدانند که ممکن است سختگیری آنها باعث واکنش، گله مندی و کدورت نامزدتان در آینده شود. در بیان این مطلب می توانید از اطرافیانی مانند مادربزرگ و پدربزرگ، عمو، دایی و روحانی محل که بر فکر والدینتان نفوذ دارند، کمک بگیرید؛
  5. حق دارید اگر احساس کنید که تنظیم و مدیریت خواسته های والدین و همسر دشوار شده است. یادتان باشد که اکنون نفر اول زندگی شما همسرتان است، ضمن اینکه رابطه والد - فرزند به این راحتی ها خدشه بردار نیست، پس بدون بی احترامی به والدین، سعی کنید نزدیک تر به خواسته همسرتان عمل نمایید و نیازهای او و خودتان را برآورده سازید؛ در کنار آن، رضایت والدین را نیز کسب کنید.
برای مکان ملاقات همسران جوان در دوران نامزدی، انتخاب هایی وجود دارد که البته هرکدام، چالش های مربوط به خود را دارند:
الف) خانه عروس (خانواده عروس): در فرهنگ ما، اغلب دیدارها در منزل دختر اتفاق می افتد که این امری پذیرفته شده است، هرچند گاه در اوایل رابطه موانعی ایجاد می گردد؛ مثلا گاه پدر یا برادر عروس خانم احساس می کند که پذیرش آقای تازه وارد به خانواده دشوار است. گاه این دشواری، رنگ تعصب نیز به خود می گیرد. برخی اوقات این مسائل باعث می شود که دختر و پسر، عطای نامزدی را به القایش ببخشند و زود با این دوران طلایی خداحافظی کنند.
اگر شما نیز با چنین مشکلاتی مواجه هستید، بدون اینکه به فکر حذف دورة نامزدی باشید، سعی کنید با سعه صدر و حوصله، این مشکلات را حل کنید؛ از این رو باید به طریقی دل خانواده دختر را به دست آورد؛ برای مثال با تقویت ارتباط با آنها از راه گفت وگوی صمیمانه در مورد مسائل روزمره شان، ارتباط تلفنی و پیامکی، هدیه، تبریک روزهای مهم زندگی آنان، مانند تولد و... ممکن است گاه مجبور شوید ذهنیت ها و احساس های خود را برای آنان بازگو کنید: «می فهمم که حضور جدید یک مرد کنار خواهرت، می تونه چه احساسی در تو ایجاد کنه...». اغلب ما انسان ها، وقتی متوجه می شویم که طرف مقابلمان، فکر و احساس ما را درک می کند، آرام می شویم؛ در ضمن چه اشکالی دارد که برخی قرارهای خارج از منزل، سه نفره و همراه با برادر خانم باشد؟ درنهایت، اگر نمی توانید از عهده این مشکل برآیید، سعی کنید هرچه زودتر جای دیگری را برای ملاقات برگزینید؛

ب) خانه داماد (خانواده داماد): شاید بهترین انتخاب شما برای مکان ملاقات، خانه داماد باشد، ولی چه بسا در برخی فرهنگ ها چندان مورد پسند نباشد که دختر، رفت و آمد زیادی به خانه شوهر داشته باشد. در این فرهنگ ها نقش عاشق و طالب بودن پسر باید به چشم بیاید. پدرشوهر، اغلب با این مسئله مشکلی ندارد و شاید خوشحال هم بشود که عروسش را بیشتر ملاقات کند؛ اما گاه مادر شوهر عروس را به چشم رقیبی می بیند که قصد دارد فرزند دلبندش را از او بگیرد! حال، شما این رقیب را به خانه آورده اید! خواهرشوهر هم ممکن است احساس کند که زن داداش می خواهد جای او را در خانه بگیرد؛ بنابراین بهتر است که تازه داماد، تازه عروس را با ویژگی های اخلاقی و شخصیتی خانواده اش آشنا کند. با این پیش آگهی، برخوردهای احتمالی آزاردهنده، آسیب کمتری می رساند و خوب است که به او فرصت دهید تا مدتی با آنها خوش و بش کند و گاه هدیه ای آورد، سپس با شما خلوت کند؛

ج) منزلی دیگر: گاه پسر یا دختر منزلی در اختیار دارند که قرار است بعدها زندگی مستقل و مشترک خود را در آن آغاز نمایند. این ممکن است بهترین مکان برای ملاقات های طرفینی باشد؛ زیرا اختیار کامل آن با همسران جوان است و از نظر کمیت و کیفیت ملاقات، محدودیت های کمتری دارد؛ اما ممکن است ایرادهایی نیز در پی داشته باشد. دختر و پسر، رشد سریع و کنترل نشده ای را در روابط خود تجربه خواهند کرد که اگر از مهارت های کافی برخوردار نباشند، احتمال آسیب وجود دارد؛ در ضمن بخشی از فایده دوره نامزدی، آشنایی بیشتر با خانواده طرف مقابل و یافتن سیستم ارتبادلی آنهاست؛ سیستمی که همسر در آن بزرگ شده و آگاهی از آن، بخش مهمی از شخصیت ارتباطی همسر را آشکار و نحوه ارتباط با او را مشخص می کند؛ در حالی که قرار گرفتن در منزل مستقل، این آگاهی را از دسترس دور می کند. هرچند به ندرت اتفاق می افتد، ولی گاه می توان به گزینه هایی چون منزل فامیل یا همسایه ای اندیشید که امکان حضور شما در آن فراهم است.
اگر هیچ یک از این روش ها، پاسخ مناسب را ایجاد نکرد، باید چاره دیگری و جایی دیگر پیدا کنید؛ مکانی مانند پارک، سینما، مسافرت به شهرهای نزدیک و رفتن به میهمانی.
 
 
منبع: راهنمای نامزدی (جلد دوم؛ بایسته های ارتباطی)
نویسنده: عباس علی هراتیان

بیشتر بخوانید :
دوران نامزدی
دوران نامزدی و دوران عقد
20 توصیه برای دوران عقد
اولین معاشقه در دوران نامزدی
نکات کلیدی درباره دوران نامزدی