خانه داری، یعنی مهیا کردن محیطی آرام برای همسر و فرزندان.
 
چکیده:  خانه داری، بهترین شغلی است که می توان به زنان سفارش کرد. اما همین خانه داری نیز با آسیب هایی روبرو است. در این نوشتار به راهکارهایی برای زنان خانه دار توصیه شده است که می تواند آسیب های خانه داری را از بین برد. با ما همراه باشید.

تعداد کلمات 685 / تخمین زمان مطالعه 3 دقیقه
 

راهکارهایی برای خانم های خانه دار 

ممکن است این پرسش مطرح شود که اگر خانمی نخواهد بیرون از منزل، فعالیتی داشته باشد و شغل خانه داری را برگزیند، با چه راه کارهایی می تواند از پیامدهای منفی خانه داری مثل تنهایی، انزوای اجتماعی و ... به دور ماند و از همه یا برخی از آثار مثبت اشتغال بانوان که یاد شده بهره مند شود.
در پاسخ به این پرسش باید گفت همان گونه که در زندگی زنان خانه دار می بینیم، چنین راه کارهایی وجود دارد. توجه به این نکته لازم است که خانه داری، حضور در اجتماع را نفی نمی کند. آنچه مهم است برنامه ریزی خانم های خانه دار است.

در این زمینه به نکته های زیر اشاره می کنیم :
1. خانم ها در کنار انجام بموقع کارهای منزل، با حضور در فعالیت های اجتماعی، مثل جلسه های معارف اسلامی، دوره های آموزشی برخی مهارت های خاص مانند کار با رایانه، می توانند مشارکتی منظم و فعال داشته باشند و مهارت های اجتماعی و ارتباطی لازم را به دست آورند؛
۲. عضویت در کانون های فرهنگی، پایگاه بسیج خواهران و امثال آن می تواند در این زمینه کمک کند؛
 ٣. برای افزایش سطح آگاهی، به مطالعه نیاز داریم. برای این منظور، بهتر است خانم ها یک برنامه منظم مطالعاتی داشته باشند و با تهیه کتاب های مفید یا عضویت در کتابخانه، در زمینه موضوع های مفید و مورد نیاز، به ویژه در حوزه تربیت کودک و مباحث اعتقادی، اخلاقی، روانشناختی، خانواده، تاریخ و داستان مطالعه کنند. برای تربیت فرزندانی شایسته و مفید، زندگی بهتر و شناخت نیازهای خود و همسرمان چاره ای جز مطالعه نداریم؛
۴. خانم هایی که به ادامه تحصیل و کسب دانش بسیار علاقه دارند، می توانند با ثبت نام در دانشگاه های مجازی یا نیمه حضوری و پاره وقت به این هدف برسند؛
۵. خانم ها می توانند با دوستان یا بستگان خود جلسه هفتگی تشکیل دهند؛ به این صورت که هر هفته در منزل یک نفر جمع شوند و در کنار دیدوبازدید، از تجربه های خود یا دیگران در زمینه خانه داری، بچه داری، شوهرداری و... بهره مند شوند. برای مثال، می توانند موضوع خاصی را از پیش مشخص کنند و با مطالعه در آن زمینه، اطلاعات به دست آمده را در جلسه مطرح کنند و بدین ترتیب سطح آگاهی خود را نیز بالا ببرند.
رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) می فرمایند: «مؤمن با مؤمن آرامش می گیرد؛ چنان که تشنه به آب سرد آرام می شود».[1] امام صادق (علیه السلام)  نیز فرموده اند: «هرگاه یکی از شما به درد و اندوهی دچار شد، برادر خود را نگاه کند و بر خود سخت نگیرد»؛[2]
و برخی از خانم های خانه دار با آموختن مهارت های هنری مانند نقاشی، طراحی، خطاطی، خیاطی، گلسازی، عروسک سازی و امثال آن سرگرم می شوند و گاه بخشی از نیازهای مادی خود و خانواده را نیز تأمین می کنند.
رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمودند: «بهترین تفریح برای مرد شنا و برای زن خیاطی است».[3]
چه نیکوست که مسئولان فرهنگی کشور نیز در همه مراکز فرهنگی، از جمله مساجد، حسینیه ها و پایگاه های بسیج، برنامه های دینی، فرهنگی، هنری و ورزشی مناسبی را برای بانوان خانه دار و دختران در نظر بگیرند. بدین ترتیب، خانم ها خواهند توانست افزون بر یادگیری مطالب مفید و کاربردی، ساعاتی از روز را با آسودگی خاطر در آنجا سپری کنند. فراهم کردن فضای مناسب و ایمن برای بانوان، سهم مؤثری در تشویق آنها به شرکت در این برنامه ها دارد.
 
منبع: کتاب «رئیس خانه یا کارمند اداره؟ (خانه داری یا اشتغال زنان؛ کدام یک؟)»
نویسنده: کاظم علی محمدی

بیشتر بخوانید :
ارزش و اهمیت خانه و خانه داری
الگوی خانه داری زن مسلمان
کارکردهای تربیتی زن خانه دار نسبت به همسر


پی نوشت :
[1] . محمد بن محمد بن اشعث کوفی، الجعفریات (الاشعثیات)، ص۱۵۶.
[2] . شیخ حرعاملی، وسایل الشیعه، ج 3، ص 312.
[3] . علی بن حسام الدین متقی، کنزالعمال، 40611.