به هنگام استرس، به معنویات متوسل شوید تا به آرامش دست یابید.
 
چکیده : برای داشتن یک زندگی بدون استرس، باید مبارزه با استرس را در سبک زندگی­ تان قرار دهید؛ بنابراین غذاهای سالم میل کنید، به صورت مرتب ورزش کنید، از خواب شبانه خود غافل نشوید، با دوستان خود در مراسمات مذهبی شرکت کنید و روابط عاطفی خود را در خانواده تقویت کنید.

تعداد کلمات 1106  /  تخمین زمان مطالعه 6 دقیقه


مبارزه با استرس را در سبک زندگی­ تان قرار دهید

1. غذاهای سالم میل کنید

عده ی کمی شگفت زده خواهند شد از اینکه بدانند در میان مزایای بی شماری که خوردن غذای سالم فراهم می­ کند، تسکین استرس، یکی از آن­هاست. اجازه ندهید مواد غذایی ناسالم و شیرینی جات، شما را از پا در آورند و موجب آزاد شدن هورمون های اضطراب در بدن تان شوند. در عوض، حبوبات سالم، میوه جات و سبزیجات را به سبد رژیم غذایی روزانه­ی خود اضافه کنید تا بدن تان هورمون های مبارزه با استرس بیشتری تولید کند.
 

2. روزانه ورزش کنید

روحیه و انرژی خوب دوندگان حرفه ای، پدیده ای نیست که منحصرا برای آن­ها باشد؛ شما هم اگر فعالیت های بدنی داشته باشید، ترشح اندورفین در بدن­تان بیشتر می شود و درنتیجه احساس شادی بیشتری خواهید داشت. به این معنی که اگر مضطرب هستید، فقط کافی است فعالیتی انجام دهید تا ضربان قلب تان کمی تندتر بزند، سپس خواهید دید که استرس از شما دور خواهد شد. دوچرخه سواری کنید، به شنا بروید، وزنه برداری کنید، و یا ورزش مورد علاقه تان را انجام دهید که هم از نظر جسمی و هم روحی سالم و سرحال شوید.
 

3. بر روی خواب خود تمرکز کنید

 وقتی که مردم از هزار و یک کاری که باید انجام دهند، درمانده و مضطرب می­شوند، اغلب اوقات یکی از چیزهایی که باید قربانی شود، خوابیدن است. در حالیکه یکی از بزرگترین اشتباهاتی که می توانید علیه سلامتی خود انجام دهید، همین است. خواب کافی داشتن، بدن شما را شاداب و سرحال می کند، و باعث می شود روزتان را با خاطری آرام شروع کنید.
اگر خواب کافی نداشته باشید، بدن تان نمی تواند از شر هورمون ها و سمومی که به خاطر استرس تولید شده اند خلاصی یابد و در این صورت، اضطراب شما پایانی نخواهد داشت. سعی کنید بین 7 تا 9 ساعت خواب شبانه ی مفید داشته باشید.
 

4. بیشتر در آغوش بگیرید

اگر در رابطه­ ی سالم زناشویی هستید، سعی کنید با شریک زندگی­ تان تماس فیزیکی بیشتری برقرار کنید. مطالعات نشان داده اند که داشتن روابط عاطفی و فیزیکی، باعث تولید اُکسیتوسین می شود – هورمونی که باعث ایجاد شادی و کاهش استرس در انسان می شود. درست است – برخی از فعالیت های مورد علاقه تان، در واقع عملکرد ذهن شما را بهبود می بخشد. ارتباطات عاطفی و فیزیکی خود را تقویت کنید تا سطح تولید هورمون ها را به طور کلی بالا نگه دارید؛ اولین ثمره ی این کار کاهش میزان استرس شما خواهد بود
 

5. بر روی معنویت خود کار کنید

یکی از اصلی ترین دلایلی که مردم در مراسمات مذهبی شرکت می کنند، این است که به دنبال آرامش و تسکین اضطراب می گردند. اگر در حال حاضر در این جلسات شرکت می کنید، سعی کنید به هنگام استرس، بیشتر به معنویات متوسل شوید تا آرام بگیرید. شما با حمایت دوستان مذهبی خود، تسکین می یابید و همزمان روحیه ی معنوی خود را نیز تقویت می کنید.
اگر از استرس مزمن رنج می برید، به دنبال پیوستن به یک گروه مذهبی باشید، خواهید دید که به آرامش درونی دست خواهید یافت.
 

6. روابط سالم خود را حفظ کنید

وقتی اطرافیان شما روحیه­ ی ناسالم و مضطربی داشته باشند، به راحتی شما را نیز آشفته و مضطرب می کنند. به جای آنکه روابط منفی­ ای را که باعث اذیت و عصبی شدن شما می­شوند حفظ کنید، سعی کنید روابط ی را نگه دارید که باعث حمایت شما می شوند و حال شما را خوب می کنند. در بلند مدت احساس بهتری خواهید داشت، اگر به دنبال حفظ و برقراری ارتباطات سالم و شاد باشید.
 

7. ماساژ ببینید

ماساژ، نه تنها برای بدن شما عالی است، بلکه باعث آزاد شدن هورمون هایی در مغزتان می شود که حال خوشی را در شما ایجاد می کند. دفعه­ی بعد که احساس اضطراب داشتید، با یک ماساژور خوب تماس بگیرید و قراری با او بگذارید. بیرون رفتن ضعف و تنش از عضلات تان، باعث بیرون رفتن ضعف و تنش از ذهن شما نیز خواهد شد. اگر می خواهید نتیجه ی بهتری بگیرید، به همسرتان بگویید شما را ماساژ دهد. در این صورت، علاوه بر اینکه هورمون های بیشتری را در مغز آزاد می کند، تمامی استرس ها را نیز از بین خواهد برد.

به این نکته ها توجه کنید:
- اگر برای کاهش استرس، سراغ بازی های گروهی رفته اید، از بازی با افراد متفرقه پرهیز کنید. با دوستان خود بازی کنید. چراکه بازی با دیگران می تواند اضطراب و استرس شما را بیشتر کند. یا با دوستان بازی کنید، یا بازی های تک نفره انجام دهید.
- به جنبه های مثبت زندگی خود فکر کنید و لحظات خیلی خوبی که امروز داشته اید. هر روز این کار را انجام دهید.
- چای بدون کافئین بنوشید، چرا که کافئین مقابله با استرس را سخت تر می­کند. بدون کافئین آن را امتحان کنید.
- این را بدانید که فعالیت های کاهش دهنده­ی استرس، برای همه­ی انسان ها جواب نمی­دهد. تکنیک های مختلف را به کار بگیرید تا به نتیجه ی مطلوب برسید.
- زمانی که احساس استرس می کنید، کتاب خوبی را مطالعه کنید.
- برای استراحت و راحتی، یک برنامه ی خوب تلویزیونی نگاه کنید.

به این هشدار ها توجه کنید:
- زمانی که احساس می­ کنید ممکن است از شدت ناراحتی به خودتان صدمه ای وارد کنید، سریعا درخواست کمک کنید! اگر نمی دانید با کجا تماس بگیرید، به پلیس زنگ بزنید، آن ها می توانند به شما کمک کنند.
- اگر از مشکلات روحی رنج می برید، به یک متخصص مراجعه کنید، همانطور که برای مشکلات جسمی به متخصص مربوطه مراجعه می کنید. هر پزشک متخصصی، برای درمان کردن آموزش دیده است. نزد کسی بروید که به مسائل روانشناسی آگاه باشد و بتواند به شما راهکار­هایی ارائه دهد که خودتان از آن ها بی خبر بودید.
- کمی استرس برای شما خوب است، چرا که باعث رشد جسمی و ذهنی شما می شود. اما استرس بیش از اندازه و مزمن، قطعا مضر است. می تواند منجر به سردرد ها و دیگر بیماری ها شود که عملکرد شما را در محل کار، تحصیل و در روابط تان، تحت تاثیر قرار می دهد.
 
منبع: https://www.wikihow.com/Relieve-Stress
مترجم: داوود سرافراز
 

بیشتر بخوانید:
پیش به سوی زندگی بدون استرس (بخش اول)
چگونه استرس را از بین ببریم؟
راه های کاهش استرس در زندگی
استرس و راهکارهای کاهش آن
3 راه مقابله با استرس های زندگی
5 راهکار مقابله با استرس های زندگی
چگونه آرام و بی استرس باشیم؟ (بخش اول)
چگونه آرام و بی استرس باشیم؟ (بخش دوم)