برگ شاهدانه بر اساس گفته های طب سنتی دارای طبیعتی سرد و خشک است اما تخم آن طبیعتی گرم و خشک دارد.

چکیده : دانه شاهدانه یکی از مفیدترین و بهترین دانه ها برای سلامت بدن انسان است .شاهدانه حاوی ویتامین های زیاد و خواص شگفت انگیزی است که مصرف آن باعث بهبود عملکرد بدن و تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

تعداد کلمات 776 / تخمین زمان مطالعه 4 دقیقه

آشنایی با گیاه شاهدانه

شاه دانه گیاهی شبیه به گزنه است که بلندی اش تا دو متر می‌رسد. دارای غنچه های متعدد، برگ های کشیده و دانه‌های ریز است. همچنین از دانه‌ها جهت تهیه روغن و تولید صابون استفاده می‌شود. برگ‌ها و غنچه مستقیماً یا جهت تولید بنگ استفاده می‌شد.تی‌.اچ.سی در گونه ماده این گیاه غلظت بیشتری دارد. بر طبق بیانات مورخین، شاهدانه از اولین گیاهانی بوده که توسط بشر کشت شده‌است و استفاده از برگ و غنچه شاهدانه (کانابیس) به عنوان محرک به بیش از ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد می‌رسد. بر طبق گزارش سازمان ملل، سالانه حدود ۱۶۴ میلیون نفر از شاهدانه به عنوان محرک استفاده می‌کنند و این در حالی است که قریب به ۲۳ میلیون نفر آنرا روزانه مصرف می‌کنند. در بعضی از کتب قدیمی به کانابیس گیاه مقدس می‌گفتند. از این گیاه جهت درمان بعضی بیماری ها -کم کردن درد قاعدگی خانم ها -درمان افسردگی و… استفاده می‌شود. شاهدانه در استانهای فارس، اصفهان، تهران و شمال ایران کشت می‌شود. این گیاه در ایران به نام وید یا کنف نیز شناخه می شود.
 

طبع شاهدانه

برگ شاهدانه بر اساس گفته های طب سنتی دارای طبیعتی سرد و خشک است اما تخم آن طبیعتی گرم و خشک دارد.


نحوه مصرف شاهدانه 

به دلیل آنکه تمام دانه ها دارای مقدار زیادی چربی هستند مصرف آن ها نباید از حد مجاز بیشتر باشد.میزان مصرف شاهدانه در طول روز اگر 3 یا 4 قاشق باشد کافی است اما نباید بترسید که عوارضی مانند عوارض گیاه ماری جوانا داشته باشد.اگرچه هر دو به یک خانواده تعلق دارند اما اثرات متفاوتی را دارا هستند.
 

 شاه دانه حاوی چه ویتامین هایی می باشد

ویتامین A( 3800 IU Mg به ازای هر ۱۰۰ گرم)
ویتامین B1( 0.4 میلی گرم به ازای هر ۱۰۰ گرم)
ویتامین B2( 0.11 میلی گرم به ازای هر گرم)
ویتامین B3(2.8 میلی گرم به ازای هر ۱۰۰ گرم)
ویتامین B6(0.12 میلی گرم به ازای هر ۱۰۰ گرم)
ویتامین D(77.5 IU mg به ازای ۱۰۰ گرم)
ویتامین E(90 mg IU mg در هر ۱۰۰ گرم)
 

زیبایی پوست با مصرف شاهدانه

شاهدانه دارای اسید چرب می باشد.می دانید که در اثر کمبود اسید چرب در بدن مشکلاتی نظیرمشکلات پوستی به وجود میاید.ترک خوردن پاشنه ی پا،به وجود آمدن لکه های سفت بر روی پوست و همینطور اگزاما ها شامل این مشکلات می شوند.

با توجه به نتایج تحقیقات می توان دریافت که شاهدانه در درمان این بیماری ها بخصوص اگزما مؤثر است.
 

بهبود آرتروز و درد مفاصل با مصرف شاهدانه

مطالعه شش ماهه‌ای که نتایج آن در مجله Arthritis and Rheumatism منتشر شده است نشان می‌دهد مصرف GLA (که در شاهدانه نیز یافت می‌شود) می‌تواند نشانه‌های آرتروز را تا ۲۵ درصد کاهش دهد. همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم، شاهدانه نسبت خوبی از اسیدهای چرب امگا۳ و ۶ را دارد و سرشار از مواد معدنی است. همین امر به کاهش التهاب بدن کمک خواهد کرد. برای اینکه بتوانید از خواص درمانی شاهدانه استفاده کنید، یک قاشق غذاخوری از روغن آن را به همراه روغن ماهی با کیفیت مصرف نمایید.
 

 مصرف شاهدانه باعث سلامت قلب می شود 

مصرف شاهدانه و همچنین روغن شاهدانه سبب متعادل شدن امگا 3 و امگا 6 بدن می شود.بیشتر روغن های موجود امگا 6 بیشتری دارند و به همین دلیل مصرف ان ها موجب افزایش اسید های چرب در بدن می شود و اختلالات قلبی و عروقی را به وجود میاورند.تعادل موجود در شاهدانه و روغن آن باعث سلامت قلب و عروق می شود
 

فواید استفاده از شاهدانه در دوران بارداری

در دوران بارداری از شاهدانه برای جلوگیری از استفراغ شدید استفاده می کنند همچنین این گیاه در بهبود درد های پس از زایمان مؤثر است و آن ها را التیام می بخشد اما زیاده روی در مصرف آن در دوران بارداری خطرناک است همچنین از مصرف گیاه شاهدانه در این دوران باید جلو گیری کرد.
 

سایر فواید شاهدانه 

ضد اسپاسم و انقباضات عضلانی است.
مسهل است و در درمان یبوست کاربرد دارد.
برای افرادی که دچار احتباس ادرار شده‌اند، کارساز است.
ضد انگل معده است.
در استعمال خارجی به خصوص روی تاول‌ها کاربرد دارد.
گیاه شاهدانه ارزش زیادی برای معالجه کزاز دارد.
گیاه شاهدانه مسکن واقعی و موثری برای درد شکم و معالجه میگرن و درد اعصاب و روماتیسم است.
خوردن برگ آن رطوبت‌های معده را خشک می کند.
روغن شاهدانه گرم و خشک است و برای درد گوش مفید است.
لازم به ذکر است که خوردن زیاده از حد آن مضر است و موجب سردرد، تاری دید و درد معده می‌شود و در موارد مصرف زیاد، استفراغ نیز دیده شده است.
 
 منبع : برگرفته از سایت دکتر سلام

بیشتر بخوانید :
فواید شاه دانه چیست؟
روغن شاه دانه و خواص آن