زمانی را برای اندیشیدن به این موضوع صرف کنید که در طول زندگی‌تان چقدر برای داشتن چیزهای خوب سپاسگزار بوده‌اید.
 
چکیده : زندگی سرشار از نکات مثبت و زیبایی های کوچک و بزرگ است. قطعا می توان در این دنیا شادن بود هر چند گاهی ما غصه هایی را پشت سر می گذاریم که شاید واقعا سزاوار آن نبوده و استحقاق زندگی بهتری داشته باشیم. شادی یک انتخاب است و شاد بودن فرمول خاص خود را دارد که شما می توانید آن را انتخاب کرده و زندگی خود را رنگ و بوی بهتری دهید.

تعداد کلمات 1218 / تخمین زمان مطالعه 6 دقیقه


۵. یاد بگیرید خودتان را دوست داشته باشید

خیلی از ما وقتی اتفاق خوبی برای دوستان‌مان می‌افتد غافلگیر نمی‌شویم چون آنها را لایق آن چیز خوب می‌دانیم و توقع داریم چیزهای خوب مال آنها باشد اما خود را شایسته‌ی اتفاقات، آدم‌ها و چیزهای خوب نمی‌دانیم. چون برای‌مان مشکل است که قدردان شایستگی‌ها و امتیازات خودمان باشیم. یاد بگیرید که لایق بودن خود را بپذیرید و نقاط قوت خود را درک کنید. مطالعات نشان داده‌اند که هر روز تمرین کردن قدردانی و دوست داشتن خود، یکی از گزینه‌های مهم سلامتی است و مخصوصا سلامت روانی را بهبود می‌بخشد و باعث می‌شود اعتماد‌به‌نفس کافی برای پیشروی در کارها را به‌دست آوریم و در واقع انجام امور مختلف را به تعویق نیندازیم.
 

۶. قدر داشته‌های خود را بدانید

زمانی را برای اندیشیدن به این موضوع صرف کنید که در طول زندگی‌تان چقدر برای داشتن چیزهای خوب سپاسگزار بوده‌اید. اینکه شما به داشته‌های‌تان اهمیت بدهید باعث می‌شود سطح هورمون کورتیزول در بدن‌تان ۲۳ درصد کاهش یابد و خلق‌وخوی بهتری داشته باشید. طبق پژوهش‌های انجام شده در دانشگاه کالیفرنیا، افرادی که هر روز بیشتر نگرش قدردانی را در خود تقویت می‌کنند، حالت روحی بهتری را تجربه کرده‌اند و انرژی و شرایط جسمانی بهتری دارند، این احتمال وجود دارد که سطوح پایین کورتیزول نقش اصلی را در این زمینه ایفا کرده باشد.
 

۷. ورزش کنید

تحرک بدن برای ۱۰ دقیقه باعث می‌شود GABA (گابا آمینو بوتریک اسید) که یک آمینو اسید ۴ کربنه‌ و غیرپروتئینی است آزاد شود. این آمینو اسید یکی از مهم‌ترین انتقال‌دهنده‌های عصبی است که باعث می‌شود مغز شما احساس آرامش کند و در عین حال مغزتان تکانه‌های خود را تحت کنترل داشته باشد. این را بدانید که افراد خوشحال، برنامه‌ی ورزشی منظمی دارند و آن‌ را به‌طور جدی دنبال می‌کنند چون به خوبی می‌دانند که با این‌ کار خلق‌و‌خوی مناسب‌تری خواهند داشت.
 

۸. دیگران را ببخشید اما بدی‌های‌شان را فراموش نکنید

افراد خوشحال با این شعار زندگی می‌کنند: اگر یک‌بار مرا گول بزنی، تو باید شرمنده باشی؛ اما اگر برای دومین بار گول تو را بخورم، من باید شرمنده‌ی خودم باشم. افرادی که واقعا ارزش خوشحالی را درک کرده‌اند، بدی‌های دیگران را می‌بخشند اما آن را فراموش نمی‌کنند چون می‌خواهند از به‌وجود آمدن کینه در قلب‌شان جلوگیری کنند.
آنها به خوبی می‌دانند که احساسات منفی که با کینه بروز می‌کند در واقع یک واکنش اضطراب‌زا به‌ شمار می‌رود و حفظ این اضطراب می‌تواند عواقب مخربی برای سلامتی و خلق‌وخوی‌شان داشته باشد. افراد خوشحال می‌دانند که نباید هرگز چنین هزینه‌ی سنگینی را به لحاظ روانی متحمل ‌شوند. البته اینکه افراد خوشحال دیگران را می‌بخشند به این معنا نیست که فرصت دوباره‌ای به فرد متخلف می‌دهند تا کار خود را تکرار کند اما چون به اندازه‌ی کافی به خودشان اهمیت می‌دهند نمی‌گذارند به خاطر بدرفتاری دیگران گرفتار ناراحتی شوند به همین دلیل فرصت می‌دهند همه‌چیز به سرعت بگذرد و سعی می‌کنند در دفاع از خود در برابر آسیب‌های احتمالی دیگران در آینده قاطعانه عمل کنند.
 

۹. درک درستی از احساسات خود داشته باشید

تلاش برای سرکوب احساسات‌تان نه‌تنها برای شما حس بدی ایجاد می‌کند بلکه این عدم توجه به خودتان برای شما به لحاظ روانی مضر است. سعی کنید یاد بگیرید احساسات خود را بپذیرید، این پذیرش احساسات، سطح استرس را در شما کاهش داده و خلق‌وخوی‌تان را بهتر می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد بین توانایی شما برای پذیرش و ابراز احساسات و طول عمر، رابطه‌ی مستقیم وجود دارد. این مطالعات می‌گوید افرادی که حداقل ۱۰۰ سال عمر می‌کنند نسبت به دیگر افراد به‌طور قابل ملاحظه‌ای در طول مدت زندگی‌شان بیشتر احساسات خود را بروز داده‌اند.
 

۱۰. روی چیزهایی تمرکز کنید که تحت کنترل شما هستند

به جای آنکه انرژی و وقت‌تان را برای چیزی که اختیار آن در دست شما نیست تلف کنید و بیشتر مضطرب شوید، برای چیزهایی تلاش کنید که تحت کنترل شما هستند. مسیر رفت‌وآمدتان به محل کارتان طولانی است؟ شما که نمی‌توانید کارتان را رها کنید چون یا آن‌ را دوست دارید یا به آن احتیاج دارید. پس بی‌خودی برای طولانی بودن راه حرص نخورید، سعی کنید در مسیر به یک کتاب صوتی گوش دهید یا برای تقویت زبان‌تان چند کلمه بیشتر یاد بگیرید.
پای‌تان در هنگام دویدن آسیب‌دیده است و نمی‌توانید ورزش کنید؟ به جای آنکه با تمرکز روی آسیب پای‌تان بیشتر احساس ناراحتی کنید سعی کنید آب‌درمانی را امتحان کنید، این‌طور می‌توانید شنا کنید که ورزش مفرحی هم هست و می‌تواند مناسب باشد.
با تمرکز روی چیزهای بد که تحت کنترل ما نیستند ما بدی را جذب می‌کنیم و اجازه می‌دهیم بدی ما را عقب بیندازد. افراد خوشحال سعی می‌کنند شاد باشند و از کنار شکست‌های‌شان عبور می‌کنند، این شکست‌ها حاصل عوامل بیرون از خودشان است پس مال آنها نیست. بنابراین چرا باید تا ابد نگه‌شان دارند و حس بد ناشی از آنها را مدام تجربه کنند؟!
 

۱۱. توانایی تغییر افکار خود را به‌دست آورید

درباره‌ی نوع افکار در افراد مختلف، دونوع نگرش وجود دارد؛ عده ای که دارای طرز تفکر ثابت هستند و عده ای دیگر که اعتقاد دارند می‌توان طرز فکر را رشد داد و این یعنی می‌توانند روی خودشان کار کنند و افکارشان را تغییر دهند.
افراد با طرز تفکر ثابت اعتقاد دارند که همینی هستند که هستند و نمی‌توانند خودشان را عوض کنند، تا اینجا البته مشکلی نیست. معضل جایی خودش را نشان می‌دهد که این افراد دچار چالش در روند زندگی‌شان می‌شوند، دست و پنجه نرم کردن با چالش‌ها با این طرز تفکر، غیرممکن است چون افراد با طرز تفکر ثابت اعتقاد دارند که همه چیز ناشی از عوامل بیرونی است بنابراین فراتر از توانایی‌های ماست و نمی‌توان کنترل هیچکدام از امور را به‌دست گرفت.
در نقطه‌ی مقابل افرادی که به تغییر افکار معتقد هستند باور دارند که می‌توانند با تلاش، بهتر شوند و رشد کنند. آنها با مشکلات مبارزه می‌کنند و پیروزی در برابر مشکلات آنها را خوشحال می‌کند.
افراد با طرز تفکر ثابت حاضر نیستند ذهنیت خود را نسبت به مسائل مختلف تغییر دهند و این سبب می‌شود مغلوب چالش‌های زندگی شوند اما افراد خوشحال از چالش استقبال می‌کنند و از پس آن برمی‌آیند و این برای آنها فرصتی برای یادگیری به شمار می‌آید.
این شاخصه‌های افراد خوشحال فقط شما را در شاد بودن یاری نمی‌کنند، این ویژگی‌ها از شما انسان بهتری می‌سازند. بنابراین سعی کنید با توجه به آنچه گفته شد روی خودتان کار کنید و البته کسانی را هم به عنوان دوستان‌تان انتخاب کنید که با شما هماهنگی بیشتری دارند و می‌توانید اوقات خوشی را با آنها داشته باشید.
شما چه عادت‌های دیگری را برای ایجاد خوشحالی می‌شناسید؟ ایده‌های‌تان درباره‌ی خوشحالی را با ما درمیان بگذارید!

منبع : سایت چطور
 

بیشتر بخوانید :
راهکاریی برای شاد بودن در زندگی (بخش اول)
 عوامل شادی بخش در زندگی از منظر اسلام (بخش اول)
عوامل شادی­ بخش در زندگی از منظر اسلام (بخش دوم)
عوامل شادی ­بخش در زندگی از منظر اسلام (بخش سوم)
تقسیم بندی شادی از منظر دین اسلام
راهکارهای ساده برای شاد بودن