اعضای خانوادۀ شما در دوران بارداری می‌توانند نقشی مهم در مراقبت، حمایت و همراهی و کمک به شما داشته باشند.
 
چکیده : بدون شک یکی از مهم ترین و حساس ترین دوران زندگی یک زن، دوران بارداری او می باشد که در آن دوره نیازمند بیشترین حمایت و مراقبت  از ناحیه همسر و خانواده خود می باشد تا آرامش روحی برای تحمل سختی های دوران بارداری بدست بیاورد. با ما همراه باشید.

تعداد کلمات 903 / تخمین زمان مطالعه 5 دقیقه

نقش حمایتی، مراقبتی خانواده در دوران بارداری

زنان در دوران بارداری به حمایت بیشتری احتیاج دارند و همسر شما بهترین شخصی است که می‌تواند در دوران بارداری از شما حمایت کند. شما ممکن است بیشتر از هر کسی به او تکیه کنید و بیشترین مراقبت و همراهی را از طرف او انتظار داشته باشید. اما این واقعیت هم وجود دارد که ممکن است همسر شما هم به اندازۀ خود شما نگران باشد، ولی به علت مشغلۀ کاری نتواند مدت زمان زیادی را کنار شما بماند. در این مواقع، خانوادۀ خود شما یا خانوادۀ همسرتان می‌توانند کنارتان باشند. مهم این است که بدانید چه کمکی از سمت هر کدام از اعضای خانواده به شما خواهد شد. در این مطلب با نقش خانوادۀ شما در دوران بارداری آشنا خواهید شد.
 

نقش اعضای خانواده در دوران بارداری

همسر شما قطعاً مهم ترین فردی است که می‌تواند در دوران بارداری کنار شما باشد و به شما کمک کند. اما ممکن است به دلیل درگیری‌های کاری نتواند به اندازۀ کافی این نیاز شما را برطرف کند. همچنین یک زن ممکن است بهتر بتواند در پشت سر گذاشتن برخی از مشکلات کنار شما باشد و شرایط شما را درک کند. اعضای خانوادۀ شما در این شرایط می‌توانند نقشی مهم در همراهی و کمک به شما داشته باشند. اگر در نزدیکی خانواده‌ تان زندگی می‌کنید، رودربایستی را کنار بگذارید و از آنها بخواهید که در بعضی کارها به شما کمک کنند.
خانواده‌ها معمولاً از اضافه شدن یک نوزاد جدید به خانواده استقبال می‌کنند. اگر خانواده‌ تان از بارداری شما خوشحال هستند، اما پیشنهاد کمک کردن نداده‌اند، ممکن است به دلیل بی‌تجربگی یا بی‌اطلاعی آنها باشد، پس خودتان پیش قدم شوید و از آنها بخواهید که در صورت امکان در انجام برخی کارها به شما کمک کنند.

به عنوان مثال از هر کدام از اعضای خانواده می‌توانید درخواست‌هایی شبیه به موارد زیر داشته باشید:
مادر: مادر شما قبلاً تجربۀ بارداری را داشته و با حس و حال شما آشناست. هرچند که ممکن است روش‌هایی که به شما پیشنهاد می‌کند کمی قدیمی باشد، اما حداقل می‌تواند درصدی از نگرانی‌های تان را کم کند و تا پایان بارداری، به مرور نگهداری از نوزاد را به شما آموزش دهد. اگر مادرتان توانایی انجام دادن کارهای مختلف را دارد، می‌توانید از او خواهش کنید که روزهایی که سرحال نیستید، برای شما و همسرتان غذا بپزد و کمی امور خانه را سر وسامان بدهد.

پدر: ماه‌های آخر بارداری که ممکن است راه رفتن یا استفاده از وسایل نقلیۀ عمومی برایتان سخت شود، می‌توانید از پدرتان بخواهید در مسیرش شما را هم به مقصد تان برساند. اگر شیر آب یا دیگر تاسیسات خانه خراب شد، می‌توانید از پدرتان خواهش کنید که آن را تعمیر کند یا با یک تکنسین تماس بگیرد و به هر شکلی این کار را پیگیری کند. همچنین می‌توانید از پدرتان خواهش کنید زمانی که به خرید می‌رود، خریدهای جزئی شما را هم انجام دهد.

خواهر: خواهری که پیش از شما بچه‌دار شده است، می‌تواند راهنمای خوبی برای شما باشد. او با روش‌های جدید مراقبت در بارداری آشنا است و احتمالاً هنوز احساسات دوران بارداری خود را به یاد دارد. همچنین ممکن است به دلیل خواهر بودن، علائم بارداری شما مشابه او باشد و تجربۀ برطرف کردن مواردی مثل ویار را داشته باشد. می‌توانید از او بخواهید که تجربیات خودش را در اختیارتان بگذارد و اگر وقت آزاد دارد در برخی کلاس‌های دوران بارداری همراه تان باشد. همچنین بهتر است در موقعیت‌های خاصی مثل اولین سونوگرافی یا اولین بار شنیدن صدای قلب جنین، از او بخواهید که همراه تان باشد و در تجربۀ شیرین آن با شما شریک شود.

برادر: کارهایی که پدرتان قادر به انجام دادن آن نیست را می‌توانید به برادرتان بسپارید. همچنین اگر نیاز است که وسایل سنگین خانه را جابه‌جا کنید، از او خواهش کنید که چنین کارهایی را انجام دهد. اگر برای کودک در راه تان تخت، کمد یا چیزهایی مثل این را سفارش داده‌اید، از برادرتان خواهش کنید تا زمان تحویل سفارش‌ها حضور داشته باشد و به شما کمک کند.

اعضای سببی: با توجه به صمیمیت شما با اعضای سببی خانواده می‌توانید از آنها هم خواهش کنید که بعضی از نقش‌های برادر یا خواهر را برعهده بگیرند. شاید خانم برادر شما بتواند همراه خوبی برای تان در زمان مراجعه به پزشک باشد یا همسر خواهرتان بتواند کمی در جابه‌جا کردن وسایل به شما کمک کند. همچنین اگر منزل شما نزدیک خانوادۀ همسرتان است، می‌توانید بعضی از کارها را به اعضای خانوادۀ او بسپارید. این موضوع با میزان صمیمیت شما با آنها در ارتباط است. شاید خواهر همسرتان هم بتواند مثل خواهرخودتان در مواقع لزوم کنارتان باشد.
در نهایت نکتۀ مهم این است که اگر قصد دارید از دیگران کمک بگیرید، حتماً شرایط زمانی و توانایی آنها را نیز در نظر بگیرید و اگر آنها نتوانستند به شکلی که شما می‌خواهید کمک تان کنند، ناراحت نشوید و بیش از اندازه از دیگران توقع نداشته باشید.

منبع : سایت مادرشو

بیشتر بخوانید :
نقش همسر در بهداشت روان دوران بارداری
نقش مرد در دوران بارداری همسر
مراقبت ها در دوران بارداری​​​​​​​
بهداشت روان دوران بارداری