تا وقتی از لحاظ ذهنی برای ورزش کردن آمادگی ندارید، آن را شروع نکنید.

داشتن فعالیت

برای شروع داشتن تحرک بعد از گذشت دوران بهبودتان، بهتر است وسایل مورد نیاز نوزاد را دم دست تان نگذارید تا برای استفاده از آنها مجبور باشید از جای خود بلند شوید و کمی تحرک بیشتر داشته باشید. سپس یک فعالیت جسمانی سرگرم‌کننده برای خودتان پیدا کنید؛ فعالیتی که همیشه تحرک داشته باشد و آرام‌ آرام وزن تان را کاهش دهد. وقتی کودک تان به سنی رسید که بدون کمک بنشیند و اجسام را در دستش نگه دارد، شما هم باید فعالیت جدی خود را شروع کنید. روی زمین بنشینید و با کودک تان بازی کنید. وقتی حرکتش بیشتر شد، به دنبالش حرکت کنید، بالا بروید، بپرید. به این شکل، هم فعالیت‌های بدنی را به او یاد می‌دهید و هم خودتان ورزش می‌کنید.
 

ورزش کردن

تا وقتی از لحاظ ذهنی برای ورزش کردن آمادگی ندارید، آن را شروع نکنید. نگهداری از نوزاد خسته‌ کننده است و سعی برای کم کردن وزن قبل از آن که واقعاً آمادگی‌اش را داشته باشید، در نهایت با شکست روبه‌ رو می‌شود. برنامۀ ورزشی را کم‌کم شروع کنید و به تدریج مقدار و زمان آن را بالا ببرید. هیچ چیز به اندازۀ یک شروع سنگین باعث نمی‌شود که خیلی زود دست از ورزش بردارید و از آن بیزار شوید. برای وزن کم کردن لازم نیست همه چیز را کنار بگذارید و هفت روز هفته را ورزش کنید. کار‌های کوچک هم تأثیرگذار است، مثلاً می‌توانید آرام از پله‌ها بالا بروید، به یک پیاده‌روی سریع در نزدیکی خانه بروید یا وقتی با دوستان تان ملاقات دارید، به جای این که بنشینید و قهوه بخورید، نیم ساعت در حیاط، اطراف خانه یا یک مرکز خرید راه بروید. بعد از چند روز، متوجه خواهید شد که آیا بدن تان آمادگی ورزش را دارد یا هنوز برای این کار زود است.
بعد از پایان دوران شیردهی نیز شاید دوباره وزن تان زیاد شود. شیردهی کمک می‌کند کالری بیشتری بسوزانید، اما وقتی این دوران تمام شد، لازم است مراقب تغذیۀ خود باشید. اما در صورت تلاش کردن، بالاخره وزن تان کم می‌شود و نباید زیاد نگران باشید.
 

احساس رضایت نسبت به بدن خود

لاغر شدن تدریجی و با رعایت تمام ویژگی‌های سلامت شما یک فکر خوب است، اما مهم‌ترین مسئله در زندگی خانوادگی شما نیست. مهم این است که شما زنی هستید که لازم است به خاطر خود و خانواده‌تان سالم باشید. پس به جای نگرانی در مورد اضافه وزن خود و رژیم‌های نادرست، بهتر است با امتحان موارد زیر به دنبال داشتن احساس رضایت نسبت به بدن خود باشید:

پوشاک مناسب برای دوران اضافه وزن تهیه کنید: با داشتن اضافه وزن، هنوز هم می‌توانید زیبا به نظر برسید. یکی از راه‌ها، تغییر سبک لباس پوشیدن قبلی و رسیدن به ظاهری جدید برای مدتی است که اضافه وزن دارید. پس از کاهش وزن تان دوباره می‌توانید لباس‌های دلخواه‌ تر قبلی را بپوشید. به عنوان مثال شما می‌توانید سبک لباس پوشیدن جدیدی را امتحان کنید. اگر لباس‌هایی بپوشید که اندام تان را به زیبا‌ترین شکل ممکن نشان دهند، حس خوبی به اندام جدید خود پیدا می‌کنید. شلوار‌هایی با کمر کشی گشاد یا پیراهن‌هایی با دامن گشاد برای این هدف مناسب است. همچنین می‌توانید چند دست لباس برای سایز فعلی‌تان بخرید که به شما حس خوبی می‌دهد. لباس‌هایی بخرید که زیباترین اجزای بدن تان را به نمایش بگذارد. اگر زیبا‌ترین بخش بدن تان پا‌های تان است، یک جفت کفش راحت و زیبا بخرید.

بدن تان را دوست داشته باشید: بدن مادران جای شگفت‌انگیزی است که همۀ ما روزی درونش شکل گرفتیم و از آن تغذیه کردیم، پس این نکته را به یاد داشته باشید تا به جای داشتن هر احساس بدی، خودتان را دوست داشته باشید و بدانید که می‌توانید وزن تان را کم کنید. اگر نظرات منفی دربارۀ بدن تان شنیدید یا کم‌کم حس بدی به خودتان پیدا کردید، مدام با خودتان این نکتۀ درست را تکرار کنید که دلیلش این است که بچه‌دار شده‌اید و تقریباً تمام زنان دنیا روزی با این تغییرات دست و پنجه نرم می‌کنند. اگر تصویری منفی از خودتان دارید، کمی تغییر در ظاهرتان را امتحان کنید. به عنوان مثال باتغییر رنگ موها می‌توانید از این احساس منفی کم کنید. اگر استراحت مطلق داشته‌اید نیز در رسیدن به اندام پیش از بارداری‌، به خودتان سخت نگیرید، زیرا ابتدا باید حجم عضلانی از دست‌رفته را جبران کنید.
در نهایت نیز یادتان باشد درست است که به مرور لازم است وزن تان را کم کنید، اما بدانید که وزن، هویت شما را تعیین نمی‌کند. به جای آن، سعی کنید مادری مشفق، عاشق و همراه کودکان تان باشید و این را به فرزندان تان نیز یاد بدهید.

منبع : سایت مادرشو

بیشتر بخوانید :
کاهش وزن بعد از زایمان
تغذیه پس از زایمان
راه های کاهش وزن بعد از زایمان طبیعی یا سزارین
چاقی پس از زایمان
روش کوچک کردن شکم بعد از زایمان
شیوه کاهش وزن پس از بارداری