همراهی شوهر در زایمان و تولد کودک
آرامش دادن به همسرتان، کمک به جمع کردن وسایل مورد نیاز برای ماندن در بیمارستان و همچنین انجام دادن کارهایی هنگام رسیدن به بیمارستان از جمله وظایف پدر کودک هنگام زایمان است. در این مطلب میتوانید با نکاتی برای همراهی همسران باردار خود هنگام زایمان و تولد کودک تان آشنا شوید.
وقتی میبینید همسرتان بیقرار و نگران است، بیشتر به او محبت کنید. او را در آغوش بگیرید و نوازش کنید. دست و پایش را به آرامی ماساژ دهید.
مقدمه
همسر یک زن باردار نزدیکترین فرد به اوست و زنان باردار بیشتر از هر کسی به توجه و همراهی همسرش احتیاج دارد. شما میتوانید با ایفای درست نقش خود در هنگام زایمان، خاطرۀ خوبی از تولد نوزادتان برای خود و همسرتان رقم بزنید. یک زایمان بیدردسر و راحت، خواستۀ هر دوی شماست که میتوانید در تحقق آن نقش مهمی داشته باشید. با ما همراه باشید.
آرامش دادن به همسر
یکی از مهمترین نقشهای پدر در این دوره آرامش دادن به همسر خود است. زنان هنگام زایمان نگرانیهایی در مورد به دنیا آمدن کودک خود دارند. اگر این اولین زایمان او باشد، ممکن است در مورد انجام زایمان کمی سردرگم باشد. میتوانید با روشهای زیر او را آرام کنید:
با همسرتان صحبت کنید:
او نگرانیهایی در خصوص نحوۀ بستری شدن، احتمال زایمان طبیعی و سزارین و همچنین تیم پزشکی و پرستاران خواهد داشت. هرچند که ممکن است این نگرانیها در شما نیز وجود داشته باشد، اما باید توجه کنید که به نگرانیهای او دامن نزنید. سعی کنید در مرحلۀ انتخاب پزشک و بیمارستان به همسرتان کمک کنید و هنگام زایمان به او اطمینان بدهید که بیمارستان و پزشک خوبی را انتخاب کردهاید. اگر همسرتان بیش از حد نگران است و دائم از نگرانیهایش میگوید، عصبانی نشوید. اجازه بدهید که همسرتان راجع به ترسهایش صحبت کند. سپس با استناد به صحبتهای پزشک یا مقالههایی که خواندهاید، نگرانیهای او را رفع کنید.
بیشتر کنار او باشید:
به همسرتان دلگرمی بدهید. در روزهای آخر بارداری دائم کنار او باشید یا اگر این امکان را ندارید، از کسی خواهش کنید که کنارش باشد. اگر کودک دیگری دارید، سعی کنید تمام کارهای او را خودتان برعهده بگیرید. در روزهای آخر بارداری که استرس او بیشتر است، او را نوازش کنید و به او اطمینان بدهید که همراهش هستید.
بیشتر به او محبت کنید:
حالا که میبینید او بیقرار و نگران است، بیشتر به او محبت کنید. او را در آغوش بگیرید و نوازش کنید. دست و پایش را به آرامی ماساژ دهید. برایش غذا یا نوشیدنی آماده نمایید. هنگامی که میخواهد به دستشویی یا حمام برود، او را همراهی کنید و مواظب باشید که زمین نخورد.
آماده کردن وسایل بیمارستان
لوازم مورد نیاز مادر برای زایمان در برخی بیمارستانها توسط خود بیمارستان تهیه میشود. گاهی هم لیست این لوازم به شما یا همسرتان داده میشود. با این حال ممکن است همسر شما به وسایل شخصی خود نیاز پیدا کند. مدارک مورد نیاز برای انجام روند اداری را حتماً همراه خود داشته باشید و دوربین عکاسی و فیلمبرداری را برای ثبت لحظههای ماندگار تولد فرزندتان فراموش نکنید. بهتر است موارد زیر را به خاطرتان بسپارید:
در جمع کردن وسایل به او کمک کنید:
احتمالاً همسرتان خودش قبلاً ساک کوچکی از وسایل مورد نیازش برمیدارد. بهتر است در این کار به او کمک کنید و چیزهایی را یادآوری کنید. در خصوص وسایلی که همسرتان باید همراه داشته باشد، از بیمارستان سؤال کنید. اگر قرار است زایمان در مراکز روستایی انجام شود، سعی کنید که ساکی با وسایل کاملتری تهیه کنید.
مدارک و پول نقد را بردارید:
هنگام پذیرش بیمارستان باید مدارک شناسایی خود و همسرتان را به بیمارستان تحویل دهید. شناسنامۀ خود و همسر، کارت ملی هر دو نفر، نامۀ پزشک، جواب آزمایشها و سونوگرافیها، دفترچۀ بیمه، کارت یا دفترچۀ بیمۀ تکمیلی را در پاکت کوچکی در جای امنی بگذارید که در موقع لزوم، سریع آنها را بردارید، حتی میتوانید کمی پول نقد نیز در این پاکت بگذارید. این امکان وجود دارد که موقع زایمان، پول نقد کافی همراه تان نباشد و مجبور شوید برای تهیۀ آن توقف کنید. بهتر است از قبل با بیمارستان تماس بگیرید و در خصوص مدارک مورد نیاز سؤال کنید. برخی بیمارستانها برای تکمیل پرونده به کپی مدارک نیز احتیاج دارند.
دوربین را آماده کنید:
برخی بیمارستانها این امکان را میدهند که شما در اتاق زایمان حضور داشته باشید و از فرایند زایمان فیلمبرداری کنید. بهتر است از چند روز قبل، دوربین فیلم برداری را شارژ کنید و از سالم بودن آن مطمئن شوید. دوربین را جایی در دسترس قرار دهید. اگر از دوربین گوشی موبایل خود استفاده میکنید ، شارژر آن را همراه داشته باشید. در اتاق زایمان ممکن است کمی دچار افت فشار شوید. بهتر است یک آبنبات توی جیب تان بگذارید. مدت زمانی که منتظر انجام زایمان هستید، عکسهای خاطرات خوب تان را با هم نگاه کنید و به او حس آرامش بدهید. شاید ایدۀ بدی نباشد چند صفحه از کتاب مورد علاقۀ همسرتان را برایش بخوانید.
مراجعه به بیمارستان
در زایمان طبیعی، دردها و انقباضات شکم نشانۀ نزدیک شدن به زمان زایمان است. قبلاً پزشک یا ماما در خصوص نزدیک شدن به زمان زایمان به همسرتان نکات لازم را گفتهاند. در زایمان سزارین نیز همسرتان باید زمانی که پزشک مشخص کرده است در بیمارستان حضور پیدا کند. شما باید در زمان زایمان آرامش خود را حفظ کنید و نکات زیر را در نظر بگیرید:
با آرامش رانندگی کنید:
حتی اگر کیسۀ آب همسرتان پاره شود، حدود سه ساعت وقت دارید که او را به بیمارستان برسانید. اگر خودتان رانندگی میکنید، آرامش خود را حفظ کنید. اگر تصادفی رخ دهد، تبعات آن بسیار بدتر از دیر رسیدن به بیمارستان است. همانطور که قبل از این به چالهها و جویها دقت میکردید، هنگام رانندگی به سمت بیمارستان نیز دقت کنید. سعی کنید تکانهای شدید به ماشین وارد نشود. ممکن است همسرتان به خاطر دردهایش، بیقرار و عصبی باشد، تحت تأثیر قرار نگیرید و با آرامش رانندگی کنید. در راه با کسی دعوا نکنید یا داد نزنید تا همسرتان نترسد. اگر خودتان رانندگی نمیکنید، از راننده بخواهید بیشتر از قبل احتیاط کند.
کارهای پذیرش همسرتان را انجام دهید:
وقتی به بیمارستان برسید، پرستارها از همسرتان نگهداری میکنند و شما را به پذیرش راهنمایی خواهند کرد. با آرامش کارهای پذیرش را انجام دهید. چیزی را نخوانده امضا نکنید. مدارک مورد نیاز را به پذیرش تحویل دهید. در بیمارستان با کسی درگیر نشوید. این کار شرایط را برای همسرتان سختتر میکند.
همراه او باشید:
اگر در بیمارستان اجازه دادند که کنار همسرتان بمانید، با او صحبت کنید و به او آرامش دهید. در غیر این صورت از یکی از بستگان یا آشنایان خانم، خواهش کنید که کنار همسرتان بماند. شما میتوانید با تلفن با همسرتان صحبت کنید و به او آرامش دهید. دقت کنید که تلفن کردنهای مکرر شما، هماتاقیهای همسرتان را اذیت نکند.
منبع: سایت مادرشو
منبع: سایت مادرشو
سبک زندگی مرتبط
تازه های سبک زندگی
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}