درباره خواص انبه باید گفت که انبه میوه ای با طبیعت گرم و خشک است مقوی و تقویت کننده بدن درخشان کننده رنگ صورت خوشبو کننده دهان و برطرف کننده یبوست می باشد.
 

مقدمه 

 کلمه مربا از ریشه عربی است که به معنای پرورش می باشد و معادل فارسی آن پرورده می شود. در فصل تابستان که فصل انواع میوه ها می باشد شما می توانید به راحتی از میوه ها برای درست کردن مربا استفاده کنید و در فصل‌های دیگر از آن مصرف نموده یا می توانید به عنوان مارمالاد در بین کیک و شیرینی های خود به کار ببرید. اما در طول زمان مشکلی که برای مربا به وجود می‌آید شکرک زدن و دانه دانه شدن شکر در آن می باشد، اما برای رفع آن باید چیکار کرد؟! باید گفت که برای جلوگیری از این مشکل شما می توانید در انتهای پخت مربا به آن کمی آبلیمو اضافه کنید. 

اگر می‌خواهید مربای شما کپک نزند یا مدت طولانی تری سالم بمانند و طعم و مزه خوبی بدهد، بهتر است که از بهترین میوه ها و سالم ترین آنها استفاده کنید. در هنگام طبخ مربا هرگز در قابلمه را نذارید، مربا بایستی در ظرف در باز بجوشد. برای اینکه مربای شما کف نکند می توانید به اندازه یک قاشق در آن کره اضافه کنید، اما در صورتی که مربای شما کف کرد در انتهای کار آنها را از روی حرارت بردارید. برویم تا با چند نوع از پخت مربا های میوه های تابستانی آشنا شویم که بسیار کاربردی و خوشمزه می باشد. 
 

مربای آلبالو

برای تهیه مربا آلبالو و شربت آلبالو باید از آلبالوهای قرمز که زیاد رسیده نباشد و رنگ آن سیاه نشده باشد استفاده کنید. 
 
مواد لازم :
- آلبالو سه کیلو
- شکر حدودا دو و نیم کیلو 
- وانیل در صورت تمایل نصف قاشق مرباخوری
 
طرز تهیه :
دم آلبالو ها را گرفته آنها را شسته سپس هسته آن را جدا کنید شما می توانید برای خارج کردن هسته آن از دستگاه یا از نی استفاده کنید به شکلی که نی را از انتهای آن وارد کرده و هسته آلبالو درون نی گیر می کند و خارج می شود. مواظب باشید آلبالوها زیاد له نشوند و آب آن خارج نشود آلبالو ها را در قابلمه ریخته و بالای آن شکر پاشیم، بهتر است آلبالو چند ساعت یا یک شب در یخچال بماند و کمی آب بیندازد. 

سپس ظرف را روی شعله قرار می دهیم تا جوش بیاید، بعد کف مربا را می‌گیریم. شکر که فوتم آمد مربا را از روی حرارت برمی داریم معمولا بعد از جوش آمدن مربا مراقب باشید تا بیش از حد نجوشد چون رنگ آلبالو ها تیره می‌شود و مربای آلبالو اصولا آب زیادی دارند که بعد از تمام شدن، آب اضافی آن را می‌توان به عنوان شربت آلبالو استفاده نمود. 
 

مربای هویج


مواد لازم :
- هویج فرنگی یا ایرانی ۳ کیلو
- شکر ۳ تا ۴ کیلو
- گلاب نصف لیوان 
- آب لیمو نصف استکان
 
طرز تهیه :
ابتدا هویچ را پوست گرفته و به صورت ورقه یا خلال در می آوریم یا می توانید با استفاده از رنده درشت آنها را ریز کنید. سپس آن را شسته و در ظرف مناسبی می ریزیم و شکر را به مقدار ۵ الی ۶ لیوان روی هویج ریخته و ظرف را روی حرارت قرار داده میگذاریم تا به جوش آید و شربت قوام آمد و هویج ها که کاملاً پختن، گلاب و آبلیمو را به آن اضافه می کنیم و بعد از چند بار جوش زدن، مربا را از روی شعله بر می‌داریم. مربای هویج با خلال پوست نارنگی و پوست پرتقال بسیار خوشمزه است. در صورت تمایل می توانید مقداری خلال را که قبلاً تلخی آن را گرفته اید با شکر هم آن را شیرین نمودهای داخل مربای هویج ریخته و روی آن خلال بادام و پسته بریزید. [1] 

امام باقرعلیه السلام درباره فایده هویج فرمود: «الجزُ امانٌ من القولنج و البواسیر، و یعینُ و علی الجماع»؛ استفاده از هویج نوعی ایمنی است از قولنج و بواسیر و بر جماع نیز کمک می نماید.[2] ایشان همچنین فرمود:  «خوردن هویج کلیه ها را گرم می نماید.» [3] 
 

مربای انبه


مواد لازم :
- انبه سفت و زرد شش عدد
- شکر ۵۰۰ گرم 
- گلاب یاهل به اندازه کافی

طرز تهیه :
ابتدا پوست انبه ها را کاملاً گرفته و هسته آن را خارج نمایید. به طور دلخواه بریده به شکلی که نه ریز ریز باشد، نه بسیار درشت. برای هر سه لیوان شکر ۲ لیوان آب در نظر بگیرید، آب و شکر را مخلوط نموده روی شعله قرار داده شکرها که آب شد، انبه ها را داخل شربت ریخته و حرارت را زیاد کنید. به علت اینکه بافت نرمی دارند و از او دیده می‌شود و شکل خود را از دست می‌دهد.  بعد از اینکه یک جوش زرد گلاب را به آن می افزاید و زیر آن را خاموش نمایید مربای شما آماده است.  درباره خواص انبه باید گفت که انبه میوه ای با طبیعت گرم و خشک است مقوی و تقویت کننده بدن درخشان کننده رنگ صورت خوشبو کننده دهان و برطرف کننده یبوست می باشد.[4] 
 

مربای گیلاس


مواد لازم :
گلاس سه کیلو 
شکر دو کیلو 

طرز تهیه :
گیلاس به دلیل شیرینی که دارد به مقدار کمتری نیاز دارد. شما ابتدا باید هسته گیلاس را جدا کرده دوم آن را گرفته و آن را کاملاً بشویید. سپس شکر را در لابلای گیلاس ها ریخته و بگذارید تا آب بیندازد بهتر است که یک شب در یخچال بماند. در مرحله بعد شما گیلاس ها را روی حرارت قرار می دهیم تا با شکر ها بپزند و قوام آید، بعد از این که گیلاس ها کاملاً پختن می توانید آن را از روی حرارت بردارید و اگر آب اضافه‌ای دارد آن را به عنوان شربت استفاده کنید. 

پی نوشت :
[1] شمسی شعبانی، هنر آشپزی نمونه، تهران: حافظ نوین، 1392، صفحه 446.
[2] فضل‌بن‌حسن طبرسی، ترجمه، سیدحبیب‌الله موسوی، مکارم الاخلاق، تهران‌: حبیب، 1389، صفحه 211. 
[3] محاسن، جلد 1، صفحه 524. 
[4] مصطفی خدادای، طب سنتی، جلد دو، قم: سپهر اندیشه، 1396 ، صفحه 13.