از مهدکودک‌هایی که برنامهٔ روزانه‌ای ندارند یا برنامه‌‌ای ثابت، ایستا و غیرچالشی ارائه می‌دهند صرف نظر کنید. کودکان به تنوع، تغییر و فرصت رشد نیاز دارند.
 

نشانه های یک مهد کودک بد


شهرت و وجههٔ متوسط
از همسایه‌ها و والدینی که در اطراف مهدکودک می‌بینید پرس‌وجو کنید و از آنها بپرسید که آیا این مهدکودک معروف است؟ آیا شنیده‌اید که در اینجا کودکی گم شده یا صدمه دیده باشد؟ و برای قضاوت در مورد یک مهدکودک بر اساس چیزهایی که از والدین دیگر شنیده‌اید تردید نکنید. اما از طرفی هم لازم است از آنها اطلاعات جزئی‌تری در مورد علت بد بودن مهدکودک بخواهید تا اطمینان مطمئن شوید که نظرات منفی آنها برای شما هم صادق است و تنها چیزی منحصر به خانواده و نگرش آنها نیست. اگر والدین دیگر از آن مهدکودک کاملاً راضی و ذوق‌ زده نیستند، بهتر است باز هم به جست‌وجویتان ادامه دهید. همچنین اگر برای گذاشتن کودک تان در یک مهدکودک حتی سر سوزنی هم دودل هستید لازم است آنجا را فراموش کنید.
 
مقررات نامشخص و سهل‌گیرانه
قوانین و مقررات مهم هستند. مهدکودک‌هایی که برای هر چیزی، از ساعات کار گرفته تا مدیریت موارد اورژانسی، دستورالعمل‌های دقیق ندارند احتمالاً مشکلات سازمانی دیگری نیز دارند. پس بهتر است از مسئول مهدکودکی که به آنجا سر زده‌اید بخواهید یک کپی از سیاست‌های مهدکودک را به شما بدهند و اگر این کار را نکردند بدانید که دلیلی برای محتاط بودن دارید و آنجا را ترک کنید.

مهدکودک‌های خانگی نیز ممکن است غیررسمی‌تر و انعطاف‌پذیرتر باشند اما یک مهدکودک خانگی خوب هم باید یک برنامهٔ مشخص، سیاست‌های ایمنی و یک محیط فیزیکی امن داشته باشد. به همین ترتیب، مهدکودک‌هایی که سیاست سهل‌انگارانه‌ای دربارهٔ کودک بیمار دارند بهتر است از فهرست شما خط زده شوند. همچنین اگر کودکان و کارکنانی که دچار تب یا آنفلوانزا می‌شوند مجبور نباشند که حداقل ۲۴ ساعت در خانه بمانند، احتمال بیشتری هست که کودک تان هر بیماری شایعی را بگیرد.

یک مهدکودک خوب باید کودکان کارکنان خود را ملزم کند که واکسن‌هایی مثل واکسن آنفلوانزا را به‌موقع بزنند و به چک‌آپ‌ها و مراقبت‌های لازم و منظم کودکان از طرف شما نیز اهمیت خاصی بدهد. این مورد نشانهٔ خوبی است که مهدکودک انتخابی، چقدر سلامت و آسایش کودک تان را جدی می‌گیرد. اگر مهدکودک قوانین و سازماندهی مشخصی ندارد، احتمالاً مهدکودک خوبی نیست. همچنین اگر به مهدکودکی برخوردید که سیاست درهای بسته دارد، لازم است باز هم به جست‌وجوهایتان ادامه دهید. به عنوان مثال مهدکودکی که دوست ندارد والدین سرزده به آنجا بروند، ممکن است چیزی برای پنهان کردن داشته باشد.

برنامهٔ آموزشی نامناسب
از مهدکودک‌هایی که برنامهٔ روزانه‌ای ندارند یا برنامه‌‌ای ثابت، ایستا و غیرچالشی ارائه می‌دهند صرف نظر کنید. کودکان به تنوع، تغییر و فرصت رشد نیاز دارند. بهترین مهدکودک‌ها طیف وسیعی از فعالیت‌های گروهی و انفرادی ارائه می‌کنند. اگر کودکان بیشتر وقتشان را در تاب، ‌صندلی کودک یا دیگر وسایل برای ‌نگهداری بگذرانند، اگر مهدکودک فعالیت‌های ساختارمندی را که مرتب تغییر داده می‌شود ارائه ‌نکند، یا اگر تلویزیون و دیگر رسانه‌های الکتریکی بخش بزرگی از برنامهٔ روزانه مهدکودک را تشکیل می‌دهد، اسم مهدکودک را از انتخاب‌هایتان خط بزنید.

همچنین نگاهی به محوطهٔ فعالیت‌های هنری بیندازید. آیا امکانات و تجهیزات خوبی دارد؟ آیا نقاشی‌ها و دیگر کاردستی‌ها روی دیوار وجود دارد؟ از کارکنان آنجا دربارهٔ برنامهٔ روتین و همچنین در مورد فعالیت‌های ویژه سؤال کنید. آیا بچه‌ها را بیرون می‌برند؟ اگر بله، ‌این کار را به شکلی که شما ایمن تلقی می‌کنید انجام می‌دهند؟ آیا برای تعطیلات جشن می‌گیرند؟ برای کدام تعطیلات؟ پاسخ به این سؤالات می‌تواند تا حدی نشان دهد که مسئول‌های مهدکودک تا چه اندازه به برنامه‌ریزی و آماده‌سازی اهمیت می‌دهند.

در مهدکودک‌هایی که انتخاب خوبی از لحاظ اسباب‌بازی‌های متناسب با سن‌های مختلف بچه‌ها ندارند ‌نمانید. داشتن تعداد کافی ازاسباب‌بازی‌های مناسب سن، نه تنها رشد و تکامل کودک را از طریق تحریک بازی‌های خلاقانه و ابتکاری تشویق می‌کند بلکه می‌تواند مانع از آن شود که بچه‌ها بر سر اسبا‌ب‌بازی‌ها خیلی دعوا کنند. اسباب‌بازی‌ها را نگاه کنید تا ببینید آیا اجزای کوچکی دارد که بتواند برای کودک شیرخوار یا نوپای شما خطر خفگی ایجاد کند یا خیر. به یاد داشته باشید که کودک شما برای رشد و تکاملش به طیف وسیعی از اسباب‌بازی‌ها و فعالیت‌های ایمن و متناسب با سنش نیاز دارد. اگر مهدکودک این شرایط را فراهم نمی‌کند، بهتر است از این مورد هم بگذرید. اگر به هر دلیلی به نظر می‌رسد کارکنان مهدکودک صلاحیت کافی ندارند، بهتر است به جست‌وجوی خود ادامه دهید. کارمندانی که در رابطه با تربیت و شناخت کودکان تحصیل‌کرده،‌ مسئولیت‌پذیر، پرشور و آماده نیستند، مراقبان خیلی خوبی هم نخواهند بود. مراقبان مهدکودک همچنین باید آموزش احیای ‌قلبی ریوی دیده باشند و در مورد مسائلی مثل خواب، تربیت و تغذیه با شما اشتراک نظر کلی داشته باشند.

توجه کنید تا ببینید پرسنل مهد با بچه‌های تحت مراقبتشان چگونه تعامل و برخوردمی‌کنند. برای این کار غیر از اینکه به غریزه و احساس درونی خودتان اعتماد می‌کنید، با دقت نگاه کنید وقتی کودکان گریه می‌کنند فوراً به آنها رسیدگی می‌شود یا اینکه می‌گذارند همان‌طور گریه کنند. همچنین دو نشانهٔ قطعی ایده‌آل نبودن یک مهدکودک داشتن پرسنلی است که با بچه‌ها یا فقط و فقط به زبان کودکانه صحبت می‌کنند یا فریاد می‌زنند و با آنها با خشونت صحبت می‌کنند. بچه‌های بزرگ‌تر را هم نگاه کنید. وقتی کودکان سؤالی می‌پرسند آیا به آنها گوش داده می‌شود؟ آیا وقتی می‌خواهند به دستشویی بروند به آنها کمک می‌شود؟ پس یکی از ملاحظات اصلی شما باید این باشد که کودک تان توجهی را که نیاز دارد دریافت کند.

در میان تمام پیش‌نیازهای مهم برای انتخاب مهدکودک، داشتن یک برنامهٔ آموزشی که همهٔ زمینه‌های رشد و تکامل کودک یعنی زمینه‌های شناختی، عاطفی، زبانی، فیزیکی و اجتماعی را پرورش می‌دهد ضروری است. مهدکودک‌ها همچنین باید به طور منظم هر کودک را ارزیابی کنند و نتیجه را به والدینش گزارش کنند و تغذیه و سلامت خوب را تشویق کنند.

ادامه دارد...

منبع: سایت مادرشو