مصرف نکردن ویتامین‌های بارداری

یکی از مهمترین چیز‌هایی که مادران باید از همان ابتدای بارداری، حتی قبل از بارداری رعایت کنند، مصرف ویتامین‌های بارداری ست. ستون فقرات جنین در ماه‌های بین ۴ تا ۵ بارداری شکل می‌گیرد، یعنی درست زمانی که مادر متوجه وجود بارداری خود می‌شود. از این رو مصرف اسید فولیک در این دوران می‌تواند تفاوت‌های عمده‌ای در شکل گیری جنین ایجاد کند و به بیان دیگر روی ظاهر و رشد جنین موثر است.
 

روش‌های درمان باروری

روش‌های جدیدی که برای درمان باروری آمده است، هر روز موثرتر و پیشرفته‌تر می‌شوند. این روش‌ها به زنان نابارور شانس بارداری می‌دهد، اما استفاده از آن‌ها مضراتی را هم دارد و می‌تواند برای نوزاد خطراتی را به همراه داشته باشد. به عنوان مثال ممکن است که مادر دچار زایمان زودرس شود که در نهایت می‌تواند روی ظاهر نوزاد اثر بگذارد و حتی موجب نقصه‌هایی شود.
 

مصرف بیش از اندازه قند

اگرچه ممکن است که به دلیل ویار مادران در این دوران شیرین و شکلات زیادی مصرف کنند، اما مصرف بیش از حد این مواد نه تنها روی نوزاد تاثیر می‌گذارد، بلکه منجر به دیابت بارداری مادر نیز می‌شود. یکی از خطرات ناشی از دیابت بارداری تولد نوزاد با وزن زیاد، یعنی بیش از ۴.۵ کیلوگرم است. این وضعیت که ماکروزومیا نامیده می‌شود زمانی که خانمی دیابت بارداری داشته باشد دو برابر می‌شود. ماکروزومیا می‌تواند مشکلاتی را در طول زایمان هم برای مادر و هم برای کودک ایجاد کند.
 

توت فرنگی

طبق گفته‌های قدیمی، اگر مادر در دوران بارداری زیاد توت فرنگی مصرف کند، کودک دچار علامت ماه گرفتگی بر صورت می‌شود. بعضی دیگر می‌گویند که هندوانه نیز همان تاثیر را روی نوزاد دارد، اما محققان این موضوع را تایید نکردند؛ بنابراین اگر هم می‌خواهید که توت فرنگی یا هندوانه مصرف کنید، در آن زیاده روی نکنید.
 

مصرف زیاد ویتامین

برخی از مادران فکر می‌کنند که در دوران بارداری، هر چه بیشتر ویتامین مصرف کنند، بهتر است در صورتی که میزان ویتامین‌ها نیز باید متناسب با نیاز بدن مصرف شود. مثلا مصرف بیش از حد ویتامین آ، می‌تواند منجر به نقایص هنگام تولد شود. ویتامین آ در مواردی، چون شیر، تخم مرغ، میوه‌های تیره رنگ و سبزیجات وجود دارند، از این رو باید در مصرف آن‌ها محتاط باشید.
 

مانیکور، پدیکور

اگرچه مادران در دوران بارداری هم باید به زیبایی خود اهمیت دهند، اما باید محتاط باشند، زیرا برخی از لوازم آرایشی به دلیل مواد شیمیایی که دارند، می‌توانند برای نوزاد مضر باشند. به عنوان مثال لاک‌ها به دلیل وجود مواد شیمیایی، ممکن است که منجر به عفونت شوند. از این رو حتی اگر می‌خواهید در دوران بارداری به ناخن هایتان رسیدگی کنید، باید یک سالن مناسب پیدا کنید، تا جای ممکن از لوازم مانیکور پدیکور خودتان استفاده کنید یا این که از آرایشگرتان بخواهید تمام لوازم را به خوبی استریلیزه کند.
 

مواد شیمیایی

یکی دیگر از مواردی که ممکن است روی فرزند تاثیر منفی بگذارد، استفاده از مواد شیمایی در طول بارداری ست. از این رو مادران باید از مواد خطرناکی از رنگ‌های ساختمانی گرفته تا مواد شوینده و حتی دود و آلودگی هوا به شدت دوری کنند، در غیر این صورت بر ظاهر کودکشان تاثیر می‌گذارد.
 

کافئین

مقالات بسیاری در مورد این که کافئین برای سلامتی مفید است یا خیر منتشر شده است. اما به راستی این ماده انرژی زا در دوران بارداری چگونه باید مصرف شود؟ تحقیقات نشان داده مادرانی که روزانه بیش از ۲ فنجان قهوه مصرف می‌کنند، فرزندان کوچک تری دارند. علاوه بر آن، مصرف بیش از حد کافئین روی خلق و خوی مادر نیز تاثیری منفی می‌گذارد؛ بنابراین در مصرف آن نیز باید اعتدال به خرج داد.
 

پرتقال

پرتقال به دلیل ویتامین سی‌ای که دارد، برای هر فردی مفید است و سیستم ایمنی و به تبع سلامت کل بدن را بهبود می‌بخشد؛ بنابراین مادران باردار نیز باید این میوه را در برنامه روزانه خود جای دهند. با مصرف پرتقال نه تنها رنگ صورت مادر، بلکه نوزاد نیز روشن‌تر می‌شود. علاوه بر آن، کودک را نیز قوی‌تر و چهره او را زیباتر می‌کند.
 

ورزش

ورزش در دوران بارداری برای هر مادری واجب است. ورزش نه تنها روی جسم و قدرت جسمانی مادر تاثیر مثبت می‌گذارد، بلکه رشد نوزاد را نیز بهبود می‌بخشد. علاوه بر آن، یکی از توصیه‌هایی که پزشکان به مادران باردار می‌کنند، این است: «برای داشتن کودکی زیبا، هر روز پیاده روی کن.»
 

آجیل

آجیل همیشه به عنوان یکی از مقوی و سالم‌ترین اسنک‌ها معرفی شده است. این اسنک در دوران بارداری نیز به مادران توصیه می‌شود. در واقع این ماده غذایی نه تنها برای پوست مادر، که برای پوست نوزاد هم مفید است و علاوه بر زیبایی ظاهری، بر سلامت جسمی نیز موثر می‌باشد.
 

نور آفتاب

اگر چه مادران در دوران بارداری، به دلیل هورمون‌های ترشح شده، بیشتر در معرض آفتاب سوختگی قرار می‌گیرند، اما همچنان توصیه می‌شود که مادران هر از چند گاهی در معرض آفتاب قرار بگیرند تا بدن آن‌ها ویتامین دی لازم را جذب کند. همانطور که می‌دانید، ویتامین دی نیز روی سلامت و زیبایی نوزاد موثر است. علاوه بر آن، مانع از دیابت بارداری مادران و پره اکلامپسی می‌شود.

منبع: سایت برترین ها