چند دقیقه هر کودک را در تاریکی در آغوش بگیرید و کنارش دراز بکشید و به او بگویید چه‌قدر خوشبختید که والدین او هستید.
 

مقدمه

به عنوان والدین، راهنمایی کردن بچه‌ها و کمک کردن به آن‌ها در کارهای روزانه، بخشی از کار ماست. برخی از آن‌ها تعیین محدودیت‌ها، رد کردن خواسته‌ها و تصحیح رفتارها هستند. گاهی وقت‌ها ما آن‌قدر ماهر هستیم که کودک ما، راهنمایی ما را منفی برداشت نمی‌کند. البته ارتباط‌های عاشقانه و تایید کننده دیگر، تعادل مثبتی در رابطه ما با کودکان ایجاد می‌کنند. از این رو برقراری ارتباط قوی والدین با فرزندان نکته ای است که باید به آن توجه ویژه داشت.

تحقیقات نشان می‌دهند که برای حفظ یک رابطه سالم و خوب و ارتباط قوی والدین با فرزندان که می‌تواند تحت تاثیر مشکلات و نگرانی‌های زندگی روزانه قرار  بگیرد، برای هر تعامل منفی به حداقل پنج تعامل مثبت نیاز داریم. بنابراین زمانی که تعاملات مثبت ما کم باشد، تعادل ارتباط ما وارد محدوده خطر می‌شود. درست انگار که حساب بانکی‌مان خالی می‌شود. این‌جاست که بچه‌ها در مقابل راهنمایی‌های ما مقاومت می‌کنند و صاحب نگرش و فکر می‌شوند- چه دو ساله باشند و چه دوازده ساله.

به همین دلیل است که ایجاد عادت‌های روزانه برای پر کردن حساب ارتباط با بچه‌های‌مان اهمیت زیادی دارد. این‌جا ۲۰ روش عالی برای برقراری ارتباط قوی والدین با فرزندان را برای شما آورده‌ایم که می‌توانید امروز یا هر روز انجام دهید تا ارتباطی نزدیک‌تر با بچه‌های خود بسازید.
 

برقراری ارتباط قوی والدین با فرزندان


۱. زمانی که از خواب بیدار می‌شوند، هر کدام از آن‌ها را ۵ دقیقه در آغوش بگیرید.

۲. یک پیام عاشقانه نوشته و در جعبه ناهار او بگذارید.

۳. چند دقیقه بیشتر سر میز صبحانه در کنار کودک خود بنشینید و با هم درباره کارهایی که امروز می‌خواهید انجام دهید صحبت کنید.

۴. به جای این‌که برای انجام کارهای صبح سر او داد بزنید، تابلویی از عکس‌های او حین انجام هر کدام از وظایفش تهیه کنید و به او اجازه دهید تا مسئولیت کارهای خود را بر عهده بگیرد و شما فقط به روی او لبخند بزنید و به تابلو اشاره کنید و به او بگویید کار بعدی که باید انجام دهید چیست.

۵. زمانی که به سمت اتوبوس مدرسه می‌روید با هم لی لی کنید یا در ماشین آواز بخوانید.

۶. زمانی که برای خداحافظی او را در آغوش می‌گیرید، به او بگویید بی‌صبرانه منتظر هستید تا بعد از ظهر او را ببینید و اتفاق‌های آن روز را بشنوید. به یاد داشته باشید که به جای گفتن «بچه خوبی باش» به او بگویید « خوش باش»!

۷. در طول روز مراقب خودتان باشید. با این کار، بعد ازظهر، تمام و کمال در اختیار فرزندتان قرار دارید نه خسته و فرسوده.

۸. در انتهای روز زمانی که کودک‌‌تان سوار ماشین می‌شود، تلفن و موسیقی را خاموش کنید و به تعریف‌های خوب و بد او از روز گوش دهید.

۹. زمانی که کودکان با هم دعوا می‌کنند، حس شوخ طبعی خود را حفظ کنید، طرف هیچ کدام را نگرفته و به هر دو طرف گوش دهید و کمک کنید به یک راه حل دو سر برد برسند.

۱۰. زمانی که کودک خشمگین می‌شود چون ساندویچش را خوب برش نزده‌اید، ساندویچ جدید درست نکنید و به خودتان یادآوری کنید که خشم، نشانه ناراحتی است نه سرپیچی. نزدیک و مهربان بمانید تا او به اندازه کافی احساس امنیت کند که گریه کرده  و تمام نگرانی‌ها و ناراحتی‌های خود را خالی کند.

۱۱. زمانی که امتحان هجی کردن دارد، در کنارش باشید و او را تشویق کنید. این کار شما به مطالعه او کمک می‌کند.

۱۲. به لطیفه‌های او بخندید.

۱۳. ۱۵ دقیقه خاص را با هر کودک بگذرانید، کارهایی که می‌خواهد انجام دهید و او را پر از عشق کنید. زمانی که می‌خواهد با کوسن‌ها قلعه بسازد، به او اجازه دهید. اجازه دهید، مدیر باشد و به شما بگوید چه کار کنید.

۱۴. وقت شام، یک سوال جالب بپرسید و به هر کدام از بچه‌ها زمان بدهید تا جواب بدهند و دیگران بشنوند.

۱۵. قبل از حمام، جنگ بالش‌ داشته باشید.

۱۶. زمانی که  حتی با اصرارهای شما نمی‌خواهد بازی را قطع کند و به رختخواب برود، با او همدلی کنید.

۱۷. زمانی که درباره مشکلاتی که با همکلاسی‌هایش دارد صحبت می‌کند، با علاقه به داستان طولانی او گوش دهید و خیلی هیجان‌زده نشوید یا سعی نکنید همه چیز را درست کنید.

۱۸. ممکن است از به رخت خواب بردن او نا امید شوید که در این شرایط باید خودتان را آرام کنید. سپس دوباره با او ارتباط برقرار کرده و از این ارتباط گرم برای  خواباندن او استفاده کنید.

۱۹. از خواندن داستان قبل از خواب لذت ببرید.

۲۰. چند دقیقه هر کودک را در تاریکی در آغوش بگیرید و کنارش دراز بکشید و به او بگویید چه‌قدر خوشبختید که والدین او هستید.

وقت‌گیر است نه؟ بله. شما نمی‌توانید همه این کار را هر روز و برای هر کودک انجام دهید. بیشتر این کارها زمانی را به روز شما اضافه نمی‌کنند بلکه کمک می‌کنند زمان بهتر بگذرد. زمانی که عادت‌هایی این‌چنین را ایجاد می‌کنید، بچه‌ها بیشتر همکاری می‌کنند، کمتر دعوا می‌کنند و می‌خواهند که راهنمایی‌های شما را دنبال کنند. بنابراین زمانی که به سال‌های نوجوانی می‌رسند، به راحتی تحت تاثیر شما قرار می‌گیرند و حتی ممکن است از شما راهنمایی نیز بخواهند. و این خیلی بهتر از پول درون بانک است.

منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده -مژگان گوران