تمام کمدهای حاوی سموم، حتی آنهایی را که دور از دسترس کودک به نظر می‌رسند، با چفت ایمنی کودک یا قفل کودک ببندید.
 

مقدمه

کودکان خردسال هر چیزی را که روی زمین، میز، زیر مبل و هر جای دیگر می‌بینند توی دهان شان می‌گذارند و با همین کار است که دنیای اطراف شان را می‌شناسند؛ حتی بچه‌های بزرگ‌تر هم همیشه نمی‌دانند چه چیزهایی خطرناک است و چه چیزی بی‌خطر! به همین خاطر، هر ساله تعداد زیادی کودک دچار مسمومیت‌های مختلف می‌شوند. برای پیشگیری از این اتفاقات لازم است مواد سمی را بشناسید و آنها از دسترس کودک تان خارج کنید. همچنین بدانید که در صورت بلع، استنشاق یا لمس کردن مواد سمی توسط کودکان مان چه کاری باید انجام دهید. در این مطلب با این موارد آشنا خواهید شد.
 

سم‌ها و مواد خطرساز را بشناسید

محصولات سمی همه‌ جای خانه را یکی‌یکی بررسی کنید و هر چیزی را که در فضای باز و همچنین داخل کشوها، کمد و کابینت‌ها قرار دارد، فهرست کنید. سپس مطمئن شوید که همه‌ٔ سموم به وضوح برچسب خورده و از دسترس کودک کاملاً خارج شده‌اند. کارشناسان توصیه می‌کنند به آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام توجه خاصی داشته باشید. اینکه چه چیزی خطرناک است و چه چیزی نیست همیشه روشن و آشکار نیست و ممکن است مواد سمی جلوی چشم نباشند. اگر مطمئن نیستید محصولی مسموم است یا خیر، برچسب آن را بررسی کنید یا با مرکز کنترل مسمومیت تماس بگیرید.

برخی از مواد خطرناکی که معمولاً توسط کودکان زیر شش سال خورده می‌شود در زیر فهرست شده است:
_ آسپرین و مسکن‌های قوی‌
_ استامینوفن یا ایبوپروفن در دزهای بالا
_ روغن و پودر بچه یا محصولات مشابه
_ داروهای ضدسرفه و سرماخوردگی
_ ویتامین‌ها، به ویژه مکمل‌های آهن
_ الکل مخصوص درمان‌های مختلف پوست
_ باتری‌های دکمه‌ای ساعت و آهن‌رباها
_ برخی گیاهان خانگی، مثل برگ انجیری
_ محصولات آرایشی و بهداشتی، مانند دهان‌شویه، محصولات مراقبت از ناخن و محصولات موبر
_ رقیق‌کنندهٔ رنگ، پاک‌کنندهٔ رنگ، نفت سفید، بنزین فندک، ضدیخ و مایع شست‌وشوی شیشه‌ٔ خودرو
_ سموم دفع آفات و محصولات کنترل آفات مانند سوسک‌کش و مورچه‌کش، مرگ موش و اسپری دفع حشرات
_ محصولات پاک‌کننده‌ای مثل محلول لوله بازکن، پاک‌کنندهٔ اجاق گاز، پاک‌کننده‌های توالت و پولیش چوب و مبلمان
_ شوینده‌هایی مانند سفیدکننده، مایع دستشویی، مایع ظرفشویی و مایع لباسشویی
_ داروهایی مانند داروهای قلبی و فشار خون، داروهای ضدافسردگی، قرص‌های خواب‌آور، داروهای دیابت و داروهای پیوسته‌رهش

خیلی چیزهای دیگر وجود دارد که خودتان می‌توانید آنها را به فهرست تان اضافه و در مورد بودن آن در کجای خانه و چگونه نگهداری کردن از آنها تصمیم بگیرید.
 

خانه را ایمن‌سازی کنید

برای ایمن‌سازی خانه از مواد سمی هیچ‌وقت زود نیست، حتی قبل از تولد کودک تان، چون عجیب است که یک کودک چقدر سریع می‌تواند رسیدن به کمد و باز کردن قفل ایمنی کودک را یاد بگیرد. برای ایمن کردن خانه از سموم برای کودکان می‌توانید توصیه‌های زیر را بخوانید:
 
داروها و مواد خطرناک را در کابینت قفل‌‌‌شده بگذارید: 
تمام کمدهای حاوی سموم، حتی آنهایی را که دور از دسترس کودک به نظر می‌رسند، با چفت ایمنی کودک یا قفل کودک ببندید. داروها و مکمل‌ها را پس از استفاده سر جایشان بگذارید و دوباره قفل کنید، چون کودکان خردسال به راحتی یک صندلی را تا محل مخفی شما می‌کشند، با آن روی کانتر و سپس حتی یخچال می‌روند و در نهایت یک کمد یا کابینت را نزدیک سقف آشپزخانه را باز می‌کنند؛ تا چشم به هم بزنید فرزندتان ممکن است قادر به انجام چنین کاری باشد.
 
 دارو و مکمل را جلوی بچه‌ها نخورید: 
جلوی کودکان قرص و دارو نخورید یا آنها را از کابینت درنیاورید. کودکان با تقلید همه چیز را یاد می‌گیرند، بنابراین داروهایتان را زمانی بخورید که کودک نمی‌بیند. محض احتیاط، به کودک خود بیاموزید قبل از آنکه از یک بزرگسال سؤال کند، چیزی نخورد.
 
به کودک نگویید دارو آب‌نبات یا شکلات است: 
هرگز به دارو با عنوان آب‌نبات اشاره نکنید، حتی اگر می‌خواهید کودک بی‌میل به خوردن استامینوفن بچه‌ها یا یک شربت آنتی‌بیوتیک طعم‌دار تشویق کنید؛ این فکر را به کودک خود القا نکنید که دارو خوردنی خوشمزه است.
 
دارو و سم را از ظرف خودش خارج نکنید: 
داروها، سموم دفع آفات و مواد شوینده را در ظروف اصلی خود نگه دارید. هرگز محصولات مسموم‌کننده یا سمی را در ظروف بدون برچسب یا درون ظروفی که قبلاً برای مواد غذایی یا هر چیز دیگری استفاده شده‌اند نریزید. موارد مسمومیت بسیار زیادی وجود داشته که یک مایع سمی مثل ضدیخ با شیر یا آب‌میوه اشتباه گرفته شده است.

ادامه دارد...

منبع: سایت مادرشو