فکر نکنید حالا که در زمستان می‌خواهید او را حمام کنید باید آب داغ باشد. پوست نوزاد بسیار حساس است و دمای بدن او خیلی زود بالا می‌رود.
 

قدم به قدم حمام کردن نوزاد در زمستان

۱. از قبل همه چیز را آماده کنید
قبل از هر چیز باید بدانید که حمام کردن نوزادان بیش از سه ‌بار در هفته توصیه نمی‌شود. حتی برخی کارشناسان کودک یک بار حمام کردن کودک در طول هفته را کافی می‌دانند. دلیل این مسئله این است که پوست نوزاد با حمام کردن زیاد خشک می‌شود و ممکن است او را اذیت کند. بهتر است یک روز ثابت را در هفته برای حمام کردن نوزاد در نظر بگیرید و از قبل تمام وسایل مورد نیاز برای حمام بچه را آماده کنید. ممکن است بخواهید نوزاد را در سینک ظرف‌شویی یا در وان مخصوص نوزاد بشویید. مهم این است که صابون نوزاد، حوله، یک پوشک تمیز و لباس‌هایش نزدیک دست تان باشد و حتماً دمای اتاق یا حمام برای نوزاد مناسب شود.
 
۲. دمای مناسبی برای آب انتخاب کنید
فکر نکنید حالا که در زمستان می‌خواهید او را حمام کنید باید آب داغ باشد. پوست نوزاد بسیار حساس است و دمای بدن او خیلی زود بالا می‌رود. پس دمای مناسب برای آب را پیدا کنید. برای این کار سینک یا وان را به اندازهٔ آرنج تا مچ دست خودتان پر از آب گرم کنید. اگر از دماسنج استفاده می‌کنید، دمای حدود ۳۵ درجه با این شرط که اتاق به اندازه کافی گرم باشد، مناسب است.
 
۳. لباس‌های نوزاد را به مرور دربیاورید
اگر برایتان ممکن است نوزاد را با لباس به حمام ببرید، می‌توانید میز تعویض پوشک را آنجا بگذارید و با کمک همسرتان به مرور لباس‌های او را درآورید. اگر نوزاد گریه کرد، اول پوشک را در بیاورید و آرام پاهایش را در آب بگذارید. بعد که کمی آرام شد و در آب احساس امنیت پیدا کرد به مرور تمام بدنش را خیس کنید.
 
۴. مداوم روی بدنش آب بریزید
برای اینکه نوزاد را وارد آب کنید بهترین راه این است که پاهایش را اول با آب آشنا کنید. برای این‌ کار باید با دست دیگرتان سر و گردن او را نگه دارید تا حالت خودش را از دست ندهد. با آرامش آب را به بدنش بریزید و تا انتهای حمام این‌ کار را تکرار کنید تا احساس سرما نکند.
 
۵. شست‌وشو را شروع کنید
برای شستن نوزاد به یک صابون ملایم مناسب پوست او و یک لیف نرم مناسب احتیاج دارید. او را با لیف یا با دست تان از بالای گردن به پایین بشویید. سپس سر او را به آرامی با دست یا همان لیف نرم آرام بشویید و صورت و گوش‌هایش را تمیز کنید. اگر ترشحات سفت در چشم یا گوش‌هایش جمع شده، چند بار آب بریزید تا کمی نرم شود. سعی نکنید با ناخن آنها را جدا کنید. بعد از آب کشیدن سر و بدن بین پاهای او را تمیز کنید و یادتان باشد که مکرراً روی بدنش آب بریزید تا احساس سرما نکند.
 
۶. حمام را تمام کنید
بعد از این‌که بچه را به طور کامل آب کشیدید، وقت آن است که او را خشک کنید. یادتان باشد که حمام نباید خیلی طولانی باشد. زیرا هم آب به مرور سرد می‌شود و هم پوست بدن او خشک می‌شود. نوزاد را با آرامش و احتیاط از آب خارج کنید. یادتان باشد که برای سر نخوردن بچه دست تان را بین ران‌هایش قرار دهید و سر گردن او را نگه‌دارید. ایدهٔ خیلی خوبی است که از شخص دیگری کمک بگیرید و وقتی شما بچه را بیرون می‌آورید او حولهٔ گرم و خشک را دورش بچید.
 
۷. لباس‌هایش را بپوشانید
کودک را در حولهٔ نرم بگذارید و او را خشک کنید. اگر پوست او هنوز پوسته پوسته می‌شود، می‌توانید از یک لوسیون مناسب استفاده کنید. اما معمولاً این پوسته‌ها، پوست‌های مرده‌اند و به مرور از بین می‌رود و نشانهٔ خشکی پوست نیست. سپس لباس‌های نوزاد را بپوشانید و سر خوشبوی او را ببوسید و اجازه دهید که استراحت کند.

منبع: سایت مادرشو