خستگی و ضعف در سه ماهه اول بارداری طبیعی است و سپس در ماه های آخر بارداری این خستگی مشاهده می شود.
 

هفته هشتم بارداری: کودک شما چگونه تغییر می کند؟

دنبالچه جنینی او در حال ناپدید شدن است و پلک های او تقریبا به طور کامل چشم هایش را می پوشانند. هرچند هنوز هم پرده نازکی بین انگشت های پا و دست او وجود دارد، اما این انگشت ها در حال بزرگ شدن هستند. بازوهای او بزرگتر شده اند و دست های او از مچ خم شده و به طرف قلبش قرار گرفته اند. مفصل زانوهای او شکل گرفته اند و احتمالا پاهایش به اندازه ای بزرگ شده اند که بتوانند در جلوی بدن او به یکدیگر برخورد کنند.

با صاف شدن بدن، سر او صاف تر و عمودی تر می ایستد. مجاری تنفسی از حلق تا بخش های ریه در حال رشد او کشیده شده اند. هر کدام از سلول های عصبی مغز او هم شاخه هایی ایجاد می کنند تا با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و اعصاب ابتدایی را ایجاد کنند. هرچند ممکن است شما دائما درباره جنسیت کودک خود فکر کنید، اما اندام های تناسلی او آنقدر رشد نکرده اند که جنسیت او را نشان دهند.
 
به طور کلی، تغییرات جالب زیر در بدن او ایجاد می‌شود:
 
چشم‌ها:
در این هفته چشمان یکی از مشخص‌ترین قسمت‌های بدن او هستند که در صورت او جای گرفته‌اند. علاوه بر این، شبکیه چشم او در حال حاضر حاوی رنگدانه است.
 
گوش‌ها:
رشد گوش خارجی او در این زمان کامل شده است.
 
صورت:
لب بالایی و بینی او شکل گرفته است. استخوان سقف دهان او نیز تشکیل شده است.
 
قلب: 
قلب او در این زمان 150 مرتبه در دقیقه می‌زند.
 
اندام‌های بدن: 
رشد اندام‌های بدن ادامه می‌یابد و بازوها و پاها بلندتر می‌شوند و برجستگی‌های انگشتان دست و پا بیش از پیش خود را نشان می‌دهند.
 
بدن:
سر برجسته‌تر می‌شود و گرد می‌شود. اندام او کم‌کم از حالت خمیدگی در می‌آید و صاف می‌شود. لوله‌های عصبی او کاملا شکل می‌گیرند و برخی غضروف‌ها به استخوان تبدیل می‌شوند.
 
شکم/لگن:
روده‌ها از بند ناف حرکت می‌کند و به سمت بدن می‌رود ولی با آنکه غدد جنسی او مشخص شده‌اند اما همچنان اندام تناسلی او شکل نگرفته‌اند.
 

هفته هشتم بارداری: کودک شما چقدر بزرگ شده است؟

در ماه دوم بارداری، اندام های فرزند شما در اندازه خیلی کوچک در کیسه زرد گنجانده شده است که از بالای سر تا پایین بدن جنین در آن دیده می شود و در حال حاضر قابل اندازه گیری دقیق تری خواهد بود. اندازه جنین در هفته هشتم بارداری، 1.6 سانتی متر در حدود اندازه یک لوبیا قرمز است.
 

هفته هشتم بارداری و تغییرات در بدن مادر

وزن شما چندان افزایش پیدا نکرده است، اما مسلما برخی اندام های شما (مثل سینه ها) در حال رشد هستند. هم چنین ممکن است اندازه دور کمر شما نیز افزایش یابد. تغییر دیگری که چندان واضح نیست، افزایش حجم خون شماست؛ در اواخر دوران حاملگی، حجم خون شما 40 تا 50 درصد بیشتر از حالت عادی خواهد بود تا نیازهای کودک تان را برآورده کند. با افزایش حجم خون، نیاز بدن شما به آهن نیز افزایش پیدا می کند. ویتامین های روزانه را به طور مرتب مصرف کنید تا مطمئن شوید که آهن اضافی مورد نیاز را مصرف کرده و دچار کم خونی نخواهید شد.
 

علائم هفته هشتم بارداری

1- تهوع :
برای مقابله با حالت تهوع چند راهکار ساده وجود دارد که می توانند مفید واقع شوند. از جمله این که:
_ صبح ها قبل از بلند شدن از تخت یک چیز شیرین بخورید.
_ سعی کنید در طی روز وعده‌های غذایی خود را کوچک تر اما تعداد آن را بیش تر نمایید و از خوردن وعده‌های سنگین و زیاد پرهیز نمایید.

خوشبختانه حالت تهوع تا سه ماهه دوم از بین خواهد رفت.
 
2- گودی کمر :
اکنون به علت تغییر ثقل، گودی کمرتان پر شده است. برای راحت بودن بدن تان در هنگام نشستن از بالشتک های طبی که گودی کمر را پر می کند استفاده کنید و یا یک بالش کوچک هنگام خوابیدن زیر زانو خود بگذارید. از کفش پاشنه بلند  نیز استفاده نکنید.
 
3- بزرگ شدن سینه ها:
نوک سینه‌های تان حساس‌ تر و بزرگ‌ تر شده است. نگران این موضوع نباشید. سینه های شما تحت تاثیر هورمون های بارداری، برای آماده شدن برای شیردهی مناسب است.
 
4- درد ناحیه شکم و پهلوها:
با بزرگ‌شدن تدریجی رحم، شما ممکن است احساس درد در ناحیه شکم یا پهلو داشته باشید. برخی خانم‌ها در این دوران انقباضاتی را در رحم احساس می‌کنند اگر شما هم این انقباضات را حس می‌کنید نگران نباشید کاملا طبیعی است.
 
5- خستگی و کسلی:
خستگی و ضعف در سه ماهه اول بارداری طبیعی است و سپس در ماه های آخر بارداری این خستگی مشاهده می شود. نوسانات هورمونی در طول بارداری نقش مهمی در افزایش خستگی و ضعف ایفا می کنند. افزایش چشم گیر پروژسترون خون نیز باعث خستگی می شود. بارداری همراه با افزایش ادرار می باشد؛ بنابراین در طول شب چند بار دستشویی می روید. حالت تهوع و استفراغ نیز باعث کاهش انرژی بدن می شود و در انتهای روز حس می کنید مدت زیادی دویده اید.

عوارض دیگر: از جمله واریس، خونریزی لثه و خفقان بینی. برای جلوگیری از واریس از ایستادن به مدت طولانی پرهیز کنید. برای درمان خونریزی لثه درهنگام مسواک زدن به دندان های تان فشار وارد نکنید.

ادامه دارد...

منبع: سایت دکتر سلام