مراقبت های هفته سی و نهم بارداری (بخش اول)
شما مادر باردار عزیز توانسته اید با صبوری مشکلات بارداری را سپری کنید و اکنون هفته های آخر بارداری خود را می گذرانید. اکنون شما در هفته سی و نهم بارداری و در یک قدمی تولد نوزاد کوچک تان هستید. به عنوان آخرین هفته ها لازم است با مراقبت ها و توصیه های هفته سی و نهم بارداری آشنا باشید تا هفته های آخر را هم به سلامت سپری کنید. با همراه باشید.
استرس احساسی همراه با فشارهای فیزیکی در بارداری باعث خستگی مادر می شود. اما اگر دائم این احساس را دارید با پزشک تماس بگیرید.
وضعیت جنین در هفته سی و نهم بارداری
شکم جنین در هفته 39 بارداری بزرگ و گرد شده. فرزند شما در لحظات آخر زندگی شکمی میباشد. او در اثر افزایش قد و وزن، فضایی برای تکان خوردن ندارد. شاید او اکنون دیگر به حالت پیش از تولد قرار گرفته باشد. مغز جزء آخرین اعضا است که به رشد کامل میرسد اما این عضو هم به زودی تکمیل شده و نورونهای آن شروع به فعالیت میکنند.
بدن شما در هفته سی و نهم بارداری
ممکن است پزشک هر هفته با شما تماس بگیرد و علائم درد زایمان را از شما بپرسد. پزشک علاوه بر سونوگرافی، دهانه رحم را بررسی می کند تا ببیند دهانه رحم رقیق شده است یا خیر. همچنین در صورتی که دهانه رحم نرم شده باشد بافتش مشابه بافت گونه شما شده است.
علائم طبیعی بدن مادر در هفته سی و نهم بارداری
ممکن است دردهایی را در هفته 39 بارداری در کشاله ران یا پشت ساق پا احساس کنید که آن دردها نشانه قرارگیری سر کودک به لگن یا حرکت او بر روی عضلات کف لگن باشد.
1- افزایش انقباضات براکستون هیکس:
از سه ماهه دوم بارداری به بعد عضلات رحم شروع به انقباض می کنند. در ابتدا این انقباضات قابل توجه نیست اما با نزدیک شدن به زمان زایمان، تعداد انقباضات و شدت آن ها افزایش می یابد. گاهی این انقضباتات با نظم و ریتمیک هستند و به یکدیگر نزدیک می شوند به شکلی شما فکر می کنید زمان زایمان نزدیک است. اما انقباضات اصلی با گذشت زمان طولانی تر و شدیدتر می شوند و با علائم دیگر زایمان همراه هستند. حتی اگر سایر علائم زایمان را مشاهده نکردید اما با گذشت زمان انقباضات افزایش یافتند یا جنین به شکل عجیبی بی تحرک شد، با پزشک تماس بگیرید.
2- ناراحتی در اطراف منطقه لگن:
اگر جنین به داخل منطقه لگن وارد شود به اندام های داخلی مانند مثانه و لگن فشار وارد می کند. در این حالت در قسمت پایین شکم احساس ناراحتی خواهید داشت. گاهی دردی مشابه تیر کشیدن در منطقه لگن تجربه می کنید که به خاطر چرخیدن سر جنین است.
3- درد و ناراحتی های عمومی:
استرس احساسی همراه با فشارهای فیزیکی در بارداری باعث خستگی مادر می شود. اما اگر دائم این احساس را دارید با پزشک تماس بگیرید. این تغییرات ممکن است به خاطر کم خونی یا کم خوابی باشد. اما در برخی موارد این تغییرات و خستگی به خاطر نزدیک شدن به زایمان است.
4- ترشحات واژن:
اگر تا بحال ترشح واژن نداشته اید این هفته خواهید داشت. این ترشحات ممکن است یک دفعه خارج شوند یا به صورت کم کم خارج شوند. این ترشحات سفید رنگ هستند و گاهی همراه با خون می باشند. در واقع این نشانه اولیه زایمان است. اما منتظر بمانید زمان جمع کردن وسیله ها و بستری نیست. گاهی اوقات ترشحات واژن پیش از زایمان دیده می شوند اما گاهی یک یا دو روز بعد از ترشحات واژن درد زایمان شروع می شود. گاهی نیز ترشحات با ادرار خارج می شود و شما اصلا متوجه آن ها نمی شوید.
زایمان به چه صورت است؟
هیچ دو زایمانی شبیه هم نیستند. اما به طور کلی زایمان در سه فاز انجام می شود:
درد زایمان زودرس و فعال:
این درد در حالتی به سراغ شما می آید که دهانه رحم رقیق شده باشد. در این حالت ترشحات قهوه ای از واژن خارج می شود که همراه با خون است. ترشحات واژن همراه با انقباضی دردناک است که حدود سی تا نود ثانیه طول می کشد. هنگامی که خانم وارد فار درد فعال می شود انقباضات شدیدتر، طولانی تر، نزدیک به هم تر و قوی تر می شوند. دهانه رحم در این حالت گشاد می شود و به ده سانتی متر می رسد. برخی خانم ها از پادرد می نالند و برخی دیگر از حالت تهوع. گاهی در این مرحله کیسه آب پاره می شود. برای خانم هایی که زایمان اول شان است درد فعال حدود هشت ساعت طول می کشد. اما برای خانم هایی که قبلا زایمان از واژن داشته اند، درد فعال زیاد طول نمی کشد. پزشک توصیه می کند در این حالت فشار وارد کنید. در این حالت دهانه رحم به خوبی گشاد نشده است و فشار باعث می شود دهانه رحم ورم کند.
فاز دوم:
فاز دوم از چند دقیقه تا چند ساعت طول می کشد. پزشک از شما می خواهد بعد از هر انقباض فشار وارد کنید تا سرعت فرایند افزایش یابد. اما گاهی نیز پزشک می خواهد فشار را آرام وارد کنید یا فشار وارد نکنید. این مسئله باعث می شود ماهیچه های واژن به صورت طبیعی کشیده شوند و در اثر فشار پاره نشوند. در این حالت جنین به آرامی از کانال تولد عبور می کند. بعد از این که سر جنین خارج شد پزشک از آزاد بودن بند ناف مطمئن می شود تا بتواند سایر بدن جنین را بیرون بکشد.
فاز سوم:
فاز سوم حدود پنج تا سی دقیقه طول می کشد و این زمان به خروج جفت از بدن بستگی دارد. پزشک باید از تحت کنترل بودن خونریزی نیز مطمئن شود. پزشک از شما می خواهد برای بار آخر فشار وارد کنید تا جفت از بدن خارج شود. نهایتا پزشک قرصی برای کاهش خونریزی به شما می دهد.
ادامه دارد...
منبع: سایت دکتر سلام
ادامه دارد...
منبع: سایت دکتر سلام
سبک زندگی مرتبط
تازه های سبک زندگی
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}