یکی از عمده‌ترین دلایل مرگ و میر زود ماهی‌های قرمز پس از خرید؛ این است که در هنگام خرید، ماهی بیمار و یا آسیب دیده را خریداری می‌کنند.
 

اشتباه رایج در نگهداری از ماهی قرمز عید  

بی توجهی به تغییر غلظت آب
همان طور که پیش از این گفته شده است؛ عواملی چون آمونیاک و نیترات موجود در مدفوع ماهی قرمز می‌تواند غلظت آب را تغییر دهد. همچنین این عوامل باعث گرم شدن آب نیز می‌شود و این گرم شدن آب تاثیرات نامطلوبی روی ماهی‌های قرمز خواهد داشت. شما با به موقع عوض کردن آب آکواریوم و یا هر ظرف دیگر، مدت زمان زنده ماندن ماهی‌های قرمز را افزایش دهید. شما حتی با یک نگاه چشمی می‌توانید به کیفیت آب پی ببرید، هر چقدر آب زلال‌تر و شفاف‌تر باشد به نفع ماهی قرمزتان خواهد بود.
 
استفاده از آب شیر (آب شهر) به صورت نامناسب
شاید مصرف آب شیر خانگی برای ما مشکلی ایجاد نکند، اما ماهی‌های قرمز به مواد شیمیایی موجود در آب شهر که معمولا برای ضد عفونی کردن آب به آن اضافه می‌شود، حساسیت دارند. بنابراین در صورت امکان آب شهر را به کمک برخی تصیفه کننده‌ها، عاری از مواد شیمیایی کنید تا این آب تصفیه شده ضرر کمتری را متوجه ماهی‌های قرمز کند.
 
استفاده نکردن از فیلتر
وقتی شما ماهی‌های قرمز را درون تنگ‌های شیشه‌ای قرار می‌دهید، بدون شک دیگر جایی برای قرار دادن فیلتر، دورن آن نیست. نباید از یاد ببرید که فیلتر درون آب می‌تواند سلامت آب را برای زندگی کردن ماهی‌ها تضمین کند. شما با انتقال ماهی قرمز درون یک ظرف بزرگتر و یا یک آکواریوم امکان نصب فیلتر درون آن را نیز بدست می‌آورید و این کار در طولانی‌تر شدن عمر ماهی‌های قرمز موثر خواهد بود. از یاد نبرید تنها وجود آکواریوم بزرگ برای بقای ماهی قرمز کافی نیست، شما باید به طور مرتب شن‌ها، فیلتر و هواساز درون آکواریوم و حتی جداره داخلی آن را به خوبی تمیز کنید تا آلودگی‌ها باعث نابودی ماهی‌های قرمز نشوند.
 
هم زیستی ماهی‌های ناسازگار با ماهی‌های قرمز
از یاد نبرید بسیاری از ماهی‌های آکواریومی، سازگاری و همزیستی با ماهی قرمز را ندارند. این گونه ماهی‌ها می‌توانند باعث مرگ ماهی قرمز شوند. از این رو تا مطمئن نشدید به هیچ عنوان ماهی قرمز را با دیگر ماهی‌های آکواریومی درون یک آکواریوم قرار ندهید. چرا که این عامل می‌تواند آلودگی‌هایی را از ماهیان دیگر به ماهی قرمز منتقل کند. دیده شده است که برخی بیماری‌ها در یک موجود تاثیری ندارد، ولی همان بیماری باعث تلف شدن نوع دیگر از موجودات زنده می‌شود.
 
خرید ماهی‌های بیمار و آسیب دیده
یکی از عمده‌ترین دلایل مرگ و میر زود ماهی‌های قرمز پس از خرید؛ این است که در هنگام خرید، ماهی بیمار و یا آسیب دیده را خریداری می‌کنند. توجه داشته باشید شاید در هنگام خرید ماهی‌های قرمز این نکته کاملا مشهود نباشد، اما پس از چند روز از خریداری آن‌ها علائم بیماری هویدا می‌شود. برای اینکه ماهی آسیب دیده نخرید یک روش آسان در پیش دارید؛ فقط کافی است به ظاهر ماهی توجه کنید. البته از خرید ماهی‌هایی که خیلی آرام شنا می‌کنند، جدا خودداری کنید. شاید در هنگام حمل و نقل این گونه ماهی‌ها از درون دچار آسیب دیدگی شده باشند که در ظاهر قابل شناسایی نباشد.

یک نکته بسیار مهم درباره نخریدن ماهی‌های بیمار این است که اگر فروشنده از یک ظرف بزرگ، ماهی قرمزی برای شما انتخاب می‌کند، دقت کنید ماهی قرمز بیمار و یا مرده‌ای درون آب و یا روی آب نباشد. این نکته می‌تواند دلیلی بر آلوده بودن ظرفی باشد که ماهی درون آن نگهداری شده است. در نتیجه شما با خریداری یک ماهی به ظاهر سالم پس از چند روز با یک ماهی بیمار روبه‌رو می‌شوید؛ که این بیماری ممکن است پس از گذشت چند روز باعث مرگ ماهی قرمز شود. 
 
اضافه کردن ماهی جدید خریداری شده به آکواریوم و یا مخزن ماهی‌ها
به هیچ عنوان ماهی تازه خریداری شده را درون آکواریومی که ماهی‌های دیگر درون آن زندگی می‌کنند، قرار ندهید شاید این ماهی تازه خریداری شده بیماری خاصی داشته باشد که پس از گذشت چند روز مشخص شود. از این رو سعی کنید ماهی تازه خریداری شده را به مدت چند روز درون یک ظرف به صورت جداگانه نگهداری کنید تا در صورت بیمار بودن شما مطمئن شوید که ماهی‌های درون آکواریوم‌تان به این بیماری دچار نمی‌شوند. معمولا طول دوره قرنطینه بین دو الی سه هفته است. در این مدت اگر ماهی شما از قبل مریض باشد، مشکلات خود را بروز می‌دهد.  
 
استفاده نکردن از یک فیلتر مناسب
همانطور که قبلا گفته شد؛ ماهی قرمز مدفوع زیادی تولید می‌کند. از این رو وجود یک فیلتر مناسب درون آب برای بقای ماهی‌های قرمز بسیار ضروری است. استفاده از فیلتر باعث می‌شود تا باکتری‌های موجود در آب توسط اسفنج‌های موجود در فیلتر جذب شوند و با این روش از آلوده شدن آب توسط این باکتری‌های جلوگیری می‌شود. یک نکته مهم در استفاده از فیلتر این است که آن‌ها باید توانایی صاف کردن آب را داشته باشند و در ضمن هر فیلتری حجم مشخصی از آب را می‌تواند فیلتر کند. اگر شما از یک فیلتر کوچک برای آکواریوم خود استفاده کنید، بی‌شک کارایی مناسب از فیلتر مورد نظر دریافت نخواهید کرد. پس قبل از خریداری فیلتر حتما حجم آب آکواریوم مورد نظرتان را با ظرفیت فیلتری که قرار است بخرید، بسنجید.

منبع: سایت فردانیوز