مقدمه

امروزه با شیوع ویروس کووید 19 در سرتاسر جهان، ممکن است بسیاری از مردم در این روزها و روزهای آتی به این بیماری مبتلا شوند. در بیشتر مواقع پس از ابتلا، تنها کاری که لازم است انجام دهید، قرینطه کردن خود در خانه و پیروی از دستورات پزشک است.
 
همانطور که بارها شنیده اید این بیماری در بیش از 80 درصد موارد، نسبتاً خفیف بوده و افراد مبتلا نیازی به بستری شدن در بیمارستان نخواهند داشت. بنابراین اگر شما نیز جزء این دسته از افراد هستید، اطمینان داشته باشید که با ماندن در خانه هم خودتان زودتر درمان می شوید و هم چرخه ابتلا به این بیماری را در جامعه کندتر خواهید کرد.
 
روش ها و گام هایی ساده وجود دارد که پس از ابتلا به بیماری کووید 19 (البته در موارد خفیف تا متوسط) می توانید به کمک آن ها دوره درمانی خود را به خوبی پشت سر گذاشته و به زنگی عادی و روزمره خود بازگردید.
 

یک برنامه و نقشه عملیاتی برای خود ترسیم کنید!

 وقتی مشخص شد به کرونا یا همان کووید 19 مبتلا هستید، لازم است خود را برای روزهای قرنطینه آماده کنید.
 
قبل از هر چیز باید اطمینان یابید که همه موارد لازم برای این روزها را تهیه کرده اند. اگر تنها هستید، بهتر است برای حدود 2 تا 4 هفته، مواد غذایی، صابون، شامپو، مواد ضد عفونی کننده و ... را به اندازه کافی بخرید و در خانه داشته باشید تا دیگر نیازی نباشد از خانه خارج شوید.
 
سعی کنید مواد غذاییِ با ماندگاری بالا مانند برنج، سیب زمینی، حبوبات، نان های خشک، سوپ های آماده طبخ و سبزیجات فریز شده، تهیه کنید. اگر حیوان خانگی دارید، بهتر است به فکر غذای آن هم باشید.
 
البته میوه و سبزیجات تازه نیز برای حفظ سلامتی و بهبود سریع تر شما ضروری خواهند بود. میوه و سبزیجات تازه حاوی مواد مغذی بسیار مهم و ضروری هستند که البته مصرف آن ها نیز دشوار نیست.
 

اقلام ضروری برای روزهای قرنطینه خانگی

غیر از مواردی که در بالا به صورت مختصر به آن ها اشاره کردیم، برخی اقلام دیگر را نیز خدمت شما خواننده عزیز راسخون بیان می کنیم.
 
آب بهداشتی و کافی
اطمینان به دستیابی به آب بهداشتی و البته کافی، از ضروری ترین اقلامی است که پس از مواجهه با کرونا (کووید 19) و تصمیم به قرنطینه خانگی، به آن نیاز خواهید داشت.
 
کووید 19 یک بیماری ویروسی مانند بیشتر بیماری های ویروسی است و درمان آن تا حد زیادی به رسیدگی کامل به بدن و رفع نیازهای آن بستگی دارد. بنابراین لازم است آب بدن خود را کاملاً تأمین نمایید، پس تا می توانید مایعات بنوشید. مصرف مایعات در مواردی که تب بالایی دارید، از ضرورت بیشتری برخوردار است.
 
علائم کووید 19، مانند تب، سرفه، اسهال و تهوع، می توانند موجب از دست رفتن آب بدن شوند و اگر این کمبود جبران نشود، بدن نمی تواند در برابر بیماری مقابله کند. وقتی آب بدن تأمین شود، مخاط بینی نیز از بین نخواهد رفت و دچار خشکی بینی نخواهید شد. همین موضوع باعث خواهد در هنگام سرفه، عطسه و حتی نفس کشیدن، کمتر اذیت شوید. از سویی رطوبت به بهبود مخاط آسیب دیده کمک می کند تا از ورود بیشتر باکتری ها به بدن پیشگیری شود.
 
بهترین آب برای شما، آب شیر است. می توانید همیشه یک بطری از آب شیر را در کنار خود داشته باشید و مرتب از آن بنوشید. توصیه پزشکان این است که مردها روزانه 3.7 لیتر مایعات بنوشند و این عدد برای خانم ها 2.7 لیتر است. البته این مقدار برای افراد سالم است و بیماران باید بیش از این ها مایعات بنوشند. توجه نمایید که 20 درصد آب مورد نیاز بدن نیز از طریق غذاها دریافت می شود.
 
در موارد اندکی که اسهال و استفراغ از علائم کووید 19 باشد، قطعاً بدن فرد به آب بیشتری نیاز خواهد داشت و بهتر است از محلول هایی مانند ORC نیز استفاده شود.
 
داروهای مسکن
مفیدترین دارو در دوران نقاهت، دارویی است که تب، سردرد و بدن درد را کاهش دهد. داروی استامینوفن ساده، یکی از بهترین گزینه ها محسوب می شود.
 
برخی افراد نیز برای تسکین دردها و تب خود از داروی ایبوپروفن استفاده می کنند، اما برخی متخصصان در مورد مصرف این دارو در زمان ابتلا به کووید 19، هشدارهایی داده اند، بنابراین بهتر است از این دارو استفاده نشود.
 
مصرف 650 میلی گرم استامینوفن هر 4 تا 6 ساعت می تواند برای بیشتر افراد بالغ، دوز مناسبی باشد. سعی کنید در کنار مصرف استامینوفن، با پاشویه و کمپرس سرد، دمای بدن خود را پایین آورید.
 
دستمال کاغذی
قطراتی که با سرفه و عطسه از دهان فرد خارج می شوند، از اصلی ترین روش های انتشار بیماری کووید 19 محسوب می شوند.
 
بنابراین سعی کنید به مقدار کافی دستمال کاغذی تهیه کنید تا از ابتلای دیگر افراد خانواده پیشگیری کنید.
 
داروهای درمان سرفه
بیشتر افرادی که به بیماری کووید 19 مبتلا می شوند، سرفه های سختی را تجربه می کنند. اگر به بیماری آسم و یا هر بیماری تنفسی دیگری مبتلا هستید، لازم است حتماً مصرف داروهای مختص به بیماری خود را ادامه دهید و در صورت ابتلا به کووید 19، پزشک خود را از بیماری و دراهای مصرفی خود، مطلع کنید.
 
داروهای گیاهی سرفه که حاوی عسل نیز هستند می توانند گزینه ای مناسب برای تسکین سرفه های خشک باشند. در بازار دارویی ایران شربت های زوفای حاوی عسل، یکی از بهترین گزینه های درمانی سرفه محسوب می شوند.
 
داروهای تجویزی
اگر به یک بیماری مزمن مانند آسم، دیابت، فشار خون بالا و ... مبتلا هستید، لازم است قبل از اینکه اقدام به قرنطینه نمودن خود نمایید، داروهای مورد نیاز خود را تأمین کنید تا دچار مشکل نشوید. کنترل قند و فشار خون می تواند از آسیب های جدی در اثر ابتلا به کرونا، پیشگیری نماید.
 
روی
این روزها روی به یکی از مشهورترین توصیه ها برای کاهش علائم کرونا تبدیل شده است. اگرچه هیچ دلیل علمی بر تأثیر روی بر پیشگیری و درمان کووید 19 وجود ندارد، اما تحقیقات نشان داده اند که روی، دارای ویژگی های ضد ویروسی است و می تواند از تکثیر ویروس های خانواده کرونا، جلوگیری کند. البته بهتر است در مورد مصرف روی حتما با پزشک خود مشورت کنید.
 
ویتامین C
مصرف ویتامین C می تواند سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند. پزشکان توصیه می کنند برای تقویت توان دفاعی بدن بهتر است روزانه 1 تا 3 گرم ویتامین C مصرف کنید. علاوه بر مکمل های ویتامین C (قرص جوشان و قرص های مکیدنی) بسیاری از میوه ها و سبزیجات تازه، حاوی این ویتامین مفید هستند.
 
داروهای گیاهی مانند زردچوبه و زنجبیل
زردچوبه و زنجبیل، هر دو داری ویژگی های ضد التهابی بوده و سرشار از آنتی اکسیدان های مفید هستند. علاوه بر این، زنجبیل سرشار از ترکیباتی است که می تواند با سرماخوردگی مقابله نموده و ناراحتی های گوارشی را تسکین دهد. همچنین زردچوبه حاوی صدها ترکیب شیمیایی مفید است و یک مسکن قوی محسوب می شود. از این دو گیاه طبیعی می توانید برای تسکین دردها و بهبود سریع تر بیماری خود بهره ببرید.
 
تب سنج
اگر به کووید 19 مبتلا شده اید، لازم است دمای بدن خود را روزی دو مرتبه چک کنید.
 
همانطور که می دانید یکی از علائم ابتلا به بیماری کووید 19، تب های مستمری است که تنها با مصرف مسکن ها، پایین می آیند. پزشکان توصیه می کنند در صورت بروز علائم کووید 19، بهتر است حداقل به مدت 7 روز خود را قرنطینه نمایید و اگر پس از این مدت، بدون مصرف هر گونه مسکن به مدت 72 ساعت، دمای بدنتان بالا نرفت، باید بگوییم خوشبختانه، مداوا شده اید.
 
نکته: بهتر است در این مدت در یک اتاق کاملا مجزا از اعضای خانواد خود باشید و تا حد امکان با هیچ کس در تماس نباشید. در صورتیکه از سرویس بهداشتی و حمام مشترک استفاده می کنید، بهتر است پس از هر بار استفاده ی شما، این مکان ها کاملاً ضد عفونی شوند. از سویی برای اینکه حوصله تان سر نرود، بهتر است به فعالیت های مورد علاقه تان، مانند تماشای فیلم، مطالعه کتاب، انجام بازی های رایانه ای و ... بپردازید تا روزهای قرنطینه برای شما خیلی سخت نگذرند.
 
منبع: هلث لاین