مصرف بیش از حد انجیر می‌تواند به خونریزی شبکیه‌ی چشم، خونریزی رکتوم، و خونریزی خفیف از واژن منجر شود.
 

مقدمه

روزگاری را که بچه بودید و مادرتان شیشه‌ی مربای انجیر را از شما پنهان می‌کرد به یاد می‌آورید؟ انجیری که از بس شیرین و خوشمزه بود، اگر یک کیلو از آن جلوی شما می‌گذاشتند، ظرف یک ساعت دخلش را می‌آوردید! اما همان طور که از قدیم گفته‌اند زیاده‌روی حتی در چیزهای خوب هم نتایج بدی به بار خواهد آورد. بله، برای دور ماندن از مضرات انجیر باید به اندازه‌ی مناسب از این میوه‌ی خوشمزه مصرف کنید. و در ادامه شما را با ۹ عارضه‌ی جانبی و مضرات انجیر آشنا می‌کنیم. لازم است قبل از وسوسه شدن به این که ته شیشه‌ی انجیر را درآورید از آنها آگاهی داشته باشید.
 

عوارض انجیر برای سلامتی

۱. سنگینی معده
مصرف بیش از حد انجیر می‌تواند سنگینی معده ایجاد کند و باعث معده درد شود. با این که افراد مبتلا به یبوست می‌توانند از فایده‌های آن استفاده ببرند، برای دیگران ممکن است منجر به ناراحتی معده شود. نوشیدن آب بعد از خوردن انجیر به رفع ناراحتی‌های مربوط به معده کمک می‌کند.
 
۲. نفخ
سوای معده درد، خوردن بیش از حد انجیر باعث نفخ هم می‌شود. نوشیدن آب رازیانه به درمان این مشکل کمک می‌کند.
 
۳. حساسیت به نور خورشید
با آن که انجیر در درمان ناراحتی‌های پوستی مزمن مفید است و به درمان تومورهای پوستی نیز کمک می‌کند، اما می‌تواند با افزایش حساسیت پوست نسبت به اشعه‌ی نور خورشید به آن آسیب بزند. اشعه‌ی ماوراء بنفش برای پوست ضرر دارد و می‌تواند به ناراحتی‌هایی مانند پیری زودرس، ملانوما و سرطان پوست منجر شود. همچنین می‌تواند باعث خارش و جوش‌های پوستی شود. اگر به طور مرتب انجیر مصرف می‌کنید برای اجتناب از مشکلات پوستی از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آفتاب اجتناب کنید.
 
۴. آسیب به کبد و روده‌ها
انجیر می‌تواند برای کبد شما مضر باشد. همچنین دانه‌هایش می‌تواند باعث انسداد روده‌ها شود. هرچند ممکن است هنگام خوردن چنین به نظر نرسد، اما دانه‌های موجود در انجیر آنقدر سفت هستند که به راحتی هضم نمی‌شوند. این یکی از خطرناک‌ترین اثرات جانبی و مضرات انجیر است که باید حواسمان به آن باشد.
 
۵. جذب کلسیم
انجیر حاوی اگزالات است، که در جذب کلسیم در بدن اختلال ایجاد می‌کند. این اختلال به کمبود کلسیم در بدن منجر می‌شود، که می‌تواند به ضعف استخوان و سایر بیماری‌های مربوط به فقر کلسیم منتهی شود.
 
۶. خونریزی
انجیر ماهیت گرم دارد و می‌تواند باعث خونریزی شود. مصرف بیش از حد انجیر می‌تواند به خونریزی شبکیه‌ی چشم، خونریزی رکتوم، و خونریزی خفیف از واژن منجر شود. همچنین ممکن است به کم‌خونی همولیتیک بینجامد. در صورت خونریزی رکتوم یا واژن، خوردن انجیر را متوقف کنید و ببینید که آیا خونریزی متوقف می‌شود. اگر نشد، آن وقت به پزشک مراجعه کنید.
 
۷. پایین آوردن سطح قند خون
انجیر سطح قند خون را در بدن کاهش می‌دهد. این امر به بیماران دیابتی کمک می‌کند اما می‌تواند برای کسانی که قند خون پایینی دارند مضر باشد. اگر از سطح پایین قند خون رنج می‌برید، از خوردن انجیر اجتناب کنید.
 
۸. آلرژی
یکی از مضرات انجیر این است که اگر به آن آلرژی داشته باشید، خوردن آن می‌تواند به ورم ملتحمه، ورم غشاء مخاطی بینی، و شوک آنافیلاکتیک (بیش‌دفاعی) منجر شود. همچنین می‌تواند موجب آسم شود. قبل از مصرف انجیر حتما مطمئن شوید به این میوه آلرژی ندارید.
 
۹. اگزالات‌های مضر
اگزالات‌های موجود در انجیر برای کسانی که از مشکلات و بیماری کلیه و صفرا رنج می‌برند مضر است. در موارد اینچنینی مصرف انجیر می‌تواند اوضاع را بدتر کند. همچنین انجیر برای طحال، که مسئول تولید سلول‌های سفید خون است، ضرر دارد.

بنابراین، این‌ها اثرات جانبی و مضراتی هستند که از خوردن بیش از حد انجیر حاصل می‌شوند. شما می‌توانید با مصرف به اندازه‌ی آن، از بیشتر این عوارض جانبی مصون بمانید. اما، اگر از واکنش آلرژیک و سطح قند خون پایین رنج می‌برید، در آن صورت باید از خوردن انجیر اجتناب و برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با فایده‌ها و عوارض جانبی انجیر با پزشک مشورت کنید.

منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده – کامروا ابراهیمی