ملیت :  ایرانی   -  قرن : 15 منبع : نامداران تهران (جلد دوم)
معمار، استاد دانشگاه
حسين شيخ‌ زين‌الدين، در سال 1320 در تهران ديده بر گيتي گشود. وي پس از اتمام تحصيلات ابتدايي و متوسطه، به دانشگاه تهران راه يافت و از دانشکده‌ي هنرهاي زيبا، فوق ليسانس معماري گرفت.
شيخ زين‌الدين از سال 1353 فعاليت حرفه‌اي خود را آغاز کرد. او در طراحي و مديريت پروژه‌هاي گوناگون اداري، دولتي، عمومي، دانشگاهي، سفارتخانه‌ها و بهسازي و مرمت بناهاي تاريخي و مجموعه‌هاي صنعتي، شرکت فعال داشته است.
وي افزون بر کارهاي معماري دامنه‌دار، مسئوليت‌هايي نيز به عهده داشته و دارد که عبارت است:
عضويت در شوراي مشورتي شهر تهران در معاونت فني و عمراني شهرداري؛ عضويت در شوراي آموزشي گروه‌هاي معماري در دانشگاه آزاد واحد تهران؛ عضويت در شوراي طرح نوسازي اطراف فلکه‌ي حرم امام رضا (عليه السلام)؛ عضويت در شوراي تخصصي بافت‌هاي شهري وزارت مسکن و شهرسازي، عضويت در شوراي تخصصي شهر تهران؛ عضويت در شوراي راهبري طرح‌ها در وزارت امور خارجه؛ عضويت در گروه معماري و شهرسازي مرکز بين‌المللي گفت و گوي تمدن‌ها.
مهندس شيخ زين‌الدين در سال 1379 نشان پيرنيا را دريافت کرد؛ همچنين رياست کميته‌ي فني شهر اراک را در وزارت مسکن و شهرسازي به عهده داشته است. وي عضو هيئت امناي انجمن مفاخر معماري ايران، عضو هيئت تحريريه‌ي فصلنامه‌ي ميراث فرهنگي و مجله‌ي هفت شهر است.
شيخ زين‌الدين در حوزه‌ي آموزشي نيز فعال است. او افزون بر تدريس در دوره‌ي آموزش معماري براي مديران شهرساز سازمان‌هاي مسکن و شهرسازي کشور، تدريس در رشته‌ي معماري دانشکده‌ي هنرهاي زيباي دانشگاه تهران و دانشکده‌ي معماري و شهرسازي دانشگاه علم و صنعت ايران و دانشگاه آزاد اسلامي را نيز به عهده دارد.
مهندس شيخ زين‌الدين، استاد راهنماي پايان‌نامه‌هاي کارشناسي ارشد و دکتراي معماري و نيز عضو هيئت‌داوران مسابقات معماري است و تاکنون تعداد زيادي مقاله‌هاي علمي در مجلات مهم ايران و جهان چاپ کرده است.