عمران خان
ملیت : پاکستان
-
قرن : 20
عمران خان، ۵ اکتبر ۱۹۵۲ در یک خانواده متعلق به قوم «پشتون» در «لاهور» پنجاب متولد شد، تحصیلات ابتدایی خود را در لاهور گذرانده و در سال ۱۹۷۵ مدرک کارشناسی خود را در رشته «فلسفه، سیاست و اقتصاد» از دانشگاه آکسفورد دریافت کرد.
او در سن ۱۸ سالگی نخستین بازی ملی خود را در تیم کریکت پاکستان انجام داد و بعدها تبدیل به ستاره سرشناس کریکت پاکستان شد، در سال ۱۹۹۲ موفق شد تا تیم کریکت کشورش را به مقام قهرمانی جهان برساند.
انتخابات پارلمانی پاکستان برای تعیین ۲۷۲ نماینده پارلمان این کشور روز چهارشنبه ۲۵ جولای سال ۲۰۱۸ (۳ مرداد ۱۳۹۷) با رقابت میان حزب «عمران خان» و «نواز شریف» دو سیاستمدار مشهور پاکستانی انجام شد.
تلاشهای عمران خان در این دور از انتخابات پارلمانی پاکستان به نتیجه رسید و کاپیتان سابق تیم ملی کریکت پاکستان که یک بار جام جهانی را برای کشورش به ارمغان آورده بود اینک ریاست این کشور را بر عهده دارد.
نخست وزیر کنونی پاکستان، مدتی نیز کاپیتانی تیم ملی کریکت کشورش را بر عهده داشت و سپس از کنار گذاشتن کریکت، عمر خود را صرف امور انساندوستانه و اجتماعی کرده و نخستین مرکز تخصصی سرطان در پاکستان را افتتاح کرده است.
سال ۲۰۰۸ عمران خان یک دانشکده فنی در مناطق روستایی «میانوالی» در ولایت پنجاب تأسیس کرد و نام آن را دانشکده «نامال» گذاشت.
عمران خان در سال ۱۹۹۶ پا به عرصه سیاست گذاشت و حزب «تحریک انصاف» را تأسیس و وعده برقراری عدالت در سراسر پاکستان را داد.
وی به عنوان رئیس حزب تحریک انصاف، در سال ۲۰۰۲ و در انتخابات عمومی «انجمن ملی» پاکستان که از «میانوالی»، محل تولد خود در این انتخابات شرکت کرده بود نخستین کرسی خود را کسب کرد.
سال ۲۰۱۳ و در انتخابات عمومی، حزب تحریک انصاف پیروزی را کسب کرد و فرمانداری ولایت «خیبرپختونخواه» را به مدت ۵ سال بر عهده گرفت.
عمران خان به مدت طولانی یکی از منتقدان «نواز شریف»، نخست وزیر سابق پاکستان که اکنون در زندان به سر میبرد بوده است و در سال ۲۰۱۴ نیز ریاست اعتراضاتی را بر عهده داشت که خواهان استعفای دولت نواز شریف بود.
پیش از انتخابات سال ۲۰۱۸ پاکستان، عمران خان با شعار «پاکستان نوین» پا به عرصه رقابتها گذاشت و کمپین خود را با وعده مبارزه با فساد و تغییر بنیادین در ساختار سیاسی پاکستان به راه انداخت.
عمران خان در مانیفست خود متعهد به ایجاد ۱۰ میلیون شغل جدید و ساخت ۵ میلیون واحد مسکونی ارزانقیمت برای افراد کم درآمد طی ۵ سال آینده شد.
نخست وزیر پاکستان پیش از این سیاست آمریکا در قبال افغانستان را نیز مورد انتقاد قرار داده و خواستار برگزاری مذاکرات صلح با طالبان شده بود که این درخواست با واکنش مخالفان وی همراه شد.
حزب تحریک انصاف در انتخابات ماه جولای سال گذشته (مرداد ماه ۱۳۹۷) موفق به کسب ۱۱۵ کرسی پارلمان این کشور شد. در این انتخابات حزب عمران خان موفق به کسب ۱۶.۸۶ میلیون رأی شد که این نتیجه فراتر از حد انتظارها بود و حزب متبوع نواز شریف نیز در این انتخابات ۱۲.۸۹ میلیون رأی را از آن خود کرد.
مجلس ملی پاکستان دارای ۳۴۲ کرسی است که ۲۷۲ کرسی این مجلس با رأی مستقیم مردم این کشور تعیین میشوند و یک حزب تنها در صورتی قادر به تشکیل دولت خواهد بود که بتواند ۱۷۲ کرسی را به دست آورد.
«عمران خان» رئیس حزب «تحریک انصاف» پس از پیروزی در انتخابات، به ایراد سخنرانی پرداخت. در ابتدای این سخنرانی اعلام کرد: خداوند را شکرگزارم که بعد از ۲۲ سال تلاش فراوان سرانجام فرصت برای حصول آرزوی ساختن پاکستانی نو را به دست آوردم. انتخابات تاریخی پاکستان همواره با قربانیان بسیاری همراه بوده است، از مردم ایالت «بلوچستان» سپاسگزارم که با وجود انفجار و نا امنی باز هم از خانه بیرون آمده و در انتخابات شر کت کردند.
عمران خان در مورد سیاست خارجی پاکستان نیز بیان کرد: خواهان برقراری روابط بهتر با افغانستان و گشایش مرزها بین دو کشور هستیم. وی همچنین از ایجاد تعادل در روابط اسلام آباد با واشنگتن خبر داد. همچنین گفت: مشتاق به افزایش همکاریها و بهبود روابط با ایران هستم.
سفر عمران خان به ایران و دیدار با مقام معظم رهبری
عمران خان در 2 اردیبهشت امسال (1398 ه.ش) به تهران سفر کرد و با رییس جمهور، وزیر امور خارجه دیدار نمود و سپس به دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامی رفت.رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار آقای عمران خان نخستوزیر پاکستان و هیئت همراه، ارتباط ملتهای ایران و پاکستان را ارتباطی قلبی و عمیق برشمردند و تأکید کردند: روابط دو کشور بهرغم دشمنیها باید هرچه بیشتر مستحکم و تقویت شود.
حضرت آیت الله خامنهای در این دیدار با اشاره به ریشههای تاریخی ارتباطات دو ملت خاطرنشان کردند: اوج عزت و شکوه شبهقاره هند در دوران حکومت مسلمانان بر آن بوده است و بزرگترین ضربه استعمارگران انگلیسی به این منطقه مهم، نابود کردن تمدن برجسته اسلامی در آن بود.
مقام معظم رهبری با تجلیل از شخصیتهای بزرگ پاکستانی همچون اقبال لاهوری و محمدعلی جناح، گفتند: روابط خوب، بهنفع هر دو کشور است اما این روابط دشمنان جدی دارد که باید برخلاف میل آنها، همکاریها و ارتباطات در بخشهای مختلف تقویت شود.
ایشان مسائل امنیتی در مرزهای دو کشور را مهم خواندند و افزودند: گروههای تروریستی که عامل ناامنی در مرزها هستند با پول و سلاح دشمنان تغذیه میشوند و یکی از اهداف حرکتهای ضدامنیتی در مرزهای ایران و پاکستان، آلوده کردن روابط دو کشور است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی همچنین با تشکر از کمکهای دولت پاکستان در قضیه سیل اخیر، آغاز سفر آقای عمران خان به کشورمان از مشهد و زیارت حرم مطهر حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام را نشانهای خوب برشمردند و ابراز امیدواری کردند با عنایات آن حضرت، این سفر برای هر دو کشور مفید و سازنده باشد.
در این دیدار که آقای روحانی رئیس جمهوری نیز حضور داشت، آقای عمران خان نخستوزیر پاکستان، مذاکرات خود در تهران را خوب خواند و گفت: در این مذاکرات بسیاری از مسائل حل شد و وزرای پاکستانی نیز مذاکرات خوبی با همتایان ایرانی خود داشتند.
نخستوزیر پاکستان با اشاره به روابط تاریخی ایران و هند، گفت: مسلمانان 600 سال بر هند حکومت کردند و تأثیر ایران بر آنها چنان بود که زبان رسمیِ حکومت هند، فارسی شد.
آقای عمران خان بزرگترین غارت ثروت هند را مربوط به دوره حضور انگلیس در این کشور خواند و اضافه کرد: انگلیسیها همه ثروت هند را غارت کردند، نظام آموزشی آن را نابود و هند را بهعنوان مستعمره جواهرنشان نامگذاری کردند.
نخستوزیر پاکستان با تصریح به اینکه "برخی نمیخواهند روابط تهران و اسلامآباد به یکدیگر نزدیک شود اما میتوانیم بر مشکلات فائق آییم"، خاطرنشان کرد: تلاش میکنیم روابط دو کشور مستحکمتر از قبل شود و با دولت جمهوری اسلامی ایران در تماس مستمر خواهیم بود.
منابع:
1. خبرگزاری میزان
2. خبرگزاری تسنیم
فعالیت ها : : مشاهیر / سیاست
مشاهیر مرتبط
تازه های مشاهیر
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}